Rosso di Montalcino 2020

463 

Vyhlášené toskánské Rosso di Montalcino – 100% Sangiovese, tradiční odrůda pro daný region. Fermentace probíhá v nerezových tancích za teploty 18-26 stupňů. Dvakrát denně je víno promícháváno a mačkáno, čímž je docíleno velmi intenzivního uvolňování barviva a jemných taninů ze slupek. Po 16-18 dnech je fermentace ukončená, víno zraje v dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců, následně dozrává v lahvi ve sklepě vinařství dalších 6 měsíců. Aroma je intenzivní s tóny zralého červeného ovoce a dotekem hřejivého koření. Chuť je hřejivá, plná, s jemnými taniny. Perfektně doprovodí například zrající sýry nebo pečenou drůbež. DOC. Vůně červené bobuloviny, kořeněná, tóny lékořice. Chuť hřejivá, plná, lehké taniny. Doporučujeme k pečená masa, zrající sýry.

Slevové kupóny a slevy na alkohol

Katalogové číslo: 6000880e3095 Kategorie: Štítek:

Popis

Vyhlášené toskánské Rosso di Montalcino – 100% Sangiovese, tradiční odrůda pro daný region. Fermentace probíhá v nerezových tancích za teploty 18-26 stupňů. Dvakrát denně je víno promícháváno a mačkáno, čímž je docíleno velmi intenzivního uvolňování barviva a jemných taninů ze slupek. Po 16-18 dnech je fermentace ukončená, víno zraje v dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců, následně dozrává v lahvi ve sklepě vinařství dalších 6 měsíců. Aroma je intenzivní s tóny zralého červeného ovoce a dotekem hřejivého koření. Chuť je hřejivá, plná, s jemnými taniny. Perfektně doprovodí například zrající sýry nebo pečenou drůbež. DOC. Vůně červené bobuloviny, kořeněná, tóny lékořice. Chuť hřejivá, plná, lehké taniny. Doporučujeme k pečená masa, zrající sýry.

Další informace

Odrůda

Země původu

Vinařská oblast

Objem