Rioja Gran Reserva 2015, Bodegas Escudero

789 

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

93 bodů – velké víno, které stojí za hřích – komplexní, strukturované, mnohovrstevnaté, dlouhé. 95 bodů v prestižní mezinárodní soutěži. Bohaté ovocně kořenité aroma a tuna potenciálu. Je třeba ještě pokračovat?

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

  • 95 bodů v prestižní soutěži International Wine Challenge 2021.

Na nose se spolu s ovocem, jako jsou sušené višně a švestky, švestková povidla, objevují kořenité tóny, čokoláda, krabice od doutníků a tóny ušlechtilého dřeva. Arome je mnohovrstevnaté a příjemně se ve skleničce rozvíjí.

Chuťově je tělo v perfektní harmonii a díky zralosti třísla je skvěle připraveno k pití už teď, ale svůj potenciálů bude ještě v následujících letech rozvíjet. Taky má na čem stavět: plnost, vyzrálé taniny a parádné štavnatá kyselinka dávají víno potenciál dalších 10 až 15 let. V chuti na vás čekají tóny sušených švestek, povidel čokolády, kořenitost a živá kyselinka, která dodává vínu šťavnatost. Dochuť je velmi dlouhá, bohatá s dozvuky sušených švestek a koření.

DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 18-20 °C

DEKANTACE: 

Doporučuji dekantovat min na 30 min nebo otevřít lahev cca 2 hodiny před podáváním.

PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino či české Gran Moravia, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie či Hermelín, u toho bych volil variantu „Charakter“. Vzhledem k nazrálosti a kontaktu se sudem se budou hodit i jídla, ve kterých jsou obsaženy houby, nebo jemnější jídla se zvěřinou.

Slevové kupóny a slevy na alkohol

Katalogové číslo: f4552c5654c0 Kategorie: , , ,

Popis

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

93 bodů – velké víno, které stojí za hřích – komplexní, strukturované, mnohovrstevnaté, dlouhé. 95 bodů v prestižní mezinárodní soutěži. Bohaté ovocně kořenité aroma a tuna potenciálu. Je třeba ještě pokračovat?

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

  • 95 bodů v prestižní soutěži International Wine Challenge 2021.

Na nose se spolu s ovocem, jako jsou sušené višně a švestky, švestková povidla, objevují kořenité tóny, čokoláda, krabice od doutníků a tóny ušlechtilého dřeva. Arome je mnohovrstevnaté a příjemně se ve skleničce rozvíjí.

Chuťově je tělo v perfektní harmonii a díky zralosti třísla je skvěle připraveno k pití už teď, ale svůj potenciálů bude ještě v následujících letech rozvíjet. Taky má na čem stavět: plnost, vyzrálé taniny a parádné štavnatá kyselinka dávají víno potenciál dalších 10 až 15 let. V chuti na vás čekají tóny sušených švestek, povidel čokolády, kořenitost a živá kyselinka, která dodává vínu šťavnatost. Dochuť je velmi dlouhá, bohatá s dozvuky sušených švestek a koření.

DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 18-20 °C

DEKANTACE: 

Doporučuji dekantovat min na 30 min nebo otevřít lahev cca 2 hodiny před podáváním.

PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

K vínu z regionu Rioja (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino či české Gran Moravia, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie či Hermelín, u toho bych volil variantu „Charakter“. Vzhledem k nazrálosti a kontaktu se sudem se budou hodit i jídla, ve kterých jsou obsaženy houby, nebo jemnější jídla se zvěřinou.

Další informace

Země původu

Odrůda

Vinařská oblast

Hodnocení

Obsah cukru