Zobrazen 17. – 32. z 455 výsledků

  • Azabache Rioja Crianza

    244 

    Víno tvoří cuvée ze tří typických španělských odrůd. Jedná se o Tempranillo, Garnacha a Mazuelo, a to v poměru 70:20:10. Na pohled jasná, granátová barva s rubínovými okraji. Voní po džemu z červeného a černého ovoce s dobře integrovanými tóny vanilky a vypáleného sudu. Chuť je velice líbivá s dobrou strukturou a dlouhou dochutí. Víno zrálo 12 měsíců na v malých dubových sudech a na 6 měsíců bylo uloženo ve sklepě u vinařei. DOCa. Vůně kandované bobuloviny, ovocný džem. Chuť dobrá struktura, vanilka, káva. Doporučujeme k zvěřina, zralé sýry, červené maso.

  • Azabache Rioja Crianza Organic

    244 

    Tempranillo, Garnacha a Graciano, 12 měsíců zrání na novém dubu, 6 měsíců na lahvi ve sklepě. Intenzivní aroma džemu z černého a červeného ovoce. Víno doslova naplní ústa, plné a jemné taniny se výborně doplňují s džemovitou chutí. DOCa. Vůně intenzivní ovocná vůně, toastové tóny. Chuť víno s plným tělem a zaoblenou chutí. Doporučujeme k červená masa, zvěřina, zralé sýry.

  • Azabache Rioja Gran Reserva 2007

    495 

    Intenzivně třešňová barva a komplexní elegantní aroma je důsledek dlouhého zrání v dubových sudech. Ve vůni tóny kůže, vanilky a čokolády. Víno má dobře balancované třísloviny a svůdný charakter směsi hroznů Tempranilla a Garnachy, které byly použity pro vytvoření nejvyšší řady Gran Reserva. Na patře vnímáme velmi bohatou a zralou chuť. Mimo dvou let zrání na sudu ještě víno vyzrávalo minimálně tři roky ve sklepě. A zraje dodnes, a to do krásy. DOCa. Vůně aroma lesa, kůže, vanilky, kakaa. Chuť dlouhotrvající, zralá, hořká čokoláda. Doporučujeme k zvěřina, červená masa.

  • Azabache Rioja Gran Reserva 2013

    456 

    Vůně aroma lesa, kůže, vanilky, kakaa. Chuť dlouhotrvající, zrála, hořká čokoláda. Doporučujeme k zvěřina, červená masa. DOCa. Vůně aroma lesa, kůže, vanilky, kakaa. Chuť dlouhotrvající, zrála, hořká čokoláda. Doporučujeme k zvěřina, červená masa.

  • Azabache Rioja Reserva 0,375 l

    166 

    Červené víno sytě rubínové barvy z oblasti D.O.Ca Rioja je cuvée odrůd Tempranillo a Graciano. Vína z této apelace musí splňovat velmi přísné kvalitativní požadavky. Vůně je velmi uklidňující s tóny vanilky a čokolády. Označení “Reserva“ v tomto případě znamená dva roky v barikových sudech, poté 12 měsíců na lahvi. Víno časem vyzrálo k hedvábné chuti spojené s elegantní dřevěnou tříslovinou. DOCa. Vůně vanilka, čokoláda, kůže. Chuť vyzrálé lesní ovoce, dlouhá perzistence. Doporučujeme k zvěřina, pečeně, steaky.

  • Azabache Rioja Reserva 2016

    335 

    Červené víno sytě rubínové barvy z oblasti D.O.Ca Rioja je cuvée odrůd Tempranillo, Graciano a Garnacha. Vína z této apelace musí splňovat velmi přísné kvalitativní požadavky. Vůně je velmi uklidňující s tóny vanilky a čokolády. Označení Reserva v tomto případě znamená dva roky v barikových sudech, poté 12 měsíců na lahvi. Víno časem vyzrálo k hedvábné chuti spojené s elegantní dřevěnou tříslovinou. DOCa. Vůně vanilka, čokoláda, kůže, toast. Chuť plná, strukturovaná, jemné taniny. Doporučujeme k zvěřina, tmavé maso, zralé sýry.

  • Azabache Rioja Reserva 2017

    335 

    Červené víno sytě rubínové barvy z oblasti D.O.Ca Rioja je cuvée odrůd Tempranillo, Graciano a Garnacha. Vína z této apelace musí splňovat velmi přísné kvalitativní požadavky. Vůně je velmi uklidňující s tóny vanilky a čokolády. Označení Reserva v tomto případě znamená dva roky v barikových sudech, poté 12 měsíců na lahvi. Víno časem vyzrálo k hedvábné chuti spojené s elegantní dřevěnou tříslovinou. DOCa. Vůně vanilka, čokoláda, kůže, toast. Chuť plná, strukturovaná, jemné taniny. Doporučujeme k zvěřina, tmavé maso, zralé sýry.

  • Azabache Rioja Rosé

    146 

    Víno je cuvée dvou pro Španělsko typických odrůd: 85% Garnacha a 15% Viura. Rosé má příjemnou lososovou barvu a intenzivní aroma drobného červeného ovoce. V chuti je velice příjemné a osvěžující. Najde široké uplatnění v kombinaci s jídlem. Hodí se k rybám, drůbeži či těstovinám. Denominacion de Origen Calificada. Vůně intenzivní po červeném ovoci s tóny jablka. Chuť plná, velmi příjemně svěží s ovocným pozadím. Doporučujeme k paella, ryby, seafood.

  • Azabache Rioja Semicrianza

    168 

    Dobře pitelné víno z odrůdy Tempranillo doplněné 15% Garnachy. Víno je ve vůni intenzivní a bohaté. Dominuje aroma bobulového ovoce, které je doplněné o tóny sladkého dřeva. V chuti je spíše plnějšího charakteru, výborně vyrovnané se sametovým závěrem. DOCa. Vůně intenzivní, zralé ovoce, balsamico. Chuť kulatá, harmonická, plná. Doporučujeme k tmavá masa,těstoviny, omáčky.

  • Azabache Rosado

    146 

    85% Garnacha, 15% Viura. Základní španělské Rosé, na nerezu prokvašené dosucha. Rozkošně aromatické, s plným tělem. DOCa. Vůně intenzivní po červeném ovoci s tony jablka. Chuť plná, velmi příjemna svěží s ovocným pozadím. Doporučujeme k paella, ryby, polotvrde sýry.

  • Barrancas Toso 2018

    576 

    Sametově hebké a bohaté červené víno, jež je cuvée odrůd 60% Malbec a 40% Cabernet Sauvignon. Buket vína je hluboký a bobulovité ovoce v něm pozvolna přechází k tónům sladkého koření a hořké čokolády. Na patře je mohutné, s pevnou strukturou a neutuchajícím závěrem. Doporučujeme v kombinaci s jehněčím, červenými masy či sýry s bílou plísní. Vůně komplexní, ovocitá, toustové tóny. Chuť tělnatá, hladká, ovocně kořeněná. Doporučujeme k tmavá masa, jehněčí, těstoviny.

  • Barros 10let porto GB dřevo

    602 

    Na nose velmi syté sušené ovoce, čokoláda, vanilka. Na patře jemná a hedvábná textura, subtilní tóny dřeva a komplexní taniny, pražené lískové oříšky a čokoládová káva. "10 years old" znamená, že výsledný blend je namíchaný ze sklizní různého stáří, aby se dosáhlo průměru právě 10 let. DOP. Vůně sušené ovoce doplněné vanilkou a čokoládou. Chuť jemná, vyvážená kyselinka a třísloviny. Doporučujeme k sýry, paštiky, kachní játra, brownies.

  • Barros Colheita Porto 1974

    2 845 

    Ročníkové portské víno s intenzivním a komplexním buketem, v němž najdeme aroma sušeného ovoce a oříšků. V chuti je víno elegantní, rafinované a perfektně vyvážené. Lze jej podávat jako aperitiv nebo v jedinečné kombinaci s creme brulée, případně jinými dezerty. DOP. Vůně komplexní, delikátní, oříšky, sušené ovoce. Chuť elegantní, vyvážená, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k creme brulée, sýry s modrou plísní.

  • Barros Colheita Porto 1976

    2 455 

    Velmi lahodné protské víno jantarové barvy. Na nose je komplexní s tóny sušeného ovoce a sladkého koření. Na patře je jemné a sametové s velmi dlouhým závěrem. DOP. Vůně komplexní, sušené ovoce, sladké koření. Chuť plná, sametově hebká, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k consommé, čokoládové a oříčkové dezerty.

  • Barros Colheita Porto 1998

    1 249 

    Jantarová barva s buketem připomínajícím sušené ovoce a koření. Na patře měkké a sametové s přetrvávajícím závěrem. 93 bodů od Wine Spectator DOP. Vůně ovocná, sladká. Chuť komplexní, sušené ovoce, koření. Doporučujeme k čokoládové dezerty, sýry.

  • Barros Colheita Porto 2005

    968 

    Jantarová barva s buketem připomínajícím sušené ovoce a koření. Na patře měkké a sametové s přetrvávajícím závěrem. Nejlepší cuvée se vybírají pro portské Colheita, které zrály minimálně 7 let v dubových sudech. Během této doby je víno několikrát stáčeno. Na etiketě musí být uvedeno stáří vína, rok stáčení a že víno zrálo ve dřevě. DOP. Vůně sladká, kořenitá. Chuť sušené ovoce, koření. Doporučujeme k dezerty, čokoláda, doutníky.