Zobrazen 97. – 101. z 101 výsledků
-
1 069 Kč
Jak postupovat?
100% doporučuji otevírat obě lahve ze soubojových dvojic vín najednou. Lahve otevřete minimálně 1-2 hod předem. Optimální teplota podávání je kolem 18-20 °C – dosáhnete jí jednoduše tak, že vína cca na 20-30 min necháte v lednici. Abyste nemuseli vypít za večer 2 lahve, doporučuji vína vakuovat špuntíky a pumpičkou VacuVin, to vína udrží v dobré kondici minimálně 3 dny a budete se tak k nim moci během následujících večerů vracet.
Srovnání obou regionů a charakteru vín společně s tipy na párování s jídlem najdete v tomto článku.
JAKÁ VÍNA NAJDETE V SADĚ?
Crianza 2018, Bodegas Baigorri, Rioja
Velké víno, které mě nadchlo. Vůně i chuť jsou elegantně vyvážené a nádherně harmonické. Víno je nevtíravě noblesní a zároveň velmi komplexní. Užijete si každou vteřinu, kterou jej budete mít ve skleničce.
vs.
Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero
Objev z rodinného vinařství, ceněný mezinárodními kritiky a vítěz našich degustací španělských vín v novém ročníku. Koncentrované a harmonické, s předlouhou dochutí. Ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo i v degustaci mezi mnohem dražšími víny.
-
1 089 Kč
Jak postupovat?
100% doporučuji otevírat obě lahve ze soubojových dvojic vín najednou. Lahve otevřete minimálně 1-2 hod předem. Optimální teplota podávání je kolem 18-20 °C – dosáhnete jí jednoduše tak, že vína cca na 20-30 min necháte v lednici. Abyste nemuseli vypít za večer 2 lahve, doporučuji vína vakuovat špuntíky a pumpičkou VacuVin, to vína udrží v dobré kondici minimálně 3 dny a budete se tak k nim moci během následujících večerů vracet.
Srovnání obou regionů a charakteru vín společně s tipy na párování s jídlem najdete v tomto článku.
JAKÁ VÍNA NAJDETE V SADĚ?
Crianza 2018, Bodegas Baigorri, Rioja
Velké víno, které mě nadchlo. Vůně i chuť jsou elegantně vyvážené a nádherně harmonické. Víno je nevtíravě noblesní a zároveň velmi komplexní. Užijete si každou vteřinu, kterou jej budete mít ve skleničce.
vs.
Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero
Objev z rodinného vinařství, ceněný mezinárodními kritiky a vítěz našich degustací španělských vín v novém ročníku. Koncentrované a harmonické, s předlouhou dochutí. Ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo i v degustaci mezi mnohem dražšími víny.
-
198 Kč
Divoké, svěží a kořenité, takové je víno z nejslavnější španělské odrůdy Tempranillo v podání vinařství Bodegas Jose Estevez. Dominují v něm tóny koření, třešně a višně, je v chuti krásně vybalancované a má velmi dlouhou perzistenci. VdT. Vůně třešně, ostružiny, kůže. Chuť zralé třešně, koření, višně. Doporučujeme k hovězí steaky, pečené červené maso.
-
369 Kč
HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.
Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C
DEKANTACE:
Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.
PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA:
K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.
-
369 Kč
HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.
Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C
DEKANTACE:
Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.
PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA:
K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.