Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero
659 Kč

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
91 bodů – ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo v degustaci i mezi mnohem dražšími víny. Navíc ručně sbírané, BIO pěstované a vinifikované.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
- 90 b. Decanter Wine Awards – ročník 2017
- 93 b. Decanter Wine Awards – ročník 2016
- 93 b. Wine Enthusiast – ročník 2016
Plné, komplexní, koncentrované aroma zralého ovoce jako třešně a višně jde až do tónů ostružin, objevují se i sušené švestky a znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s kořenitou vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi harmonickou, sametově ovocnou chuť s dobře integrovaným sudem a velmi dlouhou dochutí po zralém ovoci, čokoládě a vanilce.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 17-19 °C
DEKANTACE:
Pro větší zážitek však doporučuji dekantovat min. na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.
PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA:
K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a nepříliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda a Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.
Slevové kupóny a slevy na alkohol
- Slevové kupóny a slevy na alkohol
- Trvalá sleva 5% na nákup
- Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč
Popis

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
91 bodů – ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo v degustaci i mezi mnohem dražšími víny. Navíc ručně sbírané, BIO pěstované a vinifikované.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
- 90 b. Decanter Wine Awards – ročník 2017
- 93 b. Decanter Wine Awards – ročník 2016
- 93 b. Wine Enthusiast – ročník 2016
Plné, komplexní, koncentrované aroma zralého ovoce jako třešně a višně jde až do tónů ostružin, objevují se i sušené švestky a znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s kořenitou vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi harmonickou, sametově ovocnou chuť s dobře integrovaným sudem a velmi dlouhou dochutí po zralém ovoci, čokoládě a vanilce.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 17-19 °C
DEKANTACE:
Pro větší zážitek však doporučuji dekantovat min. na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.
PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA:
K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a nepříliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda a Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.
Další informace
Země původu | |
---|---|
Odrůda | |
Vinařská oblast | |
Hodnocení | |
Obsah cukru |