Zobrazen 97. – 101. z 101 výsledků

  • TOP Crianzy duel Rioja vs. Ribera del Duero

    TOP Crianzy duel Rioja vs. Ribera del Duero

    1 069 

    Jak postupovat? 

    100% doporučuji otevírat obě lahve ze soubojových dvojic vín najednou. Lahve otevřete minimálně 1-2 hod předem. Optimální teplota podávání je kolem 18-20 °C – dosáhnete jí jednoduše tak, že vína cca na 20-30 min necháte v lednici. Abyste nemuseli vypít za večer 2 lahve, doporučuji vína vakuovat špuntíky a pumpičkou VacuVin, to vína udrží v dobré kondici minimálně 3 dny a budete se tak k nim moci během následujících večerů vracet.

    Srovnání obou regionů a charakteru vín společně s tipy na párování s jídlem najdete v tomto článku.

    JAKÁ VÍNA NAJDETE V SADĚ?  

    Crianza 2018, Bodegas Baigorri, Rioja

    Velké víno, které mě nadchlo. Vůně i chuť jsou elegantně vyvážené a nádherně harmonické. Víno je nevtíravě noblesní a zároveň velmi komplexní. Užijete si každou vteřinu, kterou jej budete mít ve skleničce.

    vs.

    Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

    Objev z rodinného vinařství, ceněný mezinárodními kritiky a vítěz našich degustací španělských vín v novém ročníku. Koncentrované a harmonické, s předlouhou dochutí. Ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo i v degustaci mezi mnohem dražšími víny. 

  • TOP Crianzy duel Rioja vs. Ribera del Duero

    TOP Crianzy duel Rioja vs. Ribera del Duero

    1 089 

    Jak postupovat? 

    100% doporučuji otevírat obě lahve ze soubojových dvojic vín najednou. Lahve otevřete minimálně 1-2 hod předem. Optimální teplota podávání je kolem 18-20 °C – dosáhnete jí jednoduše tak, že vína cca na 20-30 min necháte v lednici. Abyste nemuseli vypít za večer 2 lahve, doporučuji vína vakuovat špuntíky a pumpičkou VacuVin, to vína udrží v dobré kondici minimálně 3 dny a budete se tak k nim moci během následujících večerů vracet.

    Srovnání obou regionů a charakteru vín společně s tipy na párování s jídlem najdete v tomto článku.

    JAKÁ VÍNA NAJDETE V SADĚ?  

    Crianza 2018, Bodegas Baigorri, Rioja

    Velké víno, které mě nadchlo. Vůně i chuť jsou elegantně vyvážené a nádherně harmonické. Víno je nevtíravě noblesní a zároveň velmi komplexní. Užijete si každou vteřinu, kterou jej budete mít ve skleničce.

    vs.

    Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

    Objev z rodinného vinařství, ceněný mezinárodními kritiky a vítěz našich degustací španělských vín v novém ročníku. Koncentrované a harmonické, s předlouhou dochutí. Ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo i v degustaci mezi mnohem dražšími víny. 

  • Viňa Cantarera Tempranillo 2018

    198 

    Divoké, svěží a kořenité, takové je víno z nejslavnější španělské odrůdy Tempranillo v podání vinařství Bodegas Jose Estevez. Dominují v něm tóny koření, třešně a višně, je v chuti krásně vybalancované a má velmi dlouhou perzistenci. VdT. Vůně třešně, ostružiny, kůže. Chuť zralé třešně, koření, višně. Doporučujeme k hovězí steaky, pečené červené maso.

  • Viña Magna 6 meses 2021

    Viña Magna 6 meses 2021, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

    369 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.  

    Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

    DEKANTACE: 

    Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.

     

  • Viña Magna 6 meses 2021

    Viña Magna 6 meses 2021, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

    369 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.  

    Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

    DEKANTACE: 

    Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.