Zobrazuji všech 8 výsledků

  • Brunello di Montalcino 2013

    968 

    Brunello di Montalcino. Kdo z milovníků italských vín by neznal tento toskánský poklad. Místní pěstitelé si dříve mysleli, že jejich odrůda Bruno je naprosto unikátní, ovšem později vyšlo najevo, že nejde o nic jiného, než o Sangiovese. Máme tedy 100% Sangiovese, vinifikované s kontrolou teploty, které později zrálo tři roky na barikových sudech. DOCG. Vůně komplexní, lékořice, vanilka. Chuť intenzivní, jemná, plná. Doporučujeme k ke kořeněným sýrům.

  • Chianti Classico Prestige 2017

    308 

    Suché červené víno vyrobené z hroznů Syrah v italské oblasti Toscana. Ve vůni se projevují třešně a náznaky kouře. Na patře lehce zemité tóny a plná, suchá chuť. DOCG. Vůně třešně s dominantou fiale. Chuť harmonická s jemnými taniny. Doporučujeme k k pečeným masům nebo jako jen aperitiv.

  • Chianti Prestige 2019

    221 

    Cuvée dvou červených hroznů – 90% Sangiovese a 10% Canaiolo. Ve vůni se otvírají zralé švestky a koření. Střední tělo s tóny třešní a třísloviny na patře. DOCG. Vůně třešně, jemná vůně. Chuť jemný sametový závěr. Doporučujeme k tmavé maso.

  • Chianti Prestige 2020

    221 

    Cuvée dvou červených hroznů – 90% Sangiovese a 10% Canaiolo. Ve vůni se otvírají zralé švestky a koření. Střední tělo s tóny třešní a třísloviny na patře. DOCG. Vůně třešně, jemná vůně. Chuť jemný sametový závěr. Doporučujeme k tmavé maso.

  • Chianti Riserva 2016

    558 

    Víno rubínové barvy a ovocným charakterem. Ve vůni se snoubí jahodovo-třešňové tóny a doteky vanilky. Na patře sametově plná chuť. DOCG. Vůně třešní,červ.ovoce vanilky z dub.sudů. Chuť hladká a sametová s dobře vyv.taniny. Doporučujeme k k předkrmům, k pečeným masům.

  • Chianti Riserva 2016 1,5l

    1 218 

    Víno odrůdy Sangiovese, která je pro Chianti typická, stejně jako jeho krásná živá červená barva při pohledu do sklenky. Aromatika tohoto vína nabízí širokou paletu vůní od třešní a dalšího červeného ovoce, přes tóny fialky až po projevy vanilky a nádech čokolády. V chuti zaujme příjemná tříslovina s dlouho persistencí. Toto Chianti se skvěle doplňuje s červeným masem, grilovanými pokrmy, ale i třeba s těstovinami s houbami. DOCG. Vůně noblesní, květinově ovocná, čokoláda. Chuť plná, harmonická, jemná tříslovina, dlouhá. Doporučujeme k těstoviny s parmezánem, pernatá zvěřina, vepř.

  • Novello Di Toscana l'Allegro IGT 2020

    149 

    Mladé toskánské Novello – první víno ročníku 2020 z produkce vinařství Azienda Uggiano. Potěší především milovníky lehčích červených vín. Toto víno má dominantně ovocný projev doplněný o lehce květinové tóny. V chuti je středně plné a vyvážené. IGT. Vůně intenzivní, ovocno-květinová. Chuť harmonická, středně plná. Doporučujeme k hovězí a vepřové, těstoviny.

  • Rosso di Montalcino 2020

    463 

    Vyhlášené toskánské Rosso di Montalcino – 100% Sangiovese, tradiční odrůda pro daný region. Fermentace probíhá v nerezových tancích za teploty 18-26 stupňů. Dvakrát denně je víno promícháváno a mačkáno, čímž je docíleno velmi intenzivního uvolňování barviva a jemných taninů ze slupek. Po 16-18 dnech je fermentace ukončená, víno zraje v dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců, následně dozrává v lahvi ve sklepě vinařství dalších 6 měsíců. Aroma je intenzivní s tóny zralého červeného ovoce a dotekem hřejivého koření. Chuť je hřejivá, plná, s jemnými taniny. Perfektně doprovodí například zrající sýry nebo pečenou drůbež. DOC. Vůně červené bobuloviny, kořeněná, tóny lékořice. Chuť hřejivá, plná, lehké taniny. Doporučujeme k pečená masa, zrající sýry.