Rioja Reserva 2011, Bodegas Escudero

369 

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

90 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na zlatou medaili. Stojí za to porovnat ho s mladší Crianzou od stejného vinařství. 

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

  • Fantastický úspěch – Rioja Reserva 2010 dostala 95 bodů od časopisu Decanter!!!
  • V soutěži Emundovino vyhrálo ve slepém testu soutěž o nejlepší Reservu z Riojy v soutěži Emundovino.

Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. Zaujalo mě na něm především kvalitní zpracování, komplexní a vyzrálý projev s nastupujícím terciárními tóny vznikajícími při archivaci vína – na lahvi zraje už 10 let. 

Tato Rioja Reserva vám poskytne vhled do archivace vín a do vývoje odrůdy Tempranillo, typické pro oblast Rioja, během zrání v lahvi. Na nose se spolu s ovocem, jako jsou sušené višně a švestky, objevují terciární tóny kůže, čokoláda, káva, krabice od doutníků. Chuťově je tělo v perfektní harmonii a díky zralosti třísla je skvěle připraveno k pití. V chuti na vás čeká čokoláda, višně a živá kyselinka, která dodává vínu šťavnatost. Plná pusa šťavnatých višní, čokolády a dřeva, dlouhá dochuť.

DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 17-18 °C

DEKANTACE: 

Víno lze pít i rovnou po otevření lahve, s tím, že jej necháte prodýchat ve skleničce, nicméně vám pro lepší zážitek doporučuji dekantovat na 30 min nebo otevřít lahev cca 2 hodiny před podáváním.

PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino či české Gran Moravia, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie či Hermelín, u toho bych volil variantu „Charakter“. Vzhledem k nazrálosti a kontaktu se sudem se budou hodit i jídla, ve kterých jsou obsaženy houby, nebo jemnější jídla se zvěřinou.

 

Slevové kupóny a slevy na alkohol

Katalogové číslo: 858e6ca2bb3d Kategorie: , , ,

Popis

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

90 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na zlatou medaili. Stojí za to porovnat ho s mladší Crianzou od stejného vinařství. 

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

  • Fantastický úspěch – Rioja Reserva 2010 dostala 95 bodů od časopisu Decanter!!!
  • V soutěži Emundovino vyhrálo ve slepém testu soutěž o nejlepší Reservu z Riojy v soutěži Emundovino.

Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. Zaujalo mě na něm především kvalitní zpracování, komplexní a vyzrálý projev s nastupujícím terciárními tóny vznikajícími při archivaci vína – na lahvi zraje už 10 let. 

Tato Rioja Reserva vám poskytne vhled do archivace vín a do vývoje odrůdy Tempranillo, typické pro oblast Rioja, během zrání v lahvi. Na nose se spolu s ovocem, jako jsou sušené višně a švestky, objevují terciární tóny kůže, čokoláda, káva, krabice od doutníků. Chuťově je tělo v perfektní harmonii a díky zralosti třísla je skvěle připraveno k pití. V chuti na vás čeká čokoláda, višně a živá kyselinka, která dodává vínu šťavnatost. Plná pusa šťavnatých višní, čokolády a dřeva, dlouhá dochuť.

DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 17-18 °C

DEKANTACE: 

Víno lze pít i rovnou po otevření lahve, s tím, že jej necháte prodýchat ve skleničce, nicméně vám pro lepší zážitek doporučuji dekantovat na 30 min nebo otevřít lahev cca 2 hodiny před podáváním.

PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino či české Gran Moravia, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie či Hermelín, u toho bych volil variantu „Charakter“. Vzhledem k nazrálosti a kontaktu se sudem se budou hodit i jídla, ve kterých jsou obsaženy houby, nebo jemnější jídla se zvěřinou.

 

Další informace

Země původu

Odrůda

Vinařská oblast

Hodnocení

Obsah cukru