Sauvignon
78 KčJakostní víno odrůdové. Vůně svěží ovocná vůně s decentními tóny mandlí.. Chuť chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.. Doporučujeme k těstoviny, bílá masa, sýry s bílou plísní.
Zobrazen 8737. – 8768. z 11110 výsledků
Jakostní víno odrůdové. Vůně svěží ovocná vůně s decentními tóny mandlí.. Chuť chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.. Doporučujeme k těstoviny, bílá masa, sýry s bílou plísní.
Jakostní víno odrůdové. Vůně broskve a tropické ovoce. Chuť harmonická a pestrá,po zahr.ovoci a vanilce.
Živé víno světležluté barvy s velmi dobrou viskozitou. V typické aromatice Sauvignonu se objevují projevy angreštu, rybízu či citrusů. Chuť je plná, komplexní, provází ji velmi pikantní kořenitý závěr. Moravské zemské víno. Vůně typicky odrůdová, angrešt, citrusy. Chuť plná, komplexní, kořenitá. Doporučujeme k zeleninové pokrmy, kozí sýry.
Živé víno světležluté barvy s velmi dobrou viskozitou. V typické aromatice Sauvignonu se objevují projevy angreštu, rybízu či citrusů. Chuť je plná, komplexní, provází ji velmi pikantní kořenitý závěr. Moravské zemské víno. Vůně typicky odrůdová, angrešt, citrusy. Chuť plná, komplexní, kořenitá. Doporučujeme k zeleninové pokrmy, kozí sýry.
Po přivonění oceníte atraktivní vůni po černém rybízu a angreštu. V ústech zaujme svou mohutností, svěžestí i líbivou příchutí po planých tzv. vinohradnických broskvích, angreštu a pomerančové marmeládě. Perfektně se hodí k lehčím pokrmům z kuřecího masa nebo ryb. Jakostní víno odrůdové. Vůně černý rybíz, angrešt. Chuť svěží, mohutné, jemně nasládlé, broskve, pome. Doporučujeme k k rybám, jemným sýrům, kuřecímu masu.
Mladé svěží vulkanické víno zelenožluté barvy s vůní meruněk a čerstvých broskví. české zemské víno. Vůně čerstvé meruňky a broskve. Chuť lehké, svěží, příjemně pitelné. Doporučujeme k zeleninové saláty a těstovinové pokrmy.
Svěží vulkanické víno s vůní citrusových plodů a žlutomasých broskví. Pikantní kyselina je podtržena lehkým zbytkovým cukrem. Víno krásně doplní zeleninové saláty a těstovinové pokrmy. české zemské víno. Vůně svěží, zralé citrusy, broskve. Chuť ovocná, zralé žlutomasé ovoce, pikantní kysel. Doporučujeme k zeleninové saláty, těstoviny.
Víno Originální Certifikace oblasti Znojmo se vyznačuje výraznější zlatožlutou barvou, a především typickou aromatikou odrůdy Sauvignon blanc, ve které můžeme nalézt nádech zralého angreštu, broskve či hluchavky. Víno působí spíše mohutnějším opulentním dojmem. Jakostní víno.
Jakostní víno odrůdové. Vůně svěží ovocná vůně s decentními tóny mandlí.. Chuť chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.. Doporučujeme k těstoviny, bílá masa, sýry s bílou plísní.
Po přivonění oceníte atraktivní vůni po černém rybízu a angreštu. V ústech zaujme svou mohutností, svěžestí i líbivou příchutí po planých tzv. vinohradnických broskvích, angreštu a pomerančové marmeládě. Perfektně se hodí k lehčím pokrmům z kuřecího masa nebo ryb. Jakostní víno odrůdové.
Víno Originální Certifikace oblasti Znojmo se vyznačuje výraznější zlatožlutou barvou, a především typickou aromatikou odrůdy Sauvignon blanc, ve které můžeme nalézt nádech zralého angreštu, broskve či hluchavky. Víno působí spíše mohutnějším opulentním dojmem. Jakostní víno.
Svěží vulkanické víno s vůní citrusových plodů a žlutomasých broskví. Pikantní kyselina je podtržena lehkým zbytkovým cukrem. Jakostní víno. Vůně broskve,bez, rybíz. Chuť ovocná,plná, lehká kyselnika. Doporučujeme k kozí sýr, chřest, kuřecí maso.
Vyrobeno z hroznů odrůdy Sauvignon z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 4 hodiny na slupkách a třapinách. Víno následně spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích v moravském a francouzském dubu. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry Moravské zemské. Vůně intenzivní, připomínající angrešové a mátové. Chuť červená paprika a rybíz, příjemně minerální. Doporučujeme k rybí pokrmy,kozí sýr,chřest.
Svěží vulkanické víno s vůní citrusových plodů a žlutomasých broskví. Pikantní kyselina je podtržena lehkým zbytkovým cukrem. Jakostní víno. Vůně broskve,bez, rybíz. Chuť ovocná,plná, lehká kyselnika. Doporučujeme k kozí sýr, chřest, kuřecí maso.
Osvěžující a šťavnaté bílé víno z odrůdy Sauvignon blanc od prestižního vinařství Gala. Hrozny pro toto víno byly vypěstovány a vinicích rozkládajících se v okolí obcí Perná a Bavory. Zdejší půda je bohatá na vápenec, který vínu propůjčuje citrusově svěží a minerální projev. Hrozny byly sklízeny při cukernatosti odpovídající pozdnímu sběru. Moravské zemské víno. Vůně svěží, citrusy, angrešť, minerální. Chuť šťavnatá, intenzivní, kořenitá, minerální. Doporučujeme k aperitiv, lehké předkrmy, sladkovodní ryby, k.
Elegantní Sauvignon blanc z tratě Altenfeld má typický odrůdový projev pro vína této odrůdy ze střední Evropy. Svou vůní Vás zahalí do aroma černého bezu a v ústech pak dominuje chuti angreštu QbA. Vůně jemná,citrusy a rybíz. Chuť štavnatá, ovocná s tóny casisu. Doporučujeme k ryba ,mořské plody,saláty.
Víno kvasilo a zrálo na kvasnicích v dubových sudech 14 měsíců. Do Vína nebyla přidána žádná aditiva, šlechetné kvasinky apod. Všechny procesy kvašení a zrání vína jsou přirozené, přírodní. Hrozny pocházejí z našich vinic obdělávaných v biorežimu v Národním parku Podyjí. Moravské zemské víno. Vůně čistá, intenzivní, komlexní. Chuť plná, strukturovaná, minerální. Doporučujeme k zralé sýry.
Suché. Vůně grapefruit, pomerančová kůra,bílé květy. Chuť grepu, kandovaných citrónů a boxového dřeva. Doporučujeme k kozí sýr, asijská kuchyně,mořské plody.
Spojeni´ ru°zny´ch terroiru° pecˇliveˇ vybrany´ch v chladneˇjsˇi´m Gers v Gaskonˇsku, mezi Atlantikem a na jihu Pyreneji´, ktery´ da´va´ Sauvignon Blanc s travnaty´m aroma a to´ny cˇerne´ho rybi´zu a citrusu°, a teplejsˇi´ch parcel Gaskonˇska, odkud se zi´ska´vaji´ plneˇjsˇi´, „tucˇneˇjsˇi´“ Sauvignony s na´dechem tropicke´ho ovoce (mango, maracuja) – je vy´sledkem skveˇle´ho vi´na Sauvignon “Les Fume´es Blanches”. Suché. Vůně grapefruit, pomerančová kůra,bílé květy. Chuť grepu, kandovaných citrónů a boxového dřeva. Doporučujeme k kozí sýr, asijská kuchyně,mořské plody.
Spojeni´ ru°zny´ch terroiru° pecˇliveˇ vybrany´ch v chladneˇjsˇi´m Gers v Gaskonˇsku, mezi Atlantikem a na jihu Pyreneji´, ktery´ da´va´ Sauvignon Blanc s travnaty´m aroma a to´ny cˇerne´ho rybi´zu a citrusu°, a teplejsˇi´ch parcel Gaskonˇska, odkud se zi´ska´vaji´ plneˇjsˇi´, „tucˇneˇjsˇi´“ Sauvignony s na´dechem tropicke´ho ovoce (mango, maracuja) – je vy´sledkem skveˇle´ho vi´na Sauvignon “Les Fume´es Blanches”. AOC. Vůně grapefruit, pomerančová kůra,bílé květy. Chuť grepu, kandovaných citrónů a boxového dřeva. Doporučujeme k kozí sýr, asijská kuchyně,mořské plody.
Sauvignon Blanc z jižně exponované tratě Díly s černozemním podložím. Víno fermentovalo v nerezových tancích a poté leželo na jemných kalech, aby získalo na jemnosti a komplexitě. Na nose ovoce a herbální tóny, kůra sušených citrusů. Na patře upřímná limetková kyselina, středně dlouhá, ovocná a svěží dochuť. Moravské zemské víno. Vůně bohatá, harmonicky propuje výraznost a jemnos. Chuť lehká, citrusově svěží, přímočará, s náznakem. Doporučujeme k kozí sýry, zeleninové saláty.
Klasický a voňavý Sauvignon z netradiční oblasti, díky které má víno příjemné středně plné a ovocné tělo s klasickou pikantní kyselinou. IGP. Vůně zralé citrusy, bílý rybíz, angrešt. Chuť rybíz, broskve, zralé citrusy. Doporučujeme k mušle, mořské plody.
Toto polosuché víno se může pochlubit elegantní aromatikou zralého angreštu, sušených kopřiv a černého rybízu. Jedná se o osvěžující víno s příjemně harmonickou svěží dochutí. Jakostní víno.
Nejdůležitější novozélandská odrůda Sauvignon blanc. Voní po limetce a grapefruitu. Na patře je velmi intenzivní a ovocný s příjemným minerálním nádechem. Vůně ovocná, minerální. Chuť minerální, svěží. Doporučujeme k jehněčí, curry, mořské plody.
Plný Savignon Blanc se svěží citrusovou kyselinou a projevem vyzrálého ovoce, kandovaného ovoce a dlouhou kořenitou dochutí. Jakostní s přívlastkem. Vůně plná, mohutná, intenzivní. Chuť vyzrálé ovoce, kandované ovoce a dlouhou koře. Doporučujeme k mořské plody, chřest.
89 bodů – jednoznačně velmi povedený expresivní Sauvignon. Vinařství Dashwood předvedlo skvělý výkon a vytvořilo doslova učebnicovou explozi chutí a vůní s finesou a nekonečně dlouhou svěží a ovocnou dochutí.
Naprosto typický Sauvignon z Marlborough z Nového Zélandu, který mě uchvátil doslova explozí vůní. Ve vůni se střídá nádherná komplexní aromatika tónů exotického ovoce, jako je mango a papája, spolu s vůní černého bezu a angreštu společně s typickými bylinkovo-travnatými tóny čerstvě posečené trávy.
V chuti Sauvignon Dashwood reflektuje aromatiku nosu a přidává šťavnatost a jemné minerální tóny. Dochuť vína je velmi dlouhá a nenechá vás na pochybách, že se jedná o víno opravdu vysoké kvality.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 10-12 °C = vyndejte Sauvignon Dashwood z lednice cca 30 min před podáváním.
ARCHIVAČNÍ POTENCIÁL: K pití teď. Potenciál min. 2-3 roky archivace.
CHCETE SI ROZŠÍŘIT OBZORY A PRONIKNOUT VÍCE DO SVĚTA VÍNA?
Objevil jsem totiž, že nejrychlejší poznání světa vína i vašich vinných preferencí nastává, když máte možnost názorně porovnat rozdíly v projevu a stylu vína. Ochutnejte Sauvignon Blanc, Dashwood z Marlborough ve srovnání s následujícími víny:
92 bodů – Vavasour přináší skvěle strukturovaný Sauvignon z Marlborough, kromě typických expresivních projevů bezinek, zralého angreštu a čerstvě posečené trávy má toto víno nekonečně dlouhou dochuť, hloubku a skvělou strukturu.
Svým charakterem Sauvignon z vinařství Vavasour nezapře původ z Marlborough z Nového Zélandu. Nicméně má i něco navíc a tím je skvělá struktura, koncentrace, hloubka vína a příjemná minerální linka – ta dohromady s expresivním aromatickým projevem tvoří neuvěřitelnou harmonii. Tím vybočuje z řady a připisuje si další body k dobru. Na nose a v chuti se střídá komplexní aromatika tónů exotického ovoce, jako je passion fruit (marakuja), a dozrávající broskve spolu s vůní černého bezu a angreštu spolu s typickými bylinkovo-travnatými tóny čerstvě posečené trávy.
V chuti Sauvignon Vavasour reflektuje aromatiku nosu a přidává šťavnatost a jemné minerální tóny. Dochuť vína je velmi dlouhá a nenechá vás na pochybách, že se jedná opravdu o velké víno.
Typický Sauvignon Blanc s expresivní a atraktivní aromatikou a středně dlouhým svěžím patrem. Jakostní s přívlastkem. Vůně bobulovotého ovoce, maracuja, kiwi, bezový kv. Chuť šťavnatá, limetková kyselina a osvěžující dlo. Doporučujeme k k bílým masům s lehčími omáčkami a měkkým nez.
90 bodů – velmi komplexní víno s typickou expresivitou Nového Zélandu, a navíc se svůdnou mineralitou nejen v chuti, ale i vůni. Připomíná mi skoro až Ryzlinky z kamenitého podloží, určitě stojí za to jej vyzkoušet, jedná se o velké víno. Vinařství navíc klade velký důraz na udržitelnost a organické pěstování vína.
Aroma je expresivní a komplexní, díky znatelné mineralitě působí noblesně a sofistikovaně. Samozřejmě nechybí tu ani typické tóny čerstvě posečené trávy, bylinek, angreštu a až exotického ovoce, jako třeba passion fruit (marakuja), či květů bezinek.
V chuti je víno komplexní, šťavnatě minerální a zároveň příjemně bohaté, do chuti se také propisuje aromatika vína. V chuti jsou také znát příjemné tóny dozrávajícího angreštu, bylinek, náznaky exotického ovoce a tóny svěžích citrusů. Dochuť je dlouhá a elegantní, prolínají se v ní všechny elementy vína, od šťavnaté minerality přes travnatost a tóny bylinek až po ovocné akcenty.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ:10-12 °C = vyndejte Sauvignon z lednice cca 30 min před podáváním.
ARCHIVAČNÍ POTENCIÁL: K pití teď. Potenciál min. 2-3 roky archivace.
90 bodů – velmi komplexní víno s typickou expresivitou Nového Zélandu, a navíc se svůdnou mineralitou nejen v chuti, ale i vůni. Připomíná mi skoro až Ryzlinky z kamenitého podloží, určitě stojí za to jej vyzkoušet, jedná se o velké víno. Vinařství navíc klade velký důraz na udržitelnost a organické pěstování vína.
Aroma je expresivní a komplexní, díky znatelné mineralitě působí noblesně a sofistikovaně. Samozřejmě nechybí tu ani typické tóny čerstvě posečené trávy, bylinek, angreštu a až exotického ovoce, jako třeba passion fruit (marakuja), či květů bezinek.
V chuti je víno komplexní, šťavnatě minerální a zároveň příjemně bohaté, do chuti se také propisuje aromatika vína. V chuti jsou také znát příjemné tóny dozrávajícího angreštu, bylinek, náznaky exotického ovoce a tóny svěžích citrusů. Dochuť je dlouhá a elegantní, prolínají se v ní všechny elementy vína, od šťavnaté minerality přes travnatost a tóny bylinek až po ovocné akcenty.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ:10-12 °C = vyndejte Sauvignon z lednice cca 30 min před podáváním.
ARCHIVAČNÍ POTENCIÁL: K pití teď. Potenciál min. 2-3 roky archivace.
89 bodů – jednoznačně velmi povedený expresivní Sauvignon. Vinařství Dashwood předvedlo skvělý výkon a vytvořilo doslova učebnicovou explozi chutí a vůní s finesou a nekonečně dlouhou svěží a ovocnou dochutí.
Naprosto typický Sauvignon z Marlborough z Nového Zélandu, který mě uchvátil doslova explozí vůní. Ve vůni se střídá nádherná komplexní aromatika tónů exotického ovoce, jako je mango a papája, spolu s vůní černého bezu a angreštu společně s typickými bylinkovo-travnatými tóny čerstvě posečené trávy.
V chuti Sauvignon Dashwood reflektuje aromatiku nosu a přidává šťavnatost a jemné minerální tóny. Dochuť vína je velmi dlouhá a nenechá vás na pochybách, že se jedná o víno opravdu vysoké kvality.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 10-12 °C = vyndejte Sauvignon Dashwood z lednice cca 30 min před podáváním.
ARCHIVAČNÍ POTENCIÁL: K pití teď. Potenciál min. 2-3 roky archivace.
CHCETE SI ROZŠÍŘIT OBZORY A PRONIKNOUT VÍCE DO SVĚTA VÍNA?
Objevil jsem totiž, že nejrychlejší poznání světa vína i vašich vinných preferencí nastává, když máte možnost názorně porovnat rozdíly v projevu a stylu vína. Ochutnejte Sauvignon Blanc, Dashwood z Marlborough ve srovnání s následujícími víny:
92 bodů – Vavasour přináší skvěle strukturovaný Sauvignon z Marlborough, kromě typických expresivních projevů bezinek, zralého angreštu a čerstvě posečené trávy má toto víno nekonečně dlouhou dochuť, hloubku a skvělou strukturu.
Svým charakterem Sauvignon z vinařství Vavasour nezapře původ z Marlborough z Nového Zélandu. Nicméně má i něco navíc a tím je skvělá struktura, koncentrace, hloubka vína a příjemná minerální linka – ta dohromady s expresivním aromatickým projevem tvoří neuvěřitelnou harmonii. Tím vybočuje z řady a připisuje si další body k dobru. Na nose a v chuti se střídá komplexní aromatika tónů exotického ovoce, jako je passion fruit (marakuja), a dozrávající broskve spolu s vůní černého bezu a angreštu spolu s typickými bylinkovo-travnatými tóny čerstvě posečené trávy.
V chuti Sauvignon Vavasour reflektuje aromatiku nosu a přidává šťavnatost a jemné minerální tóny. Dochuť vína je velmi dlouhá a nenechá vás na pochybách, že se jedná opravdu o velké víno.