Zobrazen 1. – 32. z 138 výsledků

  • Alfredo Roca Pinot Noir 2021

    320 

    Elegantní Rulandské modré s expresivním aroma, v němž dominují sladké květinové tóny a třešně přecházející v lehký dotek sudu. V chuti je hladký, vyvážený a s příjemnými taniny. Vůně komplexní, ostružiny, růže, dotek dřeva. Chuť plné, svěží, švestkové tóny, dlouhý závěr. Doporučujeme k sýry s bílou plísní, zvěřina, paštiky.

  • Apri Pinot noir 2020

    544 

    Barva je světlejší, granátová s cihlovými odlesky. Ve vůni najdeme tóny třešňové pecky a višňového likéru. Chuť je vyvážená, vrstevnatá s tóny vařeného červeného ovoce, brusinek a červeného rybízu. Závěr příjemně doplňuje zrání 18 měsíců na dubových sudech. Moravksé zemské. Vůně tóny třešňové pecky a višňového likéru. Chuť vyvážená, vrstevnatá s tóny vařeného červenéh. Doporučujeme k hovězí po burgundsku.

  • Beaune "Les Épenottes" Rouge 2017

    839 

    Burgundsko, tedy 100% Pinot Noir. Na nose velmi koncentrované ovoce, na patře lehce zemité, kořenité, ale lehké. Dobrá rovnováha taninů a kyselin, dlouhý závěr. AOP. Vůně elegantní, jemná, ovocitá, zemité tóny. Chuť komplexní, vrstevnatá, hladké taniny, dlouhé. Doporučujeme k saucisson brioché, králík na hořčici, Trou du.

  • Beaune "Les Épenottes" Rouge 2019

    839 

    Burgundsko, tedy 100% Pinot Noir. Na nose velmi koncentrované ovoce, na patře lehce zemité, kořenité, ale lehké. Dobrá rovnováha taninů a kyselin, dlouhý závěr. AOP. Vůně elegantní, jemná, ovocitá, zemité tóny. Chuť komplexní, vrstevnatá, hladké taniny. Doporučujeme k saucisson brioché, králík na hořčici.

  • Bellvale The Quercus Pinot Noir

    823 

    Australský stát Victoria, nacházející se v nejjižnějších částech kontinentu, představuje jednu z oblastí zvláště vhodných pro pěstování odrůdy Pinot noir. Rulandské modré společně se Shirazem a Chardonnay stojí za slávou australské vinné produkce. Vinařství Bellvale z oblasti Gippsland má celkem 10 hektarů vinic osazených touto odrůdou. Pinot z vinice Quercus je primárně ovocným vínem s delikátním kořeněným projevem. Víno je elegantní s dobře zakomponovanými taniny. GI. Vůně malin, třešní, jahod, kořenitý nádech. Chuť ovoce se prolíná s tříslovinou. Doporučujeme k ke zvěřině.

  • BIO Crémant Brut Natur

    BIO Crémant Brut Natur, Pinot Noir-Chardonnay, Embellie La Métairie d´Alon, Abbotts & Delaunay, Limoux

    489 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    91 – komplexní, bohaté a zároveň perfektní šťavnaté a slaně minerální víno, které zaujme i svou hloubkou a strukturou, navíc v BIO kvalitě z oblasti Limoux. Rozhodně stojí za hřích… 

    Aroma vína je komplexní a poměrně intenzivní, ucítíte jak tóny zralého ovoce s tóny žlutých jablíček a hrušek, tak jemnou stopu jahod a třešní, přes příjemné tóny sena a bílých květů, až pro champagne metodu typické tóny pečiva. Ve víně objevíte i velmi svůdné kořenité tóny.

    V chuti je víno perfektně vyvážené a velmi harmonické, ovocná složka je dokonale vyvážená šťavnatostí citrusů a křupavě slanou mineralitou, v chuti se projevují rovněž ovocně citrusové tóny obohacené o náznaky květin společně s jemnou kořenitostí.

    Dochuť je velmi dlouhá, ovocně šťavnatá s křupavě minerálním dozvukem.

  • BIO Pinot Noir Les Colombiers 2019

    BIO Pinot Noir Les Colombiers 2019, Villa Noria, Pays dOc

    289 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na stříbrnou medaili. Kategorie „stojí za to vyzkoušet“. 

    Aromatika je komplexní: od ostružiny, kouřivosti a čokolády až po sušené brusinky a višně s tóny dřeva. Víno má šťavnaté, střední tělo s vyzrálým tříslem, které je příjemně zaoblené, má dobrou strukturu a potenciál min 3-4 let, v chuti višně, čokoláda, lehká kouřovost. Dochuť je delší, s nádechem ovoce jako višně a s příjemnými tóny dřeva. Solidní a komplexní.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

     

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K Pinot Noir se hodí kachna, jemnější pernatá zvěřina, kohout po burgundsku, losos… U sýrů neuděláte chybu, když zvolíte sýry s ušlechtilou plísní typu Brie a Camembert nebo český Hermelín. Klidně v aromatičtějším a vyzrálejším stavu. Hodit se bude i středně vyzrálý sýr Comté a Gruyère. Díky tomu, že bylo v kontaktu s dubovým sudem, velmi hezky bude doplňovat i jídla s houbami.

  • Bourgogne Côte d'Or Pinot noir 2018

    595 

    Hrozny odrůdy Pinot noir pochází ze dvou velmi malých vinic, Champ l’Huillier a Montpoulains rozkládajících se v apelaci Bourgogne Côte d'Or vzniklé teprve v roce 2017. Zatímco hrozny z první z nich dodávají vínu výrazný ovocný projev, hrozny z druhé vinice mu propůjčují jeho hloubku. Vzniká tak velmi zajímavé víno, které Vám bude příjemným společníkem.

    Ručně sbírané hrozny byly nejprve macerovány v chladu po dobu 7 až 10 dnů a poté proběhla spontánní fermentace trvající 2 až 3 týdny. Víno následně zrálo v sudech s francouzského dubu, z nichž 10 % bylo tvořeno novými sudy. Po jednom roce až 15 měsících zrání, během nějž proběhla i spontánní malolaktická fermentace, bylo víno bez filtrace lahvováno.

    Díky tomuto v Burgundsku tradičnímu postupu vzniklo velmi vyvážené víno, které je srozumitelné a zároveň uspokojí i náročné milovníky vín.

    AOP. Vůně čerstvé červené ovoce. Chuť expresivní, strukturovaná, lahodná. Doporučujeme k měkké salámy, hovězí po burgundsku.

  • Bourgogne Hautes Côtes de Nuits "Les Damoiseaux" 2014

    563 

    Famózní Rulandské modré z proslulé francouzské oblasti Bourgogne, přesněji Hautes Côtes de Nuits. Vybalancovaná chuť červeného a černého bobulovitého ovoce s jemnou tříslovinou. Velice příjemná, harmonická a ovocná vůně. AOP. Vůně elegantní, červené ovoce, harmonická. Chuť intenzivní, jemné taniny, pevná struktura, dl. Doporučujeme k cizrnové placky, králičí maso, sýry s bílou p.

  • Bourgogne Pinot Noir Prestige 2018

    471 

    Vynikající Rulandské modré z proslulé burgundské oblasti. Velice plná, komplexní chuť s tóny jahod, třešní. Lehce zemité tóny a náznaky lesní marmelády. Perfektně doplní drůbež nebo sýry s modrou plísní. AOP. Vůně červené ovoce a koření. Chuť elegantní, jemná, v závěru vyvážená. Doporučujeme k drůbeží masa.

  • Bourgogne Pinot Noir Prestige 2020

    505 

    Vynikající Rulandské modré z proslulé burgundské oblasti. Velice plná, komplexní chuť s tóny jahod, třešní. Lehce zemité tóny a náznaky lesní marmelády. Perfektně doplní drůbež nebo sýry s modrou plísní. AOP. Vůně červené ovoce a koření. Chuť elegantní, jemná, v závěru vyvážená. Doporučujeme k drůbeží masa.

  • Bourgogne Pinot Noir Prestige 2021

    559 

    Vynikající Rulandské modré z proslulé burgundské oblasti. Velice plná, komplexní chuť s tóny jahod, třešní. Lehce zemité tóny a náznaky lesní marmelády. Perfektně doplní drůbež nebo sýry s modrou plísní. AOP. Vůně lehce dřevitá s buketem červeného ovoce. Chuť kulaté s jemnými a elegantními taniny.. Doporučujeme k bílé a červené maso, lehký sýr.

  • Castelfeder Pinot Nero "Glen" 2019

    473 

    Rubínově červená barva, silně ovocné aroma, to je Pinot Noir ze severu Itálie. Ručně sbírané hrozny se nechají dva týdny macerovat v nerezových tancích pro získání intenzivní barvy a ovocného charakteru. Víno zraje 12 měsíců v barikových sudech a poté odpočívají 3 měsíce na lahvi. DOP. Vůně kořenitá, kouřová. Chuť tříslovitá. Doporučujeme k k jídlům z moderní gastronomie.

  • Castelfeder Pinot Nero "Glener" 2015

    473 

    Rubínově červená barva, silně ovocné aroma, to je Pinot Noir ze severu Itálie. Ručně sbírané hrozny se nechají dva týdny macerovat v nerezových tancích pro získání intenzivní barvy a ovocného charakteru. Víno zraje 12 měsíců v barikových sudech a poté odpočívají 3 měsíce na lahvi. DOP. Vůně kořenitá, kouřová. Chuť tříslovitá. Doporučujeme k k jídlům z moderní gastronomie.

  • Castelfeder Pinot Nero "Glener" 2016

    473 

    Rubínově červená barva, silně ovocné aroma, to je Pinot Noir ze severnu Itálie. Ručně sbírané hrozny se nechají dva týdny macerovat v nerezových tancích pro získání intenzivní barvy a ovocného charakteru. Víno zraje 12 měsíců v barikových sudech a poté odpočívají 3 měsíce na lahvi. DOP. Vůně kořenitá, kouřová. Chuť tříslovitá. Doporučujeme k k jídlům z moderní gastronomie.

  • Chambolle-Musigny 1er Cru Les Baudes 2013

    1 523 

    Označení apelace Premier Cru v případě Chambolle-Musigny platí pouze pro červená vína, a protože jsme v Burgundsku, samozřejmě jde o Pinot Noir. Jsme v regionu Côte-de-Nuits, a o Chambolle-Musigny se říká, že jde o nejvíce "feminní" červená z celého regionu. Víno je velmi elegantní a delikátní, ale zároveň velmi plné a hladké. Premier Cru. Vůně elegantní, hluboká, lesní ovoce. Chuť středně plná, jemná, strukturovaná, dlouhá. Doporučujeme k pernatá zvěřina.

  • Champagne Bauchet Champagne Premier Cru Signature

    Champagne Bauchet Champagne Premier Cru Signature, Bauchet, Brut v dárkovém balení

    1 049 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    90 bodů – křupavě minerální Champagne z Premier Cru vinic s dominantním podílem Chardonnay vás zaujme především díky své eleganci a šťavnaté, křupavě minerální chuti, není náhodou že vín získalo i 90bodů v mezinárodně uznávané soutěži Decanter Wine Awards.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 90 bodů –  Decanter Wine Awards 2022
    • 90 bodů – Decanter Wine Awards 2021

    Na nose se uctíte komplexní aroma svěžích tónů citrusů a letních jablíček společně s typickými Champagne pečivovými tóny. Postupně se začínají rozvíjet i jemné tóny bílých květů a dozrávajících nektarinek. Dojem z aroma je komplexní a šťavnatý, elegantní.

    V chuti se prolínají jak ovocně pečivové tóny typické pro Champagne, tak křupavá šťavnatost s mineralitou, která vás skvěle osvěží a dává tušit i to, že je v tomto Champagne vyšší poměr Chardonnay (80%), které za křupavou svěžestí a mineralitou v chuti primárně stojí, zbytek je tvořen odrůdou Pinot Noir. Dochuť je dlouhá ovocně šťavnatá, svěží, minerální. Toto Champagne zrálo 36 měsíců na kvasinkách.

  • Champagne Maurice Vesselle Champagne Grand Cru a Bouzy

    Champagne Maurice Vesselle Champagne Grand Cru a Bouzy, Cuvée Reserve, Maurice Vesselle, Extra Brut

    1 289 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    94 bodů – Velké víno, které si oblíbily ty nejlepší michelinské restaurace nejen v Paříži, komplexní a sofistikované, minerální a ovocné, s epochálně dlouhou dochutí, ale co byste mohli také čekat jiného od vinaře, který je posedlý kvalitou a nechává víno na kvasinkách minimálně 10 let, praktikuje hlubokou orbu ve vinici, aby révu přinutil jíst s kořeny více do hloubky a opečovává Grand Cru vinice.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • Toto Champagne si oblíbili i šéfkuchaři top michelinských restuarací nejen v Paříži.

    Aroma je bohaté, komplexní a zároveň sofistikovaně elegantní. Toto Champagne je velmi mnohovrstevnaté a najdete zde jak typické pečivové tón, sušenky a jemné toastové tóny tak tóny červeného ovoce, bílé květy a nechybí ani osvěžující tóny citrusů a objevují se jemné terciální tóny – víno bylo 10 let na kvasinkách v lahvi, což je jedna z libůstek vinaře, hodně dlouhý pobyt v lahvi s kvasinkami.

    V chuti je víno příjemně minerálně šťavnatá, parádně svěží se znatelnými slanými tóny, ucítíte jak svěží citrusy, tak toastové a pečivové tóny, červený rybíz a květinové tóny s jemným terciálními tóny s nádechem včelího vosku a oříšků. I v chuti se jedná o velmi komplexní a sofistikované Champagne top ligy. Dochuť je epochálně dlouhá minernální, šťavnatá s citrusovým dozvukem okořeněným jemnými terciálními tóny. 

    Toto Champagne zrálo neuvěřitelnách 10 let na kvasinkách!!! Odrůdové složení Champagne je 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay.

  • Chassagne-Montrachet 2017

    836 

    Víno "vesnické" apelace jedné z nejvýznamějších obcí ve vinařském odvětví, Chassagne-Montrachet. V jejím okolí najdeme 55 premier cru a 3 grand cru. Naprostá většina vín zde vyráběných jsou bílá vína z odrůdy Chardonnay, červená vína z Rulandského modrého jsou spíše vzácností. O to jsou však vyhledávanější, neboť i zde dosahují mimořádné kvality a mají svůj nezaměnitelný charakter. AOP. Vůně zralé červené ovoce, lehce kořeněná. Chuť středně plná, intenzivní, harmonická. Doporučujeme k teriny, paštiky, drůbeží maso, zrající sýry.

  • Chateau de Chamirey 2018 Mercurey Rouge

    1 111 

    Toto elegantní, sofistikované, aristokratické víno pochází z deseti různých malých parcel v apelaci Mercurey, které v něm skládají mozaiku charakterů různých podloží. V jeho komplexním aromatickém projevu nalezneme především tóny červeného zralého ovoce. Jeho hladká, sametová a sofistikovaná struktura v chuti se nejen skvěle uplatní v gastronomickém párování, ale vybízí i k dlouhému přemýšlivému popíjení. AOC. Vůně jeřabiny, jahody, sušené třešně. Chuť jahody, maliny, anýz. Doporučujeme k paštiky, telecí, rychlá úprava zvěřiny.

  • Chateau De Chamirey Mercurey Rouge 2019

    839 

    Château de Chamirey produkuje znamenitá vína v komunální apelaci Mercurey. Sametové, šťavnaté a vyvážené Elegantní, sofistikované a aristokratické. V aroma je víno komplexní vyvážené s tóny jeřabin, zralých jahod a sušených třešní. V chuti je víno elegantní a sametové a převládají v ní tóny anýzu, jahod a malin. Vůně tóny jeřabin, zralých jahod a sušených třešní. Chuť elegantní a sametové a převládají v ní tóny a. Doporučujeme k víno doporučujeme podávat s hovězím po burgun.

  • Chorey-Les-Beaune

    578 

    Malá burgundská apelace, specializující se na červené, tedy Pinot Noir. Lehké, středně taninové, ale i plné a velmi charakterní. Na nose dominuje drobné červené bobulové ovoce, ovšem i téony ostružin. Na patře ovocné, elegantní, kulaté. AOC. AOC. Vůně lehké, středně taninové. Chuť ovocné, elegantní, kulaté. Doporučujeme k tmavá masa,mořské plody.

  • Chorey-Les-Beaune 2015

    578 

    Malá burgundská apelace, specializující se na červené, tedy Pinot Noir. Lehké, středně taninové, ale i plné a velmi charakterní. Na nose dominuje drobné červené bobulové ovoce, ovšem i téony ostružin. Na patře ovocné, elegantní, kulaté. AOC. AOC. Vůně lehké, středně taninové. Chuť ovocné, elegantní, kulaté. Doporučujeme k tmavá masa,mořské plody.

  • Cote De Beaune Villages Rouge 2014

    605 

    100% Pinot Noir z Burgundska. Komplexní tóny lesního ovoce, částečná vinifikace na dřevě. Víno má potenciál zrát 10+ let. AOP. Vůně zralé ovoce, třešně a maliny. Chuť hedvábně jemné s drobnou tříslovinou. Doporučujeme k červené maso, jemně ochucené sýry.

  • Cote De Nuits Village Rouge 2012

    813 

    100% Pinot Noir. Na nose černý rybíz a zelený čaj, na patře střední tělo, minerální, s reminiscencemi svého zrání na bariku. AOP. Vůně višeň, rybíz, černý rybíz, jahody. Chuť ovocná. Doporučujeme k hovězí, jehněčí, terinky, paštiky.

  • Cote De Nuits Village Rouge 2016

    845 

    100% Pinot Noir. Na nose černý rybíz a zelený čaj, na patře střední tělo, minerální, s reminiscencemi svého zrání na bariku. AOP. Vůně intenzivní, černý rybíz, višně, jahody. Chuť bohatá, plná, ovocná. Doporučujeme k hovězí, jehněčí, teriny, paštiky.

  • Cremant Blanc de Noir 2009

    422 

    Expresivní vůně čerstvých lesních ostružin je v chuti ideálně doplněna projevy sušeného ovoce. Sekt je vyroben klasickou metodou kvašením v láhvi a vyznačuje se pro „Crémant de Vinselekt“ typickým, jemným a dlouhotrvajícím perlením. Kvašeno v láhvi. Crémant. Vůně Čerstvé lesní ostružiny. Chuť ostružiny a sušené lesní ovoce. Doporučujeme k předkrmy z krevet a humra, kanopky s kaviárem.

  • Cremant Blanc de Noir 2010 extra brut

    422 

    Expresivní vůně čerstvých lesních ostružin je v chuti ideálně doplněna projevy sušeného ovoce. Sekt je vyroben klasickou metodou kvašením v láhvi a vyznačuje se pro „Crémant de Vinselekt“ typickým, jemným a dlouhotrvajícím perlením. Kvašeno v láhvi. Crémant. Vůně Čerstvé lesní ostružiny. Chuť ostružiny a sušené lesní ovoce. Doporučujeme k předkrmy z krevet a humra, kanopky s kaviárem.

  • Crémant d'Alsace Blanc de Noirs brut

    366 

    Svůdné šumivé víno z Alsaska vyrobené z hroznů vypěstovaných na žulovém podloží v okolí obce Dambach la Ville ležící v samotném vinařské srdci této oblasti. Vyniká svou lehkostí a svěžestí a nechybí mu elegance a délka. Vychutnat si je můžete jako aperitiv nebo například se sushi či lehkými úpravami drůbežího masa. Crémant d'Alsace. Vůně atraktivní, ovocitá, toustové tóny. Chuť lehká, citrusově svěží, jemná, dlouhá. Doporučujeme k sushi, plody moře, lehká úprava drůbeže.

  • Crémant d'Alsace Rosé brut

    442 

    Vynikající, snadno přístupný růžový Crémant z Alsaska, kterému nechybí francouzský "šmrnc". Na nose je jemné, ovocné s tóny lesních plodů. V chuti je svěží, příjemně zakulacené s pikantní kyselinkou v závěru. Crémant d'Alsace. Vůně jemná, živá, ovocná. Chuť lehká, svěží, dlouhá. Doporučujeme k aperitiv, říční ryby, ovocné dezerty.

  • Despechado Pinot Noir

    561 

    Daniela Salinas z vinařství Vistamar byla ve skutečností inspirací pro celý projekt a Despechado celý projekt odstartovalo. Okolo jejího domu v Casablance totiž po celá léta rostl Pinot Noir. Plody těchto prastarých keřů byly ale silně podceňovány a využívány jen jako „barvící“ do různých blendů. A Daniela se jednoho dne zeptala svých nadřízených, jestli by tyto hrozny nemohla sklidit a udělat z nich pořádné víno. Mohla. A udělala. Sice jí nikdo nevěřil, že to vůbec bude k pití, ale Daniela se nenechala. Hrozny macerovaly bez podrcení, pak fermentovaly v betonových vejcích a nakonec víno zrálo ve starých hliněných amforách. Despechado znamená pohrdaný, což je název, který se k vínu vzhledem k jeho historii dokonale hodí. Výsledek si ale opovržení rozhodně nezaslouží: je to nádherně rustikální, absolutně charakteristický jihoamerický Pinot Noir ze staré révy. DO. Vůně výraznější, hluboká, lesní ovoce, peckoviny,. Chuť rustikální, plná, bohatá, jemné taniny, dlouh. Doporučujeme k těstoviny s houbami, jemnější úpravy zvěřiny.

  • Domaine des Terres de Velle Monthélie Premier Cru "Les Dures

    935 

    Ušlechtilé víno odrůdy Pinot noir pochází z těch nejlepších míst v Burgundsku. Vinice Les Duresses zaujme již svou načervenalou barvou, která je výsledkem jejího půdního podloží. Vína z této vinice jsou rafinovaná a intenzivní. Jejich roční produkce je pouhých 900 lahví.

    Ručně sbírané hrozny byly macerovány po dobu 7 až 10 dní před začátkem spontánní fermentace. Po dvou až třech týdnech kvašení zrálo víno ve francouzských sudech, z nich necelá třetina byla tvořena sudy novými, a to po dobu 16 až 18 měsíců. Díky tomu vzniklo velmi lahodné, vyvážené a strukturované víno s velkým potenciálem pro archivaci.

    Premier Cru. Vůně červené ovoce, višně, ostružiny. Chuť plná se strukturovanými a hladkými taniny. Doporučujeme k hovězí v listovém těstě, zapečené kachní maso.