Zobrazen 17. – 32. z 40 výsledků

  • Fine White Taylors Porto

    357 

    Klasické bílé portské víno vyrobené z odrůd typických pro údolí řeky Douro. Zraje 2-3 roky v dřevěných sudech. Vůně je intenzivní a bohatá s tóny zralého ovoce. V chuti je víno plné, kopírující aromatický profil. Perfektně doplní ovocné dezerty, paté nebo teriny. Vynikající je však i samotné, například s kostkou ledu. DOP. Vůně lahodné zralé ovoce, dotek medu. Chuť sametové na patře, aromatický závěr. Doporučujeme k paté, teriny, ovocné dezerty.

  • Giboin Pineau Des Charantes Blanc 0,7l

    396 

    Likér koňakového typu namíchaný z různě vyzrálých koňaků a čerstvé hroznové šťávy. Vůně po broskvích, medu a lehčí tělo se sladkou chutí je důsledek zralosti z dubového dřeva. Perfektně sedne jako welcome drink nebo aperitiv. Výborně se dá také využít při míchání koktejlů nebo párování s čokoládou. Vůně ovocná, sladká, dubové dřevo. Chuť lehká, ovocitá, medová. Doporučujeme k smetanové a čokoládové dezerty.

  • Giboin Pineau Des Charantes Rouge 0,7l

    396 

    Likér koňakového typu namíchaný z různě vyzrálých koňaků a čerstvé hroznové šťávy. Vůně po černém rybízu a lehčí tělo se sladkou chutí je důsledek zralosti z dubového dřeva. Perfektně sedne jako welcome drink nebo aperitiv. Výborně se dá také využít při míchání koktejlů nebo párování s čokoládou. Vůně intenzivní, višně. Chuť ovocná, lehce sladká. Doporučujeme k čokoládové dezerty.

  • Grahams Tawny Port 20YO

    1 550 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z genrace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech Na nose jsou cítit tóny pomerančové kůry, skořice, rozinek a fíků. V ústech se rozléhá chuť zralého sušeného ovoce s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. Doporučujeme podávat jemně vychlazené 12-15 °C v kombinaci se sladkým pečivem nebo jen tak na skleničku u krbu. DOP. Vůně ovocně kořeněná, harmonická, bohatá. Chuť mohutná, komplexní, ovocná, strukturovaná. Doporučujeme k sladké dezerty, čokoláda, sýry.

  • Grahams Tawny Port 30YO

    2 404 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z generace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech Na nose cítíme komplexní vůni sušeného ovoce. V ústech se rozléhá elegantní, sladká chuť s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. Doporučujeme podávat jemně vychlazené 12-15 °C v kombinaci se sladkým pečivem nebo jen tak na skleničku u krbu. DOP. Vůně bohatá, elegantní, sušené ovoce, koření, oříš. Chuť elegantní, jemná, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k sladké pečivo, ušlechtilé sýry s modrou plísn.

  • Grahams Tawny Port 30YO

    2 260 

    Dlouholeté zkušenosti, které se předávají z generace na generaci. Tak se dá charakterizovat vinařství portugalské produkce Grahams, které vyrábí fortifikovaná vína z ušlechtilých vinic a ručně vybraných hroznů. Mezi klíčové dovednosti, které stojí za úspěchem těchto lahodných dezertních vín patří umění míchání a zrání vín v dubových sudech Na nose cítíme komplexní vůni sušeného ovoce. V ústech se rozléhá elegantní, sladká chuť s jemnou kořenitostí a bohatým závěrem. Doporučujeme podávat jemně vychlazené 12-15 °C v kombinaci se sladkým pečivem nebo jen tak na skleničku u krbu. DOP. Vůně bohatá, elegantní, sušené ovoce, koření, oříš. Chuť elegantní, jemná, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k sladké pečivo, ušlechtilé sýry s modrou plísn.

  • Madeira Full Rich Doce 3roky

    487 

    3 roky vyzrálé dezertní víno vhodné jako aperitiv či digestiv. Nabízí se také kombinace s jablečným štrůdlem, čokoládou nebo ke kávě. DOP. Vůně intenzivní, marmeládově ovocná, koření. Chuť mohutná, elegantní, ovocně kořeněná, dlouhá. Doporučujeme k hutné pudinky, čokoláda či ke kávě.

  • Madeira H+H Finest Full Rich 5YO

    609 

    5 let vyzrálé dezertní víno, které se skvěle hodí jako aperitiv, digestiv, nebo jen tak na skleničku. Voní po karamelu, pomerančové kůře a zralém sušeném ovoci. Na patře plná, komplexní a jemně kořeněná chuť doprovázena oříškovým závěrem. DOP. Vůně atraktivní, výrazná, bohatá, zralé ovoce, oří. Chuť komplexní, vrstevnatá, sušené ovoce, koření. Doporučujeme k digestiv, oříškové a čokoládové dezerty.

  • Madeira Malvasia 10YO

    956 

    Sladké, dezertní víno vyrobeno z odrůdy Malvasia. Má jantarovou barvu, vůni ořechů, medu a cukrové třtiny. Plnou chuť na patře s dlouhým finálem. Skvěle probudí chuťové pohárky před jídlem. DOP. Vůně ovocný koláč a výrazné ořechové aroma. Chuť creme brulée, pomeranč. Doporučujeme k vhodné jako aperitiv k desertům a doutníkům.

  • Madeira Malvasia 10YO

    1 164 

    Fortifikované, sladké dezertní víno jantarové barvy vyzrálé 10 let z barikových sudů. Impozantní vůně medu, cukrové třtiny a ořechů. Plná, sladká chuť s dobře zakomponovanou kyselinou probudí chuťové pohárky před jídlem. Skvěle se hodí ke sladkým dezertům, čokoládě nebo kávě. DOP. Vůně jemná, široká, sušené ovoce, sladké koření. Chuť kulatá, elegantní, čokoláda, oříšky, karamel. Doporučujeme k dezerty a vanilková zmrzlina.

  • Marsala Fine I.P. Ambra

    239 

    Dezertní víno Marsala, které skvěle ladí ke sladkým pokrmům. Používá se i vkuchyni pro přípravu rafinovaných pokrmů. Chuť je mírně sladká s dlouhým závěrem. Podávejte při teplotě 16 – 18 °C. DOP.

  • Marsala Superiore S.O.M.

    359 

    Označení Superiore zde znamená, že tato suchá Marsala zrála nejméně 2 roky. Perfektní před jídlem nebo i po jídle. Vyznačuje se středním tělem a dlouhým závěrem. Má příjemně pikantní umami tóny pražených ořechů, spálených citrusů a houbové zeminy. DOP.

  • Marsala Superiore Sweet

    359 

    Sladké dezertní víno ze Sicílie vzniklo spojením tří odrůd: Grillo, Catarratto a Inzolia a metodou fortifikace pro sladký chuťový profil. Intenzivní vůně s tóny hořké čokolády a zralého sušeného ovoce. Na patře je patrně znát plné tělo s dlouhým finálem. Vůně intenzivní, hořká čokoláda, sušené ovoce. Chuť plná, strukturovaná, jemná, dlouhá. Doporučujeme k karamelové dezerty, consommé.

  • Moscato IGP

    239 

    Dezertní víno vyrobené z mírně sušených hroznů na vinici. Perfektní s jakýmkoli druhem pečiva, zejména s měkkými a krémovými sladkostmi, jako jsou "cannoli" a "cassate siciliane". Podávání při 12-15°C DOP.

  • Royal Oporto 20YO + Sklo 0,75l

    1 473 

    Plné zralé víno jantarové barvy zrálo minimálně dvacet let v sudech, což mu předalo velmi bohatou paletu komplexní vůně i chuti. Jeho projev je dospělý, plný zralého ovoce, marmelády a použitého dřeva. DOP. Vůně zralá, sametová, sladká. Chuť komplexní, kořenitá, ořechy, vanilka. Doporučujeme k dezerty s čokoládou a chilli.

  • Royal Oporto Ruby

    342 

    Světoznámé portské výrobce Royal Oporto typu Ruby. Víno má krásnou rubínovou barvu, aroma po zralém červeném ovoci je doplněné o nádech fialky. V chuti je víno příjemně hladké, harmonické a intenzivní. Toto portské bylo vinifikováno po dobu tří let na starých portugalských dubových sudech. DOP. Vůně intenzivní, harmonická, zralé bobuloviny. Chuť plná, bohatá, lesní jahody, marmeládové tóny. Doporučujeme k aperitiv, čokoládové dezerty.