Zobrazuji všech 10 výsledků

  • EGGO Blanc de Cal 2015

    607 

    "100% Sauvignon Blanc. Ručně sbírané hrozny pochází ze dvou poloh, 70% z Gualtallary (1450 m.n.m.), zbytek ze svahů Tupungata z výšky 1200 m.n m. Po vylisování putuje rmut na spontánní fermentaci do betonových vajec, odtud označení EGGO."" Po malolaktické fermentaci víno leží ve steném vejici dalších 5 měsíců na kalech. Přímo z vejce se pak víno bez filtrace stáčí. Na nose je víno silně minerální, s vůní čerstvě posečené louky. Na patře okamžitě zaujme výrazná acidita, svěžest a dlouhá dochuť. Setkali jsme se s trefným označením: """"Chilský Sauvignon Blanc na steroidech.""""""""""" Vůně intenzivní, minerální, čerstvé květiny. Chuť dlouhá, svěží, živá kyselina. Doporučujeme k zeleninová jídla, kozí sýr.

  • EGGO Bonaparte Bonarda

    607 

    100% Bonarda. Ručně sbírané hrozny pochází z vinic v oblasti La Arboleda na svazích Tupungata. Průměrné stáří hlav je 60 let. Celý proces vinifikace probíhá v betonových vejcích, odtud označení „EGGO“. Spontánní fermentace, poté dalších 15 dní na slupkách, po vylisování se víno vrací zpět do stejného vejce, kde dalších 10 měsíců zraje. Na nose je víno bylinkové, maličko florální, ale i zemité. Na patře je víno nesmírně intenzivní, s kompaktními taniny a dlouhou, silnou dochutí. Vůně bohatá, ovocitá, florální, herbální, zemité t. Chuť intenzivní, plná s živelností, jemné taniny,. Doporučujeme k pizza, těstoviny s houbami, tmavá masa.

  • EGGO Franco Cabernet Franc 2016

    607 

    100% Cabernet Franc. Ručně sbírané hrozny pochází z Gualtallary (1450 m n. m.). Spontánní fermentace probíhá v betonových vejcích, odtud označení „EGGO“. Ve stejném vejci víno i leží přes 40 dní na slupkách a posléze i zraje. Na nose je víno silně minerální, komplexní, dominuje černý a zelený pepř. Na patře okamžitě zaujme acidita, džemovitost, se skvělou strukturou a perzistencí. Vůně expresivní, černý rybíz, zelený pepř, minerál. Chuť vyšší acidita vyvážená taniny, intenzivní, dl. Doporučujeme k těstoviny s parmezánem, tmavá masa, uzeniny.

  • Gran Terroir Malbec

    416 

    Víno pochází z 15 let staré vinice nacházející se v Gualtallary, Tupungato, 1350 metrů nad mořem. Zde jsou teplotní rozdíly mezi dnem a nocí v rozmezí 15 až 18 °C. Zraje 13 měsíců ve francouzských dubových sudech. Vůně kořenitá,minerální ,ovocná. Chuť plná,kořenitá, třisloviny. Doporučujeme k hovězí maso, losos,.

  • Terroir Unico Cabernet Sauvignon 2018

    243 

    Půdy jsou písčité a zhutněné. V této době zrání hroznů má tato oblast široký teplotní rozsah
    mezi 15o C a 18o C rozdíl mezi dnem a nocí.
    Provádí se ručně pomocí 16 kg. přepravky.
    Pro zintenzivnění čerstvého ovoce se provádí studená macerace trvající 15 dní a mošt se následně fermentuje
    původních kvasinek při maximální teplotě 28o C. Později prochází procesem stárnutí v betonových nádržích.
    Odrůda: 100% Cabernet Sauvignon Vůně zelený pepř,mineralita, ovocná. Chuť lesní ovoce,tříslovina,. Doporučujeme k tmavá masa, hutné omáčky.

  • Terroir Unico Chardonnay 2015

    179 

    Víno vyrobené z ručně sbíraných hroznů původem z údolí Tupungato. Viniční tratě ve výši 1350 metrů nad mořem, které obléhají Andy obsahuje hodně křídové složky v podloží a ve vůni způsobuje příjemnou mineralitu. Na patře je lehce velmi svěží s příjemnou kyselinkou na závěr. Vůně bohatá, ovocitá, oříšky. Chuť středně plná, vyvážená, dlouhá. Doporučujeme k mořské plody, tvrdé a polotvrdé sýry.

  • Terroir Unico Malbec 2015

    260 

    Delikátní a ideálně vyzrálý Malbec z vysoko položených vinic v region Gualtallary a Tupungato s křídovým podložím. Hrozny byly ručně sklízeny na třikrát – v různých stádiích zralosti – jejich kvašení probíhalo výhradně pomocí spontánních kvasinek a víno zrálo v betonových nádobách. Tento unikátní Malbec zaujme svou texturou a minerálním charakterem, stejně jako dlouhým závěrem.

  • Terroir Unico Pinot Noir 2016

    273 

    Toto rulandské modré pochází z mladé vinice, která se rozléhá nedaleko stratovulkánu Tupungato v argentinské oblasti Mendoza. Réva je pěstována v kopci s výrazným sklonem, což udržuje zdravou půdu, jelikož nedochází k hromadění vody a sněhu. Víno má purpurovo-rudou barvu a na nose komplexní ovocnou vůni s dotekem bylinek. Na patře hedvábná struktura s jemnou kyselinkou a dlouhou dochutí. Vůně komplexní, peckovité ovoce, bylinky. Chuť jemná, odrůdová, vrstavnatá, dlouhá. Doporučujeme k kachní prsa s polníčkovým salátem, zvěřina.

  • Terroir Unico Sauvignon Blanc 2015

    179 

    Víno vyrobené z ručně sbíraných hroznů původem z údolí Tupungato. Viniční tratě ve výši 1350 metrů nad mořem, které obléhají Andy obsahuje hodně křídové složky v podloží a ve vůni způsobuje příjemnou mineralitu. Na patře se snoubí chutě tropického ovoce a bylinek. Vůně výrazná, expresivní, zantelné zelené tóny. Chuť svěží, vyvážená, citrusy, minerální. Doporučujeme k chřest, mořské i sladkovodní ryby, drůbež.

  • Terroir Unico Torrontes 2014

    179 

    Víno z nekonvenčního vinařství tří bratrů Michellinů. Vinice leží ve výši 1350 metrů nad mořem pod stratovulkánem Tupungato v oblasti Mendoza. Vzhledem k tamnějšímu klimatu se není třeba obávat napadení plísňovými chorobami a využívat chemické postřiky. Torrontes je lehce aromatická odrůda z řady Terroir unico. Ve vůni jsou cítit tóny meruněk a broskví. Chuť je osvěžující a díky vápencovo-křídovému podloží lehce minerální. Vůně provokativní, citrusy, travnaté tóny. Chuť lehká, svěží, pevná struktura, minerální. Doporučujeme k aperitiv, lehké předkrmy, lehké úpravy ryb a.