Zobrazen 33. – 64. z 90 výsledků

  • Barros Tawny Porto

    366 

    Příjemné portské víno s komplexním buketem, v němž najdeme zralé čerstvé i sušené ovoce podpořené tóny koření a sladkého dřeva s dotekem pražených oříšků. Na patře působí hladce a svěže, chuť je strukturovaná a dlouhá. DOP. Vůně zralé ovoce, sušené švestky a fíky, koření. Chuť svěží, sametová, plná, ořechová. Doporučujeme k aperitiv, sušené ovoce, dezerty.

  • Barros Vintage 1995 Porto

    1 270 

    Luxusní ročníkové portské vyráběné jen v těch nejlepších ročnících a z těch nejlepších hroznů. Tato vína jsou lahvována po dvou až třech letech zrání v sudu a následně leží na lahvi nejméně 15 let. Jsou proslulá svou dlouhověkostí a některá z nich vydrží archivaci delší více jak 50 let. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce. Chuť bohatá, třešně, višně, sušené švestky. Doporučujeme k aperitiv, čokoládové dezerty.

  • Barros Vintage L.B.V. 2015

    370 

    Velmi komplexní portské víno s příjemným buketem, v němž najdeme aroma zralého bobulovitého ovoce, sušených fíků a švestek a sladkého koření. V chuti je hebké, komplexní a strukturované s příjemným a dlouhým dozníváním. DOP. Vůně intenzivní, přezrálé bobulovité ovoce, koření. Chuť plná, výrazná, ohnivě ovocně kořeněná. Doporučujeme k digestiv, čokoládové dezerty.

  • Barros Vintage L.B.V. 2015 porto

    370 

    Velmi komplexní portské víno s příjemným buketem, v němž najdeme aroma zralého bobulovitého ovoce, sušených fíků a švestek a sladkého koření. V chuti je hebké, komplexní a strukturované s příjemným a dlouhým dozníváním. DOP. Vůně intenzivní, přezrálé bobulovité ovoce, koření. Chuť plná, výrazná, ohnivě ovocně kořeněná. Doporučujeme k digestiv, čokoládové dezerty.

  • Barros Vintage Porto 1995

    1 270 

    Luxusní ročníkové portské vyráběné jen v těch nejlepších ročnících a z těch nejlepších hroznů. Tato vína jsou lahvována po dvou až třech letech zrání v sudu a následně leží na lahvi nejméně 15 let. Jsou proslulá svou dlouhověkostí a některá z nich vydrží archivaci delší více jak 50 let. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce. Chuť bohatá, třešně, višně, sušené švestky. Doporučujeme k aperitiv, čokoládové dezerty.

  • Barros White Porto

    366 

    Svěží bílé portské víno se svůdně ovocným a květinovým aroma. Chuť je harmonická, jemná a dlouhá. Výborně se hodí k sušenému ovoci, praženým mandlím ve skořici či bílé čokoládě. Servírovat při teplotě 8-10° C. DOP. Vůně intenzivní parfémovaná květinová. Chuť jemná a poutavá, harmonický závěr. Doporučujeme k aperitiv, pražené mandle, sušené ovoce.

  • Fine Ruby Port

    357 

    Portské víno vyrobené ze směsi tělnatých vín, jejichž hrozny dozrávaly na nejlepších vinicích v údolí Douro. Zraje 2-3 roky v dřevěných kádích. Víno si nejlépe vychutnáte ve spojení s dezerty z čokolády či tmavého bobulového ovoce nebo se sýry s modrou plísní. DOP. Vůně ovocná vůně, černý rybíz, třešně. Chuť čerstvé zralé ovoce, lehce kořeněná. Doporučujeme k čokoládové dezerty.

  • Fine Tawny Port

    357 

    Nechte se unést živostí Portugalska. Intenzivní fortifikované, portské víno před Vámi šarmantně rozprostře paletu zralého bobulového ovoce, sušeného ovoce, karamelu, oříšků či sladkého koření. Chuť je nesmírně plná, jemná, připomínající marmeládu. Víno zrálo 3 roky v dřevěných kádích. DOP. Vůně zralé bobulové ovoce, fiky, švestky. Chuť tělnatá, elegantní, džemově ovocná. Doporučujeme k čokoládové či ovocné dezerty, perník.

  • Fine White Taylors Porto

    357 

    Klasické bílé portské víno vyrobené z odrůd typických pro údolí řeky Douro. Zraje 2-3 roky v dřevěných sudech. Vůně je intenzivní a bohatá s tóny zralého ovoce. V chuti je víno plné, kopírující aromatický profil. Perfektně doplní ovocné dezerty, paté nebo teriny. Vynikající je však i samotné, například s kostkou ledu. DOP. Vůně lahodné zralé ovoce, dotek medu. Chuť sametové na patře, aromatický závěr. Doporučujeme k paté, teriny, ovocné dezerty.

  • Giboin Pineau Des Charantes Blanc 0,7l

    396 

    Likér koňakového typu namíchaný z různě vyzrálých koňaků a čerstvé hroznové šťávy. Vůně po broskvích, medu a lehčí tělo se sladkou chutí je důsledek zralosti z dubového dřeva. Perfektně sedne jako welcome drink nebo aperitiv. Výborně se dá také využít při míchání koktejlů nebo párování s čokoládou. Vůně ovocná, sladká, dubové dřevo. Chuť lehká, ovocitá, medová. Doporučujeme k smetanové a čokoládové dezerty.

  • Giboin Pineau Des Charantes Rouge 0,7l

    396 

    Likér koňakového typu namíchaný z různě vyzrálých koňaků a čerstvé hroznové šťávy. Vůně po černém rybízu a lehčí tělo se sladkou chutí je důsledek zralosti z dubového dřeva. Perfektně sedne jako welcome drink nebo aperitiv. Výborně se dá také využít při míchání koktejlů nebo párování s čokoládou. Vůně intenzivní, višně. Chuť ovocná, lehce sladká. Doporučujeme k čokoládové dezerty.

  • Graham's Tawny Porto 10YO

    949 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z generace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech. Na nose cítíme komplexní vůni ořechů, medu a fíků. V ústech se rozléhá chuť zralého sušeného ovoce s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. DOP. Vůně komplexní, sušené ovoce, oříšky, med. Chuť subtilní, plná, sušené ovoce, koření, dlouhá. Doporučujeme k sladké dezerty, vývary.

  • Graham's Tawny Porto 20YO

    1 799 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z genrace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech Na nose jsou cítit tóny pomerančové kůry, skořice, rozinek a fíků. V ústech se rozléhá chuť zralého sušeného ovoce s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. Doporučujeme podávat jemně vychlazené 12-15 °C v kombinaci se sladkým pečivem nebo jen tak na skleničku u krbu. DOP. Vůně ovocně kořeněná, harmonická, bohatá. Chuť mohutná, komplexní, ovocná, strukturovaná. Doporučujeme k sladké dezerty, čokoláda, sýry.

  • Graham's Tawny Porto 30YO

    2 404 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z generace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech. Na nose cítíme komplexní vůni sušeného ovoce. V ústech se rozléhá elegantní, sladká chuť s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. Doporučujeme podávat jemně vychlazené 12-15 °C v kombinaci se sladkým pečivem nebo jen tak na skleničku u krbu. DOP. Vůně bohatá, elegantní, sušené ovoce, koření, oříš. Chuť elegantní, jemná, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k sladké pečivo, ušlechtilé sýry s modrou plísn.

  • Grahams Tawny Port 20YO

    1 799 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z genrace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech Na nose jsou cítit tóny pomerančové kůry, skořice, rozinek a fíků. V ústech se rozléhá chuť zralého sušeného ovoce s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. Doporučujeme podávat jemně vychlazené 12-15 °C v kombinaci se sladkým pečivem nebo jen tak na skleničku u krbu. DOP. Vůně ovocně kořeněná, harmonická, bohatá. Chuť mohutná, komplexní, ovocná, strukturovaná. Doporučujeme k sladké dezerty, čokoláda, sýry.

  • Grahams Tawny Port 30YO

    2 404 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z generace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech. Na nose cítíme komplexní vůni sušeného ovoce. V ústech se rozléhá elegantní, sladká chuť s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. Doporučujeme podávat jemně vychlazené 12-15 °C v kombinaci se sladkým pečivem nebo jen tak na skleničku u krbu. DOP. Vůně bohatá, elegantní, sušené ovoce, koření, oříš. Chuť elegantní, jemná, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k sladké pečivo, ušlechtilé sýry s modrou plísn.

  • Grahams Tawny Port 30YO

    2 260 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z generace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech Na nose cítíme komplexní vůni sušeného ovoce. V ústech se rozléhá elegantní, sladká chuť s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. Doporučujeme podávat jemně vychlazené 12-15 °C v kombinaci se sladkým pečivem nebo jen tak na skleničku u krbu. DOP. Vůně bohatá, elegantní, sušené ovoce, koření, oříš. Chuť elegantní, jemná, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k sladké pečivo, ušlechtilé sýry s modrou plísn.

  • Grupo Estevez Sherry Amontillado Tio Diego

    789 

    Vyzrálé aroma pražených mandlí a ořechů perfektně dokreslují tóny sušených broskví a medu. Vzorové suché sherry s noblesou a elegancí. DO. Vůně mandle, ořechy, med, pečené broskve. Chuť plná, bohatá, med, ořechy, koření, broskve. Doporučujeme k pečená zvěřina, pernatá zvěř.

  • Justinos Madeira Malvasia 10YO

    1 031 

    Sladké, dezertní víno vyrobeno z odrůdy Malvasia. Má jantarovou barvu, vůni ořechů, medu a cukrové třtiny. Plnou chuť na patře s dlouhým finálem. Skvěle probudí chuťové pohárky před jídlem. DOP. Vůně ovocný koláč a výrazné ořechové aroma. Chuť creme brulée, pomeranč. Doporučujeme k vhodné jako aperitiv k desertům a doutníkům.

  • Madeira Full Rich Doce 3roky

    487 

    3 roky vyzrálé dezertní víno vhodné jako aperitiv či digestiv. Nabízí se také kombinace s jablečným štrůdlem, čokoládou nebo ke kávě. DOP. Vůně intenzivní, marmeládově ovocná, koření. Chuť mohutná, elegantní, ovocně kořeněná, dlouhá. Doporučujeme k hutné pudinky, čokoláda či ke kávě.

  • Madeira H+H 10YO BOAL

    1 164 

    Fortifikované, sladké dezertní víno jantarové barvy vyzrálé 10 let z barikových sudů. Impozantní vůně medu, cukrové třtiny a ořechů. Plná, sladká chuť s dobře zakomponovanou kyselinou probudí chuťové pohárky před jídlem. Skvěle se hodí ke sladkým dezertům, čokoládě nebo kávě. DOP. Vůně jemná, široká, sušené ovoce, sladké koření. Chuť kulatá, elegantní, čokoláda, oříšky, karamel. Doporučujeme k dezerty a vanilková zmrzlina.

  • Madeira H+H Finest Full Rich 5YO

    609 

    5 let vyzrálé dezertní víno, které se skvěle hodí jako aperitiv, digestiv, nebo jen tak na skleničku. Voní po karamelu, pomerančové kůře a zralém sušeném ovoci. Na patře plná, komplexní a jemně kořeněná chuť doprovázena oříškovým závěrem. DOP. Vůně atraktivní, výrazná, bohatá, zralé ovoce, oří. Chuť komplexní, vrstevnatá, sušené ovoce, koření. Doporučujeme k digestiv, oříškové a čokoládové dezerty.

  • Madeira H+H Full Rich Doce 3YO

    487 

    3 roky vyzrálé dezertní víno vhodné jako aperitiv či digestiv. Nabízí se také kombinace s jablečným štrůdlem, čokoládou nebo ke kávě. DOP. Vůně intenzivní, marmeládově ovocná, koření. Chuť mohutná, elegantní, ovocně kořeněná, dlouhá. Doporučujeme k hutné pudinky, čokoláda či ke kávě.

  • Madeira Malvasia 10YO

    1 031 

    Sladké, dezertní víno vyrobeno z odrůdy Malvasia. Má jantarovou barvu, vůni ořechů, medu a cukrové třtiny. Plnou chuť na patře s dlouhým finálem. Skvěle probudí chuťové pohárky před jídlem. DOP. Vůně ovocný koláč a výrazné ořechové aroma. Chuť creme brulée, pomeranč. Doporučujeme k vhodné jako aperitiv k desertům a doutníkům.

  • Madeira Malvasia 10YO

    1 164 

    Fortifikované, sladké dezertní víno jantarové barvy vyzrálé 10 let z barikových sudů. Impozantní vůně medu, cukrové třtiny a ořechů. Plná, sladká chuť s dobře zakomponovanou kyselinou probudí chuťové pohárky před jídlem. Skvěle se hodí ke sladkým dezertům, čokoládě nebo kávě. DOP. Vůně jemná, široká, sušené ovoce, sladké koření. Chuť kulatá, elegantní, čokoláda, oříšky, karamel. Doporučujeme k dezerty a vanilková zmrzlina.

  • Marsala Fine I.P. Ambra

    189 

    Dezertní víno Marsala, které skvěle ladí ke sladkým pokrmům. Používá se i vkuchyni pro přípravu rafinovaných pokrmů. Chuť je mírně sladká s dlouhým závěrem. Podávejte při teplotě 16 – 18 °C. DOP. Vůně vůně sušeného nebo kandovaného ovoce. Chuť hladká, plná, perzistentní. Doporučujeme k černé třešně, fíky, švestky, čokoláda a tamar.

  • Marsala Superiore Oro Dolce Riserva

    297 

    Unikátní fortifikované víno Marsala z italské Sicílie ztělesńující půvab tohoto kraje. Zlatá barva předznamenává bohatost jeho buketu, v němž dominují vůně vanilky, medu a koření. V chuti je příjemně hřejivé a hladké, čemuž přispělo pětileté zrání v sudu. DOP. Vůně čokoláda, ovocný koláč, švestky. Chuť plná, komplexní, ovocná, dlouhá. Doporučujeme k aperitiv, vepřové.

  • Marsala Superiore S.O.M.

    281 

    Označení Superiore zde znamená, že tato suchá Marsala zrála nejméně 2 roky. Perfektní před jídlem nebo i po jídle. Vyznačuje se středním tělem a dlouhým závěrem. Má příjemně pikantní tóny pražených ořechů, spálených citrusů a houbové zeminy. DOP. Vůně tóny meruněk, sušených fíků a vanilky. Chuť výrazné tóny meruněk,citrusů. Doporučujeme k dezerty,aperitiv.

  • Marsala Superiore S.O.M.

    359 

    Označení Superiore zde znamená, že tato suchá Marsala zrála nejméně 2 roky. Perfektní před jídlem nebo i po jídle. Vyznačuje se středním tělem a dlouhým závěrem. Má příjemně pikantní umami tóny pražených ořechů, spálených citrusů a houbové zeminy. DOP.

  • Marsala Superiore Sweet

    281 

    Sladké dezertní víno ze Sicílie vzniklo spojením tří odrůd: Grillo, Catarratto a Inzolia a metodou fortifikace pro sladký chuťový profil. Intenzivní vůně s tóny hořké čokolády a zralého sušeného ovoce. Na patře je patrně znát plné tělo s dlouhým finálem. Vůně intenzivní, hořká čokoláda, sušené ovoce. Chuť plná, strukturovaná, jemná, dlouhá. Doporučujeme k karamelové dezerty, consommé.

  • Moscato IGP

    191 

    Dezertní víno vyrobené z mírně sušených hroznů na vinici. Perfektní s jakýmkoli druhem pečiva, zejména s měkkými a krémovými sladkostmi, jako jsou "cannoli" a "cassate siciliane". Podávání při 12-15°C IGP. Vůně óny vyzrálých broskví, manga a dalšího exotic. Chuť harmonické a jemné s čerstvou kyselinkou. Doporučujeme k dezerty, sladká kuchyně, ovocné saláty.

  • Moscato IGP

    239 

    Dezertní víno vyrobené z mírně sušených hroznů na vinici. Perfektní s jakýmkoli druhem pečiva, zejména s měkkými a krémovými sladkostmi, jako jsou "cannoli" a "cassate siciliane". Podávání při 12-15°C DOP.