Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

659 

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

91 bodů – ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo v degustaci i mezi mnohem dražšími víny. Navíc ručně sbírané, BIO pěstované a vinifikované. 

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

  • 90 b. Decanter Wine Awards – ročník 2017
  • 93 b. Decanter Wine Awards – ročník 2016
  • 93 b. Wine Enthusiast – ročník 2016 

Plné, komplexní, koncentrované aroma zralého ovoce jako třešně a višně jde až do tónů ostružin, objevují se i sušené švestky a znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s kořenitou vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi harmonickou, sametově ovocnou chuť s dobře integrovaným sudem a velmi dlouhou dochutí po zralém ovoci, čokoládě a vanilce.

DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 17-19 °C

DEKANTACE: 

Pro větší zážitek však doporučuji dekantovat min. na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.

PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a nepříliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda a Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie. 

Slevové kupóny a slevy na alkohol

Katalogové číslo: 6ee97859ed7d Kategorie: , , ,

Popis

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

91 bodů – ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo v degustaci i mezi mnohem dražšími víny. Navíc ručně sbírané, BIO pěstované a vinifikované. 

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

  • 90 b. Decanter Wine Awards – ročník 2017
  • 93 b. Decanter Wine Awards – ročník 2016
  • 93 b. Wine Enthusiast – ročník 2016 

Plné, komplexní, koncentrované aroma zralého ovoce jako třešně a višně jde až do tónů ostružin, objevují se i sušené švestky a znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s kořenitou vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi harmonickou, sametově ovocnou chuť s dobře integrovaným sudem a velmi dlouhou dochutí po zralém ovoci, čokoládě a vanilce.

DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 17-19 °C

DEKANTACE: 

Pro větší zážitek však doporučuji dekantovat min. na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.

PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a nepříliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda a Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie. 

Další informace

Země původu

Odrůda

Vinařská oblast

Hodnocení

Obsah cukru