Zobrazen 1. – 16. z 43 výsledků

  • 30 Years Old Tawny Port

    3 840 

    Unikátní portské od světoznámého producenta Taylor’s – blend portských zrajících průměrně 30 let v dubových sudech ve sklepích Taylor’s ve městě Vila Nova de Gaia, jež je centrem portského vinařství. Tamní chladné přímořské podnebí zde pomáhá vzniknout perfektně vyzrálému portskému s neuvěřitelnou komplexností a jemností.
    Pouze jednou za dva až tři roky je malá, nejlepší část vyprodukovaného portského ponechána ke zrání, aby se po mnoha letech následně stala součástí tohoto velkolepého vína. Zaujme Vás na první pohled svou nádherně hlubokou zlatou barvou. Po přivonění ucítíte explozi zralého sušeného ovoce a medu s bohatými tóny pražených oříšků. V chuti je neuvěřitelně bohaté a jemné, elegantní, s tóny karamelu, sušeného ovoce a oříšků v medu. Závěr je dlouhý a vrstevnatý s mnoha prolínajícími se tóny. DOP. Vůně sušené ovoce, med, pražené oříšky. Chuť jemná, bohatá, karamel, sušené ovoce. Doporučujeme k dezerty z čokolády, jen tak po skleničce.

  • Barros 10let porto GB dřevo

    602 

    Na nose velmi syté sušené ovoce, čokoláda, vanilka. Na patře jemná a hedvábná textura, subtilní tóny dřeva a komplexní taniny, pražené lískové oříšky a čokoládová káva. "10 years old" znamená, že výsledný blend je namíchaný ze sklizní různého stáří, aby se dosáhlo průměru právě 10 let. DOP. Vůně sušené ovoce doplněné vanilkou a čokoládou. Chuť jemná, vyvážená kyselinka a třísloviny. Doporučujeme k sýry, paštiky, kachní játra, brownies.

  • Zástupný symbol

    Barros Colheita 2010

    674 

    Toto portské víno s nahnědlým odstínem má bohatou a intenzivní vůni s tóny zralých lesních plodů s nádechem koření a lehkého karamelu. V ústech je lehké a svěží, kde se chutě kyselého ovoce dokonale snoubí se sladkostí vína, které vrcholí dechberoucím vínem Colheita. DOP. Vůně zralé lesní plody s nádechem koření. Chuť tmavé ovoce,sladkost. Doporučujeme k aperitiv ,čokoláda,doutnik.

  • Barros Colheita Porto 1974

    2 845 

    Ročníkové portské víno s intenzivním a komplexním buketem, v němž najdeme aroma sušeného ovoce a oříšků. V chuti je víno elegantní, rafinované a perfektně vyvážené. Lze jej podávat jako aperitiv nebo v jedinečné kombinaci s creme brulée, případně jinými dezerty. DOP. Vůně komplexní, delikátní, oříšky, sušené ovoce. Chuť elegantní, vyvážená, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k creme brulée, sýry s modrou plísní.

  • Barros Colheita Porto 1976

    2 455 

    Velmi lahodné protské víno jantarové barvy. Na nose je komplexní s tóny sušeného ovoce a sladkého koření. Na patře je jemné a sametové s velmi dlouhým závěrem. DOP. Vůně komplexní, sušené ovoce, sladké koření. Chuť plná, sametově hebká, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k consommé, čokoládové a oříčkové dezerty.

  • Barros Colheita Porto 1998

    1 249 

    Jantarová barva s buketem připomínajícím sušené ovoce a koření. Na patře měkké a sametové s přetrvávajícím závěrem. 93 bodů od Wine Spectator DOP. Vůně ovocná, sladká. Chuť komplexní, sušené ovoce, koření. Doporučujeme k čokoládové dezerty, sýry.

  • Barros Colheita Porto 2005

    968 

    Jantarová barva s buketem připomínajícím sušené ovoce a koření. Na patře měkké a sametové s přetrvávajícím závěrem. Nejlepší cuvée se vybírají pro portské Colheita, které zrály minimálně 7 let v dubových sudech. Během této doby je víno několikrát stáčeno. Na etiketě musí být uvedeno stáří vína, rok stáčení a že víno zrálo ve dřevě. DOP. Vůně sladká, kořenitá. Chuť sušené ovoce, koření. Doporučujeme k dezerty, čokoláda, doutníky.

  • Barros Colheita Porto 2009

    671 

    Colheita 2009 od Barros Port Wine se vyznačuje divokou aromatickou sladkého sušeného ovoce a koření. V ústech vyniká hedvábná a elegantní textura DOP. Vůně komplexní, sladká. Chuť sušené ovoce, koření. Doporučujeme k dererty, sýry.

  • Barros Porto 20YO

    1 360 

    Mohutné portské víno s komplexním buketem, v němž převládá aroma sušeného ovoce podkreslené herbálními tony a náznaky dřeva. V chuti je elegantní, komplexní a dobře strukturované. Příjemné a dlouhé doznívání. DOP. Vůně med, pražené mandle, čerstvě mletá káva. Chuť bohatá, oříšková, sušené ovoce. Doporučujeme k sladké dezerty, grilovaná masa, tučné ryby.

  • Barros Porto 40YO

    4 209 

    Luxusní portské víno s nesmírně komplexním buketem. Intenzivní aroma sušeného ovoce je doplněno o tóny oříškové čokolády a koření. V chuti je svůdně elegantní, bohaté a velmi dobře strukturované. Perfektně se snoubí se sušeným ovocem či sýry s modrou plísní. Skvěle doprovodí i doutník. DOP. Vůně bohatá vůně po červeném ovoci. Chuť svěží, kořeněná chuť. Doporučujeme k vhodné jako výborný aperitiv.

  • Barros Ruby Porto

    366 

    Červené portské víno s příjemným aroma zralého bobulovitého ovoce a koření. Chuť je svěží, ovocná, harmonická a příjemně dlouhá. Může být podáváno jako aperitiv nebo v kombinaci s čokoládovými dezerty. DOP. Vůně zralé červené ovoce, bohatá. Chuť silná, živá, harmonická, svěží. Doporučujeme k aperitiv, dezerty, středně vyzrálé sýry.

  • Barros Special Reserve

    454 

    Sladké, červené víno dezertního typu s lahodnou chutí zralého ovoce,medu a nasládlou vůní. Skvělé na vychutnání u krbu nebo jako aperitiv před jídlem. Lahev je balena v originální krabičce. DOP. Vůně sušené ovoce doplněno dřevitými tóny. Chuť sametová, hluboká, rozvíjející se závěr. Doporučujeme k aperitiv, aromatické dezerty.

  • Barros Tawny Porto

    366 

    Příjemné portské víno s komplexním buketem, v němž najdeme zralé čerstvé i sušené ovoce podpořené tóny koření a sladkého dřeva s dotekem pražených oříšků. Na patře působí hladce a svěže, chuť je strukturovaná a dlouhá. DOP. Vůně zralé ovoce, sušené švestky a fíky, koření. Chuť svěží, sametová, plná, ořechová. Doporučujeme k aperitiv, sušené ovoce, dezerty.

  • Barros Vintage L.B.V. 2015

    505 

    Velmi komplexní portské víno s příjemným buketem, v němž najdeme aroma zralého bobulovitého ovoce, sušených fíků a švestek a sladkého koření. V chuti je hebké, komplexní a strukturované s příjemným a dlouhým dozníváním. DOP. Vůně intenzivní, přezrálé bobulovité ovoce, koření. Chuť plná, výrazná, ohnivě ovocně kořeněná. Doporučujeme k digestiv, čokoládové dezerty.

  • Barros White Porto

    366 

    Svěží bílé portské víno se svůdně ovocným a květinovým aroma. Chuť je harmonická, jemná a dlouhá. Výborně se hodí k sušenému ovoci, praženým mandlím ve skořici či bílé čokoládě. Servírovat při teplotě 8-10° C. DOP. Vůně intenzivní parfémovaná květinová. Chuť jemná a poutavá, harmonický závěr. Doporučujeme k aperitiv, pražené mandle, sušené ovoce.

  • Fine Ruby Port

    353 

    Portské víno vyrobené ze směsi tělnatých vín, jejichž hrozny dozrávaly na nejlepších vinicích v údolí Douro. Zraje 2-3 roky v dřevěných kádích. Víno si nejlépe vychutnáte ve spojení s dezerty z čokolády či tmavého bobulového ovoce nebo se sýry s modrou plísní. DOP. Vůně ovocná vůně, černý rybíz, třešně. Chuť čerstvé zralé ovoce, lehce kořeněná. Doporučujeme k čokoládové dezerty.