Zobrazen 1. – 16. z 312 výsledků

  • 1 + 1 Cuvée pozdní sběr 2013

    634 

    Hrozny odrůdy Aurelius z Vinselektu Michlovský jsou vypěstovány na trati Trkmanská hora. Hrozny odrůdy Sauvignon od Františka Mádla byly vypěstovány na viniční trati Pod Belegrady ve Velkých Bílovicích. Lahvově zralý buket s projevem zavařených žlutomasých broskví a zelených rynglí s větvičkou citronového tymiánu přechází do plné kořenité chuti s výraznou stopou dlouhodobého zrání v sudu, robustní texturou a pikantními kyselinami v závěru. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně zralá, ovocná, kořenitá. Chuť plná, dlouhá, pevná kyselina. Doporučujeme k grilované ryby, krevety.

  • 30 Years Old Tawny Port

    3 840 

    Unikátní portské od světoznámého producenta Taylor’s – blend portských zrajících průměrně 30 let v dubových sudech ve sklepích Taylor’s ve městě Vila Nova de Gaia, jež je centrem portského vinařství. Tamní chladné přímořské podnebí zde pomáhá vzniknout perfektně vyzrálému portskému s neuvěřitelnou komplexností a jemností.
    Pouze jednou za dva až tři roky je malá, nejlepší část vyprodukovaného portského ponechána ke zrání, aby se po mnoha letech následně stala součástí tohoto velkolepého vína. Zaujme Vás na první pohled svou nádherně hlubokou zlatou barvou. Po přivonění ucítíte explozi zralého sušeného ovoce a medu s bohatými tóny pražených oříšků. V chuti je neuvěřitelně bohaté a jemné, elegantní, s tóny karamelu, sušeného ovoce a oříšků v medu. Závěr je dlouhý a vrstevnatý s mnoha prolínajícími se tóny. DOP. Vůně sušené ovoce, med, pražené oříšky. Chuť jemná, bohatá, karamel, sušené ovoce. Doporučujeme k dezerty z čokolády, jen tak po skleničce.

  • Alfred Gratien Rosé brut

    1 023 

    Světle růžová barva naznačuje lehkost vína, která je podpořena velice jemným a živelně radostným perlením. Při prvním přivonění nabízí delikátní tóny jarních květin jako je šeřík, konvalinka či chrpa. Následně se objevuje subtilní ovocná vůně grapefruitů podtrhující svěžest vína. Na patře rozehrává laškovnou hru s noblesou. Jeho lehkost se doplňuje pavučinovou strukturou, v níž jsou znát tóny jahod na smetaně a máslových sušenek. Perzistence je dlouhá, čistá a živá. Champagne. Vůně rafinovaná, ovocná, jemná. Chuť svěží, vyvážená, drobné bobulové ovoce. Doporučujeme k aperitiv, lehké předkrmy, ovoce.

  • Almaviva 2018

    4 089 

    Kultovní chilské víno z ročníku 2018. Víno je postaveno na klasické Bordeaux kupáži, konkrétně: Cabernet Sauvignon 72%, Cabernet Franc 6%, Petit Verdot 3%, kterou doplňuje typicky lokální Carmenere. Rubínová barva vína je nesmírně hluboká a neprůhledná. Nos je plný ovocných vrstev, které doplňuje nádech tabáku a kávových zrn. V chuti je víno velmi vyrovnané, rafinované, krásně se v něm doplňuje umírněná kyselina s jemnými taniny. Víno zrálo 19 měsíců na nových sudech z francouzského dubu. Zkrátka dokonalá elegance! DO. Vůně elegantní, strukturovaná, ovoce, tabák, káva. Chuť zralé taniny, kulatá, hedvábná, mnohovrstevná. Doporučujeme k dančí filet s liškami, hutné omáčky.

  • Amarone della Valpolicella 2015

    1 164 

    Příkladné Amarone ze sušených hroznů Corviny, v menší míře Corvinony a Rondinelly. Díky procesu sušení je víno intenzivnější ve vůni i chuti a silnější (obsahuje více alkoholu). Na patře je plné, hladké a příjemně nasládlé. V jeho aromatickém profilu najdete třešně a kouřové tóny, následované hlubokými ostružinami, dřevem a kořením. Strukturovaná a dlouhá chuť má v závěru typický čokoládový projev. DOCG. Vůně intenzivní, přezrálé ovoce, marmeláda. Chuť plná, mohutná, komplexní, dlouhá. Doporučujeme k čokoládový dezert, zvěžina na šípkové omáčce.

  • Amarone della Valpolicella Classico 2011

    1 255 

    Amarone della Valpolicella, naprostá klasika pro všechny milovníky plných červených vín se zbytkovým cukrem. Hrozny Corviny (v menší míře dalších odrůd jako Corvinone či Rondinella) jsou sklízeny velmi zralé, poté projdou procesem sušení. Proces fermentace je předčasně pozastaven, aby ve víně zůstal zbytkový cukr. Víno je temně rudé, na nose překvapí animální tóny, plné, zrale ovocné, velmi silné. DOCG. Vůně vůně třešní s tóny bylin, dotek dřeva. Chuť plná, intenzivní, zakulacené taniny, bohatá. Doporučujeme k ke gril.masům, drůbeži, uzeninám, těstovinám.

  • André sekt burt

    194 

    Sekt vyrobený metodou charmant, kdy sekundární kvašení probíhá v nerezových tancích. Díky této metodě je podtržen ovocný a svěží projev šumivého vína. Na nose i na patře je víno srozumitelné a lákavé. Můžete v něm hledat tóny citrusů a zelených jablek. Sekt. Vůně přímočará, harmonická, ovocitá. Chuť lehká, svěží, pikantní kyselinka, dlouhá. Doporučujeme k aperitiv, mořské plody, krémové polévky.

  • André sekt demi sec

    194 

    Příjemně pitelné a vlídné šumivé víno vyrobené metodou Charmat. Na nose i patře je víno výrazně svěží, ovocné a dobře srozumitelné. Perlení je jemné a dlouhotrvající. Ideální volba pro povznášející okamžiky. Sekt. Vůně atraktivní, čitelná, ovocitá, květinová. Chuť svěží, lehká, jemné perlení, dlouhá. Doporučujeme k aperitiv, ovoce, lehké dezerty.

  • Arbois Blanc Tradition 2012

    1 050 

    Tradiční jurské víno tvořené odrůdami Savagnin a Chardonnay zrající pod flórem nabízí klasický charakter citrusů, jódu, ořechů a intenzivního tónu bílých květů. AOC. Vůně zralé citrusy, bílé květy, ořechy. Chuť minerální, citrusy, ořechy. Doporučujeme k vyzrálé tvrdé sýry, teriny a paštiky.

  • Aromatická vína

    1 240 

    Intenzivní a srozumitelná. Taková jsou vína z aromatických odrůd, která se i díky těmto vlastnostem těší značné popularitě. Ta nejdůležitější česká a moravská vína z těchto odrůd jsme pro vás připravili v uceleném balení. Najdete mezi nimi svůdnou Pálavu, kořenitý Tramín či stále oblíbenější Hibernal.
    Karton obsahuje
    Znovín Znojmo: Muškát moravský | polosuché
    Roudnice Lobkowicz: Cuvée Müller Thurgau & Muškát Ottonel | suché
    Vinařství Kraus: Hibernal | polosuché
    Moravíno Valtice: Pálava výběr z hroznů | polosuché
    Vinařství Gotberg: Sauvignon pozdní sběr | suché
    Vinařství Fučík: Tramín červený Exclusive výběr z hroznů | polosuché

  • Aterciopelado País Malbec

    519 

    Víno Jorgeho Martíneze, vrchního enologa vinařství Mancura, který má takovou slabost pro zlatá 60. léta, že se v nich inspiroval při tvorbě vína Aterciopelado. Bez moderních technologií vytvořil nástupce slavného chilského vína, které bylo v 60. letech zvané Terciopelo (hedvábí) díky své jemné, hladké textuře na patře. Hlavní složkou vína je stará a velmi rustikální chilská odrůda País, doplněná špetkou Malbecu. DO. Vůně elegantní, červené ovoce, švestky. Chuť červené ovoce, svěží kyselina, hladký tanin. Doporučujeme k dušená masa, tmavá drůbež.

  • Azabache Crianza Magnum (1,5l) 2018

    502 

    Cuvée tří odrůd: 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 10% Mazuelo v magnum balení. Víno kvasilo v nerezových tancích a poté zrálo 12 měsíců v nových sudech z amerického dubu. Intenzivní aroma zralého ovoce, oliv, mentolu a balsamica. Na patře je plné, strukturované s hladkými taniny a dobrou perzistencí. DOCa. Vůně lesní plody, kandované červené a černé ovoce. Chuť zemitá, plná, hebká. Doporučujeme k zvěřina, pečeně, steaky.

  • Azabache Rioja Crianza

    244 

    Víno tvoří cuvée ze tří typických španělských odrůd. Jedná se o Tempranillo, Garnacha a Mazuelo, a to v poměru 70:20:10. Na pohled jasná, granátová barva s rubínovými okraji. Voní po džemu z červeného a černého ovoce s dobře integrovanými tóny vanilky a vypáleného sudu. Chuť je velice líbivá s dobrou strukturou a dlouhou dochutí. Víno zrálo 12 měsíců na v malých dubových sudech a na 6 měsíců bylo uloženo ve sklepě u vinařei. DOCa. Vůně kandované bobuloviny, ovocný džem. Chuť dobrá struktura, vanilka, káva. Doporučujeme k zvěřina, zralé sýry, červené maso.

  • Azabache Rioja Crianza Organic

    244 

    Tempranillo, Garnacha a Graciano, 12 měsíců zrání na novém dubu, 6 měsíců na lahvi ve sklepě. Intenzivní aroma džemu z černého a červeného ovoce. Víno doslova naplní ústa, plné a jemné taniny se výborně doplňují s džemovitou chutí. DOCa. Vůně intenzivní ovocná vůně, toastové tóny. Chuť víno s plným tělem a zaoblenou chutí. Doporučujeme k červená masa, zvěřina, zralé sýry.

  • Azabache Rioja Gran Reserva 2007

    495 

    Intenzivně třešňová barva a komplexní elegantní aroma je důsledek dlouhého zrání v dubových sudech. Ve vůni tóny kůže, vanilky a čokolády. Víno má dobře balancované třísloviny a svůdný charakter směsi hroznů Tempranilla a Garnachy, které byly použity pro vytvoření nejvyšší řady Gran Reserva. Na patře vnímáme velmi bohatou a zralou chuť. Mimo dvou let zrání na sudu ještě víno vyzrávalo minimálně tři roky ve sklepě. A zraje dodnes, a to do krásy. DOCa. Vůně aroma lesa, kůže, vanilky, kakaa. Chuť dlouhotrvající, zralá, hořká čokoláda. Doporučujeme k zvěřina, červená masa.

  • Azabache Rioja Reserva 0,375 l

    166 

    Červené víno sytě rubínové barvy z oblasti D.O.Ca Rioja je cuvée odrůd Tempranillo a Graciano. Vína z této apelace musí splňovat velmi přísné kvalitativní požadavky. Vůně je velmi uklidňující s tóny vanilky a čokolády. Označení “Reserva“ v tomto případě znamená dva roky v barikových sudech, poté 12 měsíců na lahvi. Víno časem vyzrálo k hedvábné chuti spojené s elegantní dřevěnou tříslovinou. DOCa. Vůně vanilka, čokoláda, kůže. Chuť vyzrálé lesní ovoce, dlouhá perzistence. Doporučujeme k zvěřina, pečeně, steaky.