Zobrazuji všech 5 výsledků

  • Alain Mecon Merlot

    132 

    Měkké a hřejivé, plné rybízových ovocných příchutí a krásného marmeládového zakončení. Hluboce švestková barva a plné tělo. Vůně ovocná,jemná. Chuť marmeláda,ovoce,povidlový závěr. Doporučujeme k červená masa, kořeněné pokrmy, sýry nebo samo.

  • BIO Pinot Noir Les Colombiers 2019

    BIO Pinot Noir Les Colombiers 2019, Villa Noria, Pays dOc

    289 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na stříbrnou medaili. Kategorie „stojí za to vyzkoušet“. 

    Aromatika je komplexní: od ostružiny, kouřivosti a čokolády až po sušené brusinky a višně s tóny dřeva. Víno má šťavnaté, střední tělo s vyzrálým tříslem, které je příjemně zaoblené, má dobrou strukturu a potenciál min 3-4 let, v chuti višně, čokoláda, lehká kouřovost. Dochuť je delší, s nádechem ovoce jako višně a s příjemnými tóny dřeva. Solidní a komplexní.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

     

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K Pinot Noir se hodí kachna, jemnější pernatá zvěřina, kohout po burgundsku, losos… U sýrů neuděláte chybu, když zvolíte sýry s ušlechtilou plísní typu Brie a Camembert nebo český Hermelín. Klidně v aromatičtějším a vyzrálejším stavu. Hodit se bude i středně vyzrálý sýr Comté a Gruyère. Díky tomu, že bylo v kontaktu s dubovým sudem, velmi hezky bude doplňovat i jídla s houbami.

  • BIO Pinot Noir Les Colombiers 2019

    BIO Pinot Noir Les Colombiers 2019, Villa Noria, Pays dOc

    289 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87 bodů – víno této kvality dosáhne bez problémů na stříbrnou medaili. Kategorie „stojí za to vyzkoušet“. 

    Aromatika je komplexní: od ostružiny, kouřivosti a čokolády až po sušené brusinky a višně s tóny dřeva. Víno má šťavnaté, střední tělo s vyzrálým tříslem, které je příjemně zaoblené, má dobrou strukturu a potenciál min 3-4 let, v chuti višně, čokoláda, lehká kouřovost. Dochuť je delší, s nádechem ovoce jako višně a s příjemnými tóny dřeva. Solidní a komplexní.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

     

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K Pinot Noir se hodí kachna, jemnější pernatá zvěřina, kohout po burgundsku, losos… U sýrů neuděláte chybu, když zvolíte sýry s ušlechtilou plísní typu Brie a Camembert nebo český Hermelín. Klidně v aromatičtějším a vyzrálejším stavu. Hodit se bude i středně vyzrálý sýr Comté a Gruyère. Díky tomu, že bylo v kontaktu s dubovým sudem, velmi hezky bude doplňovat i jídla s houbami.

  • Cabernet Sauvignon 2019

    Cabernet Sauvignon 2019, La Villette

    239 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    86 bodů – Zamilujete si jej pro jeho plnost, koncentraci ovoce a sametovou chuť. Kvalitní víno pro vaše příjemné večery. 

    Toto víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 17 novinkami z Francie při degustaci více než 500 francouzských vín. Zaujalo mě především svou ovocnou koncentrovaností. Navíc má víno kvalitní aromatický projev, příjemnou harmonickou chuť a není jen jednoduše líbivé jako většina vín třeba z Chile.

    Ucítíte ovocné aroma především tmavého zralého ovoce, jako je černý rybíz, ostružinová marmeláda, a sladkého koření, skořice. Pak na vás čeká plná chuť s hebce ovocným a sametově vyzrálým tříslem, s dobrou strukturou a svěží kyselinkou. V závěru pak šťavnatá dochuť plná ostružin a třešní.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

    DEKANTACE: 

    Není vyloženě nutná, stačí, když se víno postupně otevře ve skleničce. Pokud byste si chtěli vylepšit zážitek, doporučuji dekantovat na cca 30 min nebo otevřít lahev klidně 1 hodinu před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    Ke Cabernet Sauvignon se hodí zvěřina, steaky, hutnější jídla a omáčky. U sýrů volte více vyzrálé tvrdé sýry jako Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, Parmigiano-Reggiano nebo třeba český Gran Moravia.

    Maison de La Villette Cabernet Sauvignon on Vivino

  • Chardonnay 2019

    Chardonnay 2019, La Villette, barrique styl

    239 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    86/87 bodů – kategorie „stojí za to vyzkoušet“, moc pěkně udělané víno v burgundském stylu, plné a zároveň šťavnaté a minerálně elegantní. Nezklame vás a díky super poměru cena/výkon si jej budete moci dopřávat i poměrně často. Mimochodem famózní je k sýru Brie. 

    Toto víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 17 novinkami z Francie při degustaci více než 500 francouzských vín. Zaujalo mě na něm především to, že je dělané v burgundském stylu a má oproti podobným vínům z této cenové kategorie mnohem větší finesu a eleganci v chuti i dochuti.

     

    CHARAKTERISTIKA VÍNA:

    Chardonnay, La Villette, barrique styl (1)

    Víno má expresivní a bohaté aroma, ve kterém ucítíte máslo, pražené oříšky, mandle, citrusy a tóny exotického ovoce, jako je papája a ananas, a skvěle integrované tóny ušlechtilého dřeva.

    Tělo vína je střední, s harmonií šťavnatého ovoce, citrusů a máslově oříškových tónů. Dochuť je střední až delší, s citrusově minerálním akcentem a tóny pražených oříšků. Velmi příjemné.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: K tomuto Chardonnay se hodí třeba kuře, smetanové omáčky nebo sýry typu Brie a Camembert nebo český Hermelín. Díky tomu, že bylo v kontaktu s dubovým sudem, velmi hezky bude doplňovat i jídla s houbami.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 13-14 °C = vyndejte Chardonnay z lednice cca 40-60 min před podáváním.

    DEKANTACE: Víno můžete pít rovnou a nechat otevřít ve skleničce. Nicméně pro ještě lepší zážitek jej doporučuji přelít do karafy a pak rovnou rozlévat. Alternativně můžete otevřít lahev klidně 1-2 hodiny před podáváním.

    ARCHIVAČNÍ POTENCIÁL: K pití teď. Potenciál min. 3-4 roky archivace.

     

     

    CHCETE SI ROZŠÍŘIT OBZORY A PRONIKNOUT VÍCE DO SVĚTA VÍNA?

    Objevil jsem totiž, že nejrychlejší poznání světa vína i vašich vinných preferencí nastává, když máte možnost názorně porovnat rozdíly v projevu a stylu vína. Ochutnejte Chardonnay La Villette v barrique stylu ve srovnání s následujícími víny:

    • Srovnání různých poloh: zajímavé bude jistě i srovnání s vínem v podobném stylu, ale ze Španělska – Chardonnay Remordimiento – nebo zkuste, zda obstojí s vínem z Burgundska, kde se rodí nejlepší Chardonnay světa – elegantně balancující mezi ovocností a tóny ušlechtilého francouzského dubu. 

    Srovnání různých úrovní kvality a stylu vína: porovnejte jej s jeho pravým opakem, s minerálně šťavnatým a křupavým Chablis.

    Maison de La Villette Chardonnay on Vivino