Viña Magna 6 meses 2021, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

369 

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.  

Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.

DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

DEKANTACE: 

Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.

PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.

 

Slevové kupóny a slevy na alkohol

Katalogové číslo: da4ce1f61515 Kategorie: , , ,

Popis

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.  

Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.

DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

DEKANTACE: 

Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.

PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.

 

Další informace

Země původu

Bio víno

Barva vína

Obsah cukru

Odrůda