Zobrazen 65. – 96. z 101 výsledků

  • Marques De Vitoria Tempranillo Reserva 2015

    433 

    Skvělá RESERVA z vinařství Marqués de Vitoria. Víno zraje minimálně 18 měsíců v amerických a francouzských dubových sudech. Má jasnou intenzivní rubínovou barvu. Ve vůni aroma džemu z bobulového ovoce s tóny nasládlého dřeva. V chuti rozpoznáme červené a černé ovoce. Elegantní na patře, velmi vyrovnané. Kulaté taniny a dlouhý teplý závěr. Velmi pěkná struktura a potenciál k delšímu ležení. DOC. Vůně aroma džemu z bobulového ovoce s tóny nasládl. Chuť elegantní na patře, velmi vyrovnané, kulaté t. Doporučujeme k s masitými pokrmy, sýry typu emmental.

  • Pasos de la Capula Tempranillo Rosé

    130 

    Lehké a svěží růžové víno z odrůdy Tempranillo. Na nose dominuje velmi příjemné aroma jahod a rybízu. V chutí je víno intenzivní, vyvážené a svěží. IGP. Vůně čistá, harmonická, ovocná. Chuť lehká, svěží, intezivní. Doporučujeme k méně výrazné studené předkrmy a tapas.

  • Pasos de la Capula Tempranillo Rosé

    136 

    Lehké a svěží růžové víno z odrůdy Tempranillo. Na nose dominuje velmi příjemné aroma jahod a rybízu. V chutí je víno intenzivní, vyvážené a svěží. IGP. Vůně čistá, harmonická, ovocná. Chuť lehká, svěží, intezivní. Doporučujeme k méně výrazné studené předkrmy a tapas.

  • Pasos de la Capula Tempranillo Rosé

    136 

    Lehké a svěží růžové víno z odrůdy Tempranillo. Na nose dominuje velmi příjemné aroma jahod a rybízu. V chutí je víno intenzivní, vyvážené a svěží. IGP. Vůně čistá, harmonická, ovocná. Chuť lehká, svěží, intezivní. Doporučujeme k méně výrazné studené předkrmy a tapas.

  • Pasos de la Capula Tempranilo BIO 2020

    135 

    Výrazná, tmavě fialová barva. Intenzivní tón červeného ovoce ve vůni, která je čistá a živá Chuť je šťavnatá, ovocná, příjemná a vybízející k dalšímu napití. Ukázka kvalitního a přitom cenově dostupného španělského vína. IGP. Vůně černé třešně, švestky,lékořice. Chuť černé třešně a švestky,dlouhá dochuť. Doporučujeme k ke špagetám s kapary a rajčaty, ovocný dezert.

  • Portia Prima La Encina Tempranillo

    655 

    100% Tempranillo. Zraje v dubových sudech po dobu min. 15 měsíců. Dobře vyvážené a intenzivní. Vůně zralého ovoce, koření a zakořeněných kávových bobů. Bujné bohatství s dlouhou nádhernou povrchovou úpravou. Čistá zářivá barva s fialovými odlesky. Vůně zralého ovoce ostružiny, borůvky, černého rybízu, koření a zakořeněných kávových bobů. Chutný, silný, masitý, příjemný tanin, vyvážená kyselost. Dlouhý závěr, cítíme chuť a vůni dřeva. DOC. Vůně zralého ovoce, koření a zakořeněných kávových. Chuť chutný, silný, masitý, příjemný tanin. Doporučujeme k masité pokrmy, grilované a pečené brambory, s.

  • Portia Roble Tempranillo

    328 

    Zraje v dubových sudech po dobu min. 3 měsíců. Živá fialovočervená barva s fialovými odlesky. Intensivní vůně červeného ovoce s květinovým nádechem a kořenitými tóny. Vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. DOC. Vůně vůně červeného ovoce s květinovým nádechem. Chuť vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. Doporučujeme k masové pokrmy, grilované a pečené brambory, s.

  • Reserva 2017

    Reserva 2017, Bodegas Baigorri, Rioja

    769 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    92 bodů – za mě opravdu velké víno, mistrně zvládnuté, jeho hlavní silnou stránkou je noblesa, elegance a sofistikovanost jak v aromatickém projevu, tak při jeho ochutnávání. Mě víno nadchlo svou jemnou finesou. 

    Aroma je velmi koncentrované, komplexní a zároveň kultivovaně elegantní. Výsledkem je vůně, kterou byste mohli zkoumat a užívat si jí celý den. Objevíte v ní celou škálu vůní, od vyzrálého ovoce, tónů povidel, ostružinové marmelády a sušených višní až po ušlechtilou kořenitost s tóny kouře, exotického koření a krabice od doutníků, nechybí ani příjemná šťavnatost.

    V chuti je víno velmi kultivované, uhlazené a sofistikované, vše je, jak má být, a víno vám přinese naprosto harmonický zážitek. Taniny jsou ovocneé a vyzrálé. Navíc má dobrou strukturu a živou kyselinku, která mu dodává na eleganci. Jsou zde cítit citrusově minerální tóny z kamenitého podloží ve vyšší nadmořské výšce, kde se vína pro tuto láhev rodí. V chuti najdete jak švestkově povidlové tóny a kompotované višně, tak krásně vyváženou a uhlazenou kořenitost ušlechtilého dřeva, která tělo vína mistrně doplňuje. Dochuť je dlouhá, elegantní, ovocně kořenitá, se svěžím šťavnatým dozvukem.

  • Reserva 2017

    Reserva 2017, Proelio, Rioja

    389 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    89 bodů – harmonicky udělaná ovocně kořenitá a šťavnatá Rioja Reserva ze 40-70 let starých vinic, která je super na pití už teď, ale má i díky velmi dobré struktuře dlouhý archivační potenciál minimálně na dalších 5-7 let. Jedná se o první ročník tohoto vína v portfoliu vinařství Proelio.

    Aroma je komplexní, prolínají se v něm typické tóny švestek a švestkových povidel a černými višněmi společně s tóny ušlechtilého dřeva a jemné kořenitosti a vanilky, aroma je příjemně uhlazené, jemné s ovocně kořenitým charakterem.

    V chuti je víno příjemně ovocně kořenité, vyvážené svěží kyselinkou a perfektně vyzrálými ovocnými taniny, víno má velmi dobrou strukturu, ucítíte příjemné tóny švestek, švestkových povidel, zralých višní a kořenitost ušlechtilého dřeva. Dochuť je delší se šťavnatým ovocně kořenitým dozvukem povidel a ušlechtilého dřeva.

  • Reserva 2017

    Reserva 2017, Proelio, Rioja

    389 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    89 bodů – harmonicky udělaná ovocně kořenitá a šťavnatá Rioja Reserva ze 40-70 let starých vinic, která je super na pití už teď, ale má i díky velmi dobré struktuře dlouhý archivační potenciál minimálně na dalších 5-7 let. Jedná se o první ročník tohoto vína v portfoliu vinařství Proelio.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 90 bodů – Decanter Wine Awards 2022 – ročník 2017  

    Aroma je komplexní, prolínají se v něm typické tóny švestek a švestkových povidel a černými višněmi společně s tóny ušlechtilého dřeva a jemné kořenitosti a vanilky, aroma je příjemně uhlazené, jemné s ovocně kořenitým charakterem.

    V chuti je víno příjemně ovocně kořenité, vyvážené svěží kyselinkou a perfektně vyzrálými ovocnými taniny, víno má velmi dobrou strukturu, ucítíte příjemné tóny švestek, švestkových povidel, zralých višní a kořenitost ušlechtilého dřeva. Dochuť je delší se šťavnatým ovocně kořenitým dozvukem povidel a ušlechtilého dřeva.

  • Reserva Vendimia Seleccionada 2017

    Reserva Vendimia Seleccionada 2017, Proelio, Rioja

    529 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    91/92 bodů – parádní Rioja Reserva z 45 až 80 letých vinic, která nabídne koncert ovoce a ušlechtilé kořenitosti dubového sudu, skvělou strukturu a velmi dlouhou dochuť. Víno je skvělé teď, určitě mu pomůže dekantace, pokud máte ještě nějaké místo ve sklepě toto víno je rozhodně dobrá volba i pro delší archivaci, bude se pozitivně vyvíjet minimálně dalších 7-10 let. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 92 bodů – James Suckling (ročník 2016)
    • 92 bodů  – Guia Penin (ročník 2016)
    • 91 bodů – Tim Atkin (ročník 2016)

    Aroma je koncentrované, komplexní a příjemně uhlazené. Kromě typických tónů švestek a švestkových povidel společně s kořenitostí dubového sudu se zde začínají objevovat i noblesní terciální tóny v podobě jemné kouřivosti a tónů tabáku a tmavé čokolády.

    V chuti je víno velmi komplexní a bohaté, vrstevnaté a perfektně strukturované, víno má výbornou strukturu s vyzrálými sametovými taniny a velmi solidní kyselinkou, která dokonale osvěžuje jeho plnost a bohatost, tóny švestek a švestkových povidel jsou osvěženy šťavnatými tóny višní a malin a společně s kořenitými tóny ušlechtilého sudu tvoří dokonalou harmonii.Dochuť je dlouhá komplexní ovocně kořenitá a šťavnatá.

  • Reserva Vendimia Seleccionada 2017

    Reserva Vendimia Seleccionada 2017, Proelio, Rioja

    529 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    91/92 bodů – parádní Rioja Reserva z 45 až 80 letých vinic, která nabídne koncert ovoce a ušlechtilé kořenitosti dubového sudu, skvělou strukturu a velmi dlouhou dochuť. Víno je skvělé teď, určitě mu pomůže dekantace, pokud máte ještě nějaké místo ve sklepě toto víno je rozhodně dobrá volba i pro delší archivaci, bude se pozitivně vyvíjet minimálně dalších 7-10 let. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 92 bodů – James Suckling (ročník 2016)
    • 92 bodů  – Guia Penin (ročník 2016)
    • 91 bodů – Tim Atkin (ročník 2016)
    • 90 bodů – Decanter Wine Awards 2022 – ročník 2017

    Aroma je koncentrované, komplexní a příjemně uhlazené. Kromě typických tónů švestek a švestkových povidel společně s kořenitostí dubového sudu se zde začínají objevovat i noblesní terciální tóny v podobě jemné kouřivosti a tónů tabáku a tmavé čokolády.

    V chuti je víno velmi komplexní a bohaté, vrstevnaté a perfektně strukturované, víno má výbornou strukturu s vyzrálými sametovými taniny a velmi solidní kyselinkou, která dokonale osvěžuje jeho plnost a bohatost, tóny švestek a švestkových povidel jsou osvěženy šťavnatými tóny višní a malin a společně s kořenitými tóny ušlechtilého sudu tvoří dokonalou harmonii.Dochuť je dlouhá komplexní ovocně kořenitá a šťavnatá.

  • Rioja Crianza 2016

    Rioja Crianza 2016, Bodegas Escudero

    259 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    86/87 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na stříbrnou medaili. Kategorie „stojí za to vyzkoušet“. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • Jedna z 15 nejoblíbenějších Crianz ve Španělsku
    • 90 bodů od časopisu Restauradores

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. Zaujalo mě především kvalitním zapracováním dřeva do těla vína, harmonií, ovocností a jemnými tóny vanilky.

    Tato Crianza vám poskytne opojně ovocné aroma třešní, moruší a kompotované višně v kombinaci s kořenitostí, čokoládou a vanilkou, vše z kvalitně integrovaného amerického sudu. Tělo vína odhalí dobrou strukturu, šťavnatou ovocnost višně, kořenitost, tóny dřeva a čokolády. Dochuť vína je příjemná, se střední délkou a chutí višní v tmavé čokoládě.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

    DEKANTACE: 

    Víno lze pít rovnou po otevření lahve a nechat jej prodýchat jen ve sklenici. 

    Pro ještě lepší zážitek vám doporučuji dekantovat po dobu 30 min nebo otevřít lahev klidně 1-2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a nepříliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda a Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.

  • Rioja Crianza 2018

    Rioja Crianza 2018, Bodegas Escudero

    269 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    86/87 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na stříbrnou medaili. Kategorie „stojí za to vyzkoušet“. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 90 b. – Decanter Wine Awards 2022 – ročník 2019
    • Jedna z 15 nejoblíbenějších Crianz ve Španělsku
    • 90 bodů od časopisu Restauradores

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. Zaujalo mě především kvalitním zapracováním dřeva do těla vína, harmonií, ovocností a jemnými tóny vanilky.

    Tato Crianza vám poskytne opojně ovocné aroma třešní, moruší a kompotované višně v kombinaci s kořenitostí, čokoládou a vanilkou, vše z kvalitně integrovaného amerického sudu. Tělo vína odhalí dobrou strukturu, šťavnatou ovocnost višně, kořenitost, tóny dřeva a čokolády. Dochuť vína je příjemná, se střední délkou a chutí višní v tmavé čokoládě.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

    DEKANTACE: 

    Víno lze pít rovnou po otevření lahve a nechat jej prodýchat jen ve sklenici. 

    Pro ještě lepší zážitek vám doporučuji dekantovat po dobu 30 min nebo otevřít lahev klidně 1-2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a nepříliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda a Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.

  • Rioja Gran Reserva 2015

    Rioja Gran Reserva 2015, Bodegas Escudero

    789 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    93 bodů – velké víno, které stojí za hřích – komplexní, strukturované, mnohovrstevnaté, dlouhé. 95 bodů v prestižní mezinárodní soutěži. Bohaté ovocně kořenité aroma a tuna potenciálu. Je třeba ještě pokračovat?

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 95 bodů v prestižní soutěži International Wine Challenge 2021.

    Na nose se spolu s ovocem, jako jsou sušené višně a švestky, švestková povidla, objevují kořenité tóny, čokoláda, krabice od doutníků a tóny ušlechtilého dřeva. Arome je mnohovrstevnaté a příjemně se ve skleničce rozvíjí.

    Chuťově je tělo v perfektní harmonii a díky zralosti třísla je skvěle připraveno k pití už teď, ale svůj potenciálů bude ještě v následujících letech rozvíjet. Taky má na čem stavět: plnost, vyzrálé taniny a parádné štavnatá kyselinka dávají víno potenciál dalších 10 až 15 let. V chuti na vás čekají tóny sušených švestek, povidel čokolády, kořenitost a živá kyselinka, která dodává vínu šťavnatost. Dochuť je velmi dlouhá, bohatá s dozvuky sušených švestek a koření.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 18-20 °C

    DEKANTACE: 

    Doporučuji dekantovat min na 30 min nebo otevřít lahev cca 2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino či české Gran Moravia, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie či Hermelín, u toho bych volil variantu „Charakter“. Vzhledem k nazrálosti a kontaktu se sudem se budou hodit i jídla, ve kterých jsou obsaženy houby, nebo jemnější jídla se zvěřinou.

  • Rioja Gran Reserva 2015

    Rioja Gran Reserva 2015, Bodegas Escudero

    789 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    93 bodů – velké víno, které stojí za hřích – komplexní, strukturované, mnohovrstevnaté, dlouhé. 95 bodů v prestižní mezinárodní soutěži. Bohaté ovocně kořenité aroma a tuna potenciálu. Je třeba ještě pokračovat?

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 95 bodů v prestižní soutěži International Wine Challenge 2021.

    Na nose se spolu s ovocem, jako jsou sušené višně a švestky, švestková povidla, objevují kořenité tóny, čokoláda, krabice od doutníků a tóny ušlechtilého dřeva. Arome je mnohovrstevnaté a příjemně se ve skleničce rozvíjí.

    Chuťově je tělo v perfektní harmonii a díky zralosti třísla je skvěle připraveno k pití už teď, ale svůj potenciálů bude ještě v následujících letech rozvíjet. Taky má na čem stavět: plnost, vyzrálé taniny a parádné štavnatá kyselinka dávají víno potenciál dalších 10 až 15 let. V chuti na vás čekají tóny sušených švestek, povidel čokolády, kořenitost a živá kyselinka, která dodává vínu šťavnatost. Dochuť je velmi dlouhá, bohatá s dozvuky sušených švestek a koření.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 18-20 °C

    DEKANTACE: 

    Doporučuji dekantovat min na 30 min nebo otevřít lahev cca 2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino či české Gran Moravia, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie či Hermelín, u toho bych volil variantu „Charakter“. Vzhledem k nazrálosti a kontaktu se sudem se budou hodit i jídla, ve kterých jsou obsaženy houby, nebo jemnější jídla se zvěřinou.

  • Rioja Reserva 2011

    Rioja Reserva 2011, Bodegas Escudero

    369 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    90 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na zlatou medaili. Stojí za to porovnat ho s mladší Crianzou od stejného vinařství. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • Fantastický úspěch – Rioja Reserva 2010 dostala 95 bodů od časopisu Decanter!!!
    • V soutěži Emundovino vyhrálo ve slepém testu soutěž o nejlepší Reservu z Riojy v soutěži Emundovino.

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. Zaujalo mě na něm především kvalitní zpracování, komplexní a vyzrálý projev s nastupujícím terciárními tóny vznikajícími při archivaci vína – na lahvi zraje už 10 let. 

    Tato Rioja Reserva vám poskytne vhled do archivace vín a do vývoje odrůdy Tempranillo, typické pro oblast Rioja, během zrání v lahvi. Na nose se spolu s ovocem, jako jsou sušené višně a švestky, objevují terciární tóny kůže, čokoláda, káva, krabice od doutníků. Chuťově je tělo v perfektní harmonii a díky zralosti třísla je skvěle připraveno k pití. V chuti na vás čeká čokoláda, višně a živá kyselinka, která dodává vínu šťavnatost. Plná pusa šťavnatých višní, čokolády a dřeva, dlouhá dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 17-18 °C

    DEKANTACE: 

    Víno lze pít i rovnou po otevření lahve, s tím, že jej necháte prodýchat ve skleničce, nicméně vám pro lepší zážitek doporučuji dekantovat na 30 min nebo otevřít lahev cca 2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino či české Gran Moravia, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie či Hermelín, u toho bych volil variantu „Charakter“. Vzhledem k nazrálosti a kontaktu se sudem se budou hodit i jídla, ve kterých jsou obsaženy houby, nebo jemnější jídla se zvěřinou.

     

  • Rioja Reserva 2011

    Rioja Reserva 2011, Bodegas Escudero

    379 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    90 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na zlatou medaili. Stojí za to porovnat ho s mladší Crianzou od stejného vinařství. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • Fantastický úspěch – Rioja Reserva 2010 dostala 95 bodů od časopisu Decanter!!!
    • V soutěži Emundovino vyhrálo ve slepém testu soutěž o nejlepší Reservu z Riojy v soutěži Emundovino.

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. Zaujalo mě na něm především kvalitní zpracování, komplexní a vyzrálý projev s nastupujícím terciárními tóny vznikajícími při archivaci vína – na lahvi zraje už 10 let. 

    Tato Rioja Reserva vám poskytne vhled do archivace vín a do vývoje odrůdy Tempranillo, typické pro oblast Rioja, během zrání v lahvi. Na nose se spolu s ovocem, jako jsou sušené višně a švestky, objevují terciární tóny kůže, čokoláda, káva, krabice od doutníků. Chuťově je tělo v perfektní harmonii a díky zralosti třísla je skvěle připraveno k pití. V chuti na vás čeká čokoláda, višně a živá kyselinka, která dodává vínu šťavnatost. Plná pusa šťavnatých višní, čokolády a dřeva, dlouhá dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 17-18 °C

    DEKANTACE: 

    Víno lze pít i rovnou po otevření lahve, s tím, že jej necháte prodýchat ve skleničce, nicméně vám pro lepší zážitek doporučuji dekantovat na 30 min nebo otevřít lahev cca 2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino či české Gran Moravia, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie či Hermelín, u toho bych volil variantu „Charakter“. Vzhledem k nazrálosti a kontaktu se sudem se budou hodit i jídla, ve kterých jsou obsaženy houby, nebo jemnější jídla se zvěřinou.

     

  • Roca Tempranillo Family Reserve

    543 

    Tmavě červené víno s expresivním a komplexním buketem, v němž můžete identifikovat vůni džemu z červeného ovoce, vanilku či náznaky tabáku. V chuti je nesmírně plné s dobře zakompovanými elagotaniny. Víno má archivační potenciál. Vůně Červené ovoce, zavařenina, vanilka, tabák. Chuť v ústech rovnováha, zralé taniny, dub.sud.

  • Supernova Crianza 2013

    274 

    Víno, které zrálo 8 měsíců v amerických a francouzských sudech, vyniká čistým aroma červeného a černého bobulového ovoce. Díky zrání v sudu je jeho aromatický profil doplněn i o tóny koření, vanilky či kakaa. Na patře je víno středně plné, dominuje ovocná chuť s kořeněným závěrem a sladkými taniny. Ribera del Duero Denominacion de Origen. Vůně zralé červené a černé bobulové ovoce. Chuť fenykl, mentol, ostružiny a maliny. Doporučujeme k ančovičky, uzený losos, pečené papriky.

  • Supernova Crianza 2016

    349 

    Intenzivní víno, které zrálo minimálně 12 měsíců v amerických a francouzských sudech. V aromatickém profilu je jasně rozpoznatelná vůně brusinek, borůvek a ostružin doplněná o tóny koření a minerality. Víno je mohutné s intenzivním projevem lesního ovoce a toustovými tóny. Chuť je harmonická s dlouhým závěrem. DOP. Vůně jemná, výrazná, bohatá, ovocitá, koření, mine. Chuť tělnatá, sametově hebká, strukturovaná, dlouh. Doporučujeme k sýry s bílou plísní, srstnatá zvěřina, skopov.

  • Supernova Crianza 2017

    380 

    Intenzivní víno, které zrálo minimálně 12 měsíců v amerických a francouzských sudech. V aromatickém profilu je jasně rozpoznatelná vůně brusinek, borůvek a ostružin doplněná o tóny koření a minerality. Víno je mohutné s intenzivním projevem lesního ovoce a toustovými tóny. Chuť je harmonická s dlouhým závěrem. DOP. Vůně jemná, výrazná, bohatá, ovocitá, koření, mine. Chuť tělnatá, sametově hebká, strukturovaná, dlouh. Doporučujeme k sýry s bílou plísní, srstnatá zvěřina, skopov.

  • Supernova Reserva

    362 

    Vyzrálé víno, které bylo školeno 18 měsíců na francouzských a amerických sudech. Víno je komplexní s příjemným buketem. Ponechává si své primární aroma zralého černého ovoce, které je doplněno o tóny sladkého dřeva a pečiva. Díky zrání v láhvi získalo víno nádech zemitých a animálních tónů. Na patře je víno plné, velmi dobře strukturované s jemnými taniny. Ovocná chuť je střídána kořeněným projevem skořice, vanilky a anýzu. Díky zrání v láhvi získalo víno nádech zemitých a animálních tónů. Ribera del Duero Denominacion de Origen. Vůně aroma zralého černého ovoce. Chuť skořice, vanilky a anýz. Doporučujeme k tmavá masa, losos, tvrdé sýry.

  • Supernova Reserva 2014

    456 

    Vyzrálé víno, které bylo školeno 18 měsíců na francouzských a amerických sudech. Víno je komplexní s příjemným buketem. Ponechává si své primární aroma zralého černého ovoce, které je doplněno o tóny sladkého dřeva a pečiva. Na patře je víno plné, velmi dobře strukturované s jemnými taniny. Ovocná chuť je střídána kořeněným projevem skořice, vanilky a anýzu. DOP. Vůně bohatá, černé ovoce, sladké dřevo, toustové t. Chuť tělnatá, strukturovaná, sametové taniny. Doporučujeme k uzeniny, tmavá masa, sýry s bílou plísní.

  • Supernova Reserva 2015

    456 

    Vyzrálé víno, které bylo školeno 18 měsíců na francouzských a amerických sudech. Víno je komplexní s příjemným buketem. Ponechává si své primární aroma zralého černého ovoce, které je doplněno o tóny sladkého dřeva a pečiva. Na patře je víno plné, velmi dobře strukturované s jemnými taniny. Ovocná chuť je střídána kořeněným projevem skořice, vanilky a anýzu. DOP. Vůně bohatá, černé ovoce, sladké dřevo, toustové t. Chuť tělnatá, strukturovaná, sametové taniny. Doporučujeme k uzeniny, tmavá masa, sýry s bílou plísní.

  • Supernova Roble 2014

    233 

    Víno, které zrálo 8 měsíců v amerických a francouzských sudech, vyniká čistým aroma červeného a černého bobulového ovoce. Díky zrání v sudu je jeho aromatický profil doplněn i o tóny koření, vanilky či kakaa. Na patře je víno středně plné, dominuje ovocná chuť s kořeněným závěrem a sladkými taniny. DOP. Vůně zralé červené a černé bobulové ovoce. Chuť fenykl, mentol, ostružiny a maliny. Doporučujeme k ančovičky, uzený losos, pečené papriky.

  • Supernova Roble 2018

    264 

    Víno, které zrálo 8 měsíců v amerických a francouzských sudech, vyniká čistým aroma červeného a černého bobulového ovoce. Díky zrání v sudu je jeho aromatický profil doplněn i o tóny koření, vanilky či kakaa. Na patře je víno středně plné, dominuje ovocná chuť s kořeněným závěrem a sladkými taniny. DOP. Vůně zralé červené a černé bobulové ovoce. Chuť fenykl, mentol, ostružiny a maliny. Doporučujeme k ančovičky, uzený losos, pečené papriky.

  • Supernova Roble 2019

    256 

    Víno, které zrálo 8 měsíců v amerických a francouzských sudech, vyniká čistým aroma červeného a černého bobulového ovoce. Díky zrání v sudu je jeho aromatický profil doplněn i o tóny koření, vanilky či kakaa. Na patře je víno středně plné, dominuje ovocná chuť s kořeněným závěrem a sladkými taniny. DOP. Vůně zralé červené a černé bobulové ovoce. Chuť fenykl, mentol, ostružiny a maliny. Doporučujeme k ančovičky, uzený losos, pečené papriky.

  • Tempranillo El Pícaro 2021

    Tempranillo El Pícaro 2021, Bodegas Matsu, Toro

    269 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    86/87 bodů – mladé, explozivně ovocné víno z méně známé, ale vyhlášené oblasti Toro, pokud máte rádi ovocný charakter vína, tady si jej užijete maximálně, víno je zatím ještě poměrně mladé, doporučuji nechat jej chvíli otevřít v lahvi, dekantéru nebo skleničce, ale nutné to samozřejmě není. Třešničkou na dortu je, že pochází ze 650-735 m n. m., z 80-90 let starých vinic na písčito-kamenitých chudých půdách.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 90 bodů – Decanter Wine Awards – ročník 2020
    • 90 bodů – bodů – Peñín Guide 2021 – ročník 2019

    Explozivně ovocné, koncentrované až opojné aroma sladkého vyzrálého ovoce, jako jsou třešně srdcovky a ostružiny, aromaticky je pak doplňují těžší květinové vůně. 

    V chuti je tělo koncentrované, ovocné, s tóny ostružin, znát je i jemná kořenitost a tóny skořice, víno má ale i příjemnou šťavnatost, která koncentrované ovocné tělo balancuje. Dochuť je střední až delší, opojně ovocně šťavnatá.

    Matsu El Picaro 2020 on Vivino

  • Tempranillo El Pícaro 2021

    Tempranillo El Pícaro 2021, Bodegas Matsu, Toro

    279 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    86/87 bodů – mladé, explozivně ovocné víno z méně známé, ale vyhlášené oblasti Toro, pokud máte rádi ovocný charakter vína, tady si jej užijete maximálně, víno je zatím ještě poměrně mladé, doporučuji nechat jej chvíli otevřít v lahvi, dekantéru nebo skleničce, ale nutné to samozřejmě není. Třešničkou na dortu je, že pochází ze 650-735 m n. m., z 80-90 let starých vinic na písčito-kamenitých chudých půdách.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 90 bodů – Decanter Wine Awards – ročník 2020
    • 90 bodů – bodů – Peñín Guide 2021 – ročník 2019

    Explozivně ovocné, koncentrované až opojné aroma sladkého vyzrálého ovoce, jako jsou třešně srdcovky a ostružiny, aromaticky je pak doplňují těžší květinové vůně. 

    V chuti je tělo koncentrované, ovocné, s tóny ostružin, znát je i jemná kořenitost a tóny skořice, víno má ale i příjemnou šťavnatost, která koncentrované ovocné tělo balancuje. Dochuť je střední až delší, opojně ovocně šťavnatá.

    Matsu El Picaro 2020 on Vivino

  • Tempranillo Signature

    655 

    100% Tempranillo. Zraje v dubových sudech po dobu min. 15 měsíců. Dobře vyvážené a intenzivní. Vůně zralého ovoce, koření a zakořeněných kávových bobů. Bujné bohatství s dlouhou nádhernou povrchovou úpravou. Čistá zářivá barva s fialovými odlesky. Vůně zralého ovoce ostružiny, borůvky, černého rybízu, koření a zakořeněných kávových bobů. Chutný, silný, masitý, příjemný tanin, vyvážená kyselost. Dlouhý závěr, cítíme chuť a vůni dřeva. DOC. Vůně zralého ovoce, koření a zakořeněných kávových. Chuť chutný, silný, masitý, příjemný tanin. Doporučujeme k masité pokrmy, grilované a pečené brambory, s.

  • Tinta Del Pais

    328 

    Zraje v dubových sudech po dobu min. 3 měsíců. Živá fialovočervená barva s fialovými odlesky. Intensivní vůně červeného ovoce s květinovým nádechem a kořenitými tóny. Vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. DOC. Vůně vůně červeného ovoce s květinovým nádechem. Chuť vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. Doporučujeme k masové pokrmy, grilované a pečené brambory, s.