Zobrazuji všech 12 výsledků

  • Clos Bartolomé 2019

    Clos Bartolomé 2018, Bartolomé Vernet, Priorat DOQ

    589 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    90 bodů – Velké víno. Ochutnáte komplexní, koncentrované a zároveň velmi noblesní víno plné ovoce a ušlechtilé kořenitosti z prestižního španělského Prioratu. Navíc z až 70 let starých vinic. Každá lahev má své ručně psané pořadové číslo.

    Každá lahev má své ručně psané pořadové číslo. Víno je cuvée odrůdy Grenache a Samsó a strávilo 12 měsíců ve francouzských sudech. Hrozny pochází ze 40-70 let staré vinice. Rodina vlastní jen 7 ha vinic, a tak je víno doslova opečováváno ručně a s maximální starostlivostí.  

    Na nose vás obejme bohatá, komplexní vůně plná koncentrovaného ovoce – především tmavého lesního – v kombinaci s přezrálými višněmi a připálenými švestkami na koláči, vůně kořenitosti, pocházející z ročního pobytu ve francouzském dubovém sudu, v podobě jemných tónů kouře, čokolády a krabice od doutníků. Najdete zde i aroma fialek a tymiánu. Vůně je mnohovrstevná, komplexní a sofistikovaná. 

    Víno je nádherně ovocně kořenité, koncertované a plné. Má skvělou strukturu, sametově vyzrálé taniny a skvěle integrovaný dubový sud. V dlouhé dochuti ucítíte, stejně jako v chuti, tmavé ovoce, višně, čokoládu a kořenitost pocházející z ušlechtilého dřeva.

    Pro optimální zážitek rozhodně doporučuji víno dekantovat minimálně 30-60 minut před podáváním nebo otevřít lahev ráno a nechat ji do večera zašpuntovanou ve vinotéce. Pomůžete mu tak odhalit jeho komplexní aroma.

    Bartolomé Vernet Clos Bartolomé Tinto on Vivino

  • Clos Bartolomé 2019

    Clos Bartolomé 2018, Bartolomé Vernet, Priorat DOQ

    589 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    90 bodů – Velké víno. Ochutnáte komplexní, koncentrované a zároveň velmi noblesní víno plné ovoce a ušlechtilé kořenitosti z prestižního španělského Prioratu. Navíc z až 70 let starých vinic. Každá lahev má své ručně psané pořadové číslo.

    Každá lahev má své ručně psané pořadové číslo. Víno je cuvée odrůdy Grenache a Samsó a strávilo 12 měsíců ve francouzských sudech. Hrozny pochází ze 40-70 let staré vinice. Rodina vlastní jen 7 ha vinic, a tak je víno doslova opečováváno ručně a s maximální starostlivostí.  

    Na nose vás obejme bohatá, komplexní vůně plná koncentrovaného ovoce – především tmavého lesního – v kombinaci s přezrálými višněmi a připálenými švestkami na koláči, vůně kořenitosti, pocházející z ročního pobytu ve francouzském dubovém sudu, v podobě jemných tónů kouře, čokolády a krabice od doutníků. Najdete zde i aroma fialek a tymiánu. Vůně je mnohovrstevná, komplexní a sofistikovaná. 

    Víno je nádherně ovocně kořenité, koncertované a plné. Má skvělou strukturu, sametově vyzrálé taniny a skvěle integrovaný dubový sud. V dlouhé dochuti ucítíte, stejně jako v chuti, tmavé ovoce, višně, čokoládu a kořenitost pocházející z ušlechtilého dřeva.

    Pro optimální zážitek rozhodně doporučuji víno dekantovat minimálně 30-60 minut před podáváním nebo otevřít lahev ráno a nechat ji do večera zašpuntovanou ve vinotéce. Pomůžete mu tak odhalit jeho komplexní aroma.

    Bartolomé Vernet Clos Bartolomé Tinto on Vivino

  • Clos Bartolomé 2019

    Clos Bartolomé 2019, Bartolomé Vernet, Priorat DOQ

    619 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    90 bodů – Velké víno. Ochutnáte komplexní, koncentrované a zároveň velmi noblesní víno plné ovoce a ušlechtilé kořenitosti z prestižního španělského Prioratu. Navíc z až 70 let starých vinic. Každá lahev má své ručně psané pořadové číslo.

    Každá lahev má své ručně psané pořadové číslo. Víno je cuvée odrůdy Grenache a Samsó a strávilo 12 měsíců ve francouzských sudech. Hrozny pochází ze 40-70 let staré vinice. Rodina vlastní jen 7 ha vinic, a tak je víno doslova opečováváno ručně a s maximální starostlivostí.  

    Na nose vás obejme bohatá, komplexní vůně plná koncentrovaného ovoce – především tmavého lesního – v kombinaci s přezrálými višněmi a připálenými švestkami na koláči, vůně kořenitosti, pocházející z ročního pobytu ve francouzském dubovém sudu, v podobě jemných tónů kouře, čokolády a krabice od doutníků. Najdete zde i aroma fialek a tymiánu. Vůně je mnohovrstevná, komplexní a sofistikovaná. 

    Víno je nádherně ovocně kořenité, koncertované a plné. Má skvělou strukturu, sametově vyzrálé taniny a skvěle integrovaný dubový sud. V dlouhé dochuti ucítíte, stejně jako v chuti, tmavé ovoce, višně, čokoládu a kořenitost pocházející z ušlechtilého dřeva.

    Pro optimální zážitek rozhodně doporučuji víno dekantovat minimálně 30-60 minut před podáváním nebo otevřít lahev ráno a nechat ji do večera zašpuntovanou ve vinotéce. Pomůžete mu tak odhalit jeho komplexní aroma.

    Bartolomé Vernet Clos Bartolomé Tinto on Vivino

  • Ónix Fusio Red 2016

    483 

    35% Carignan, 35% Garnacha, 30% Syrah. Ručně sbírané hrozny vybírány z nejlepších poloh Prioratu. Víno je ""volné,"" tedy každý ročník je mírně odlišný blend a i projev, dle charakteristik daného ročníku. Kontrolovaná fermentace probíhá v menších nerezových tancích. Syrah a Carignan poté čtyři měsíce zrají na dřevě, konkrétně na novém francouzském bariku. Na nose sušené fíky, ostružiny, toast. Na patře plné, hladké, minerální a kakové. Dotek dřeva je velmi decentní. DOQ. Vůně bohatá, ovocitá, toustové tóny. Chuť plná, opojná, široká, hladké taniny, dlouhá. Doporučujeme k hamburger, srstnatá zvěřina, Manchego.

  • PRIMITIU DE BELLMUNT 2018

    PRIMITIU DE BELLMUNT 2018, Bartolomé Vernet , PRIORAT

    1 149 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    92 bodů – velké víno, skvělé už teď, perfektní pro archivaci. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • Vinař nedává víno do soutěží, každý rok dělá jen 2000 lahví vína z 75 let starých keřů, každá lahev má své číslo.  

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín.

    Velmi komplexní nos, zaujmou vás sušené švestky, likérové višně, čokoláda, dotek kůže a čerstvě pražené kávy, lehké tóny vlhkých kamenů. Víno má vyzrálé tříslo, velmi dobrou strukturu těla, v chuti ucítíte ovocné švestky, višně, čokoládu, ušlechtilé dřevo, je zde znatelná mineralita a, pro Priorat typický, bezchybně zakomponovaný alkohol. Dochuť je elegantní a je tažena jak ovocnou částí červeného ovoce, tak tóny dřeva. 

  • PRIMITIU DE BELLMUNT 2018

    PRIMITIU DE BELLMUNT 2018, Bartolomé Vernet , PRIORAT

    1 149 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    92 bodů – velké víno, skvělé už teď, perfektní pro archivaci. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • Vinař nedává víno do soutěží, každý rok dělá jen 2000 lahví vína z 75 let starých keřů, každá lahev má své číslo.  

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín.

    Velmi komplexní nos, zaujmou vás sušené švestky, likérové višně, čokoláda, dotek kůže a čerstvě pražené kávy, lehké tóny vlhkých kamenů. Víno má vyzrálé tříslo, velmi dobrou strukturu těla, v chuti ucítíte ovocné švestky, višně, čokoládu, ušlechtilé dřevo, je zde znatelná mineralita a, pro Priorat typický, bezchybně zakomponovaný alkohol. Dochuť je elegantní a je tažena jak ovocnou částí červeného ovoce, tak tóny dřeva. 

  • PRIMITIU DE BELLMUNT 2019

    PRIMITIU DE BELLMUNT 2019, Bartolomé Vernet , PRIORAT

    1 249 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    92 bodů – velké víno, skvělé už teď, perfektní pro archivaci. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • Vinař nedává víno do soutěží, každý rok dělá jen 2000 lahví vína z 75 let starých keřů, každá lahev má své číslo.  

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín.

    Velmi komplexní nos, zaujmou vás sušené švestky, likérové višně, čokoláda, dotek kůže a čerstvě pražené kávy, lehké tóny vlhkých kamenů. Víno má vyzrálé tříslo, velmi dobrou strukturu těla, v chuti ucítíte ovocné švestky, višně, čokoládu, ušlechtilé dřevo, je zde znatelná mineralita a, pro Priorat typický, bezchybně zakomponovaný alkohol. Dochuť je elegantní a je tažena jak ovocnou částí červeného ovoce, tak tóny dřeva. 

  • Raúl Acha- Garnachas de España Grenache Fosca del Priorat 2020

    Raúl Acha- Garnachas de España Grenache Fosca del Priorat 2019

    449 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87/88 bodů – velmi pěkně zvládnutý vstup do kouzla vín z Prioratu, dobrá práce se dřevem a bohatá ovocnost. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    Stříbrná medaile WSWA Tasting Competition USA  

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. U tohoto vína mě kromě kvality potěšila i neskrývaná ovocná radost z čistě udělané odrůdy Grenache, která zrála 12 měsíců na francouzském dubu. 

     

    Ucítíte intenzivní a bohatý koncert vyzrálého ovoce: třešní srdcovek, malin a ostružin, tóny višní, čokolády a ušlechtilého dřeva. Víno má střední ovocné tělo s projevy třešní, malin a čokolády, s hezky integrovaným dřevem. Těšit se můžete i na dlouhou, ovocně šťavnatou dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C 

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z odrůdy Grenache se hodí plná zemitá jídla jako klobásky, guláš nebo třeba uzené s kaší, stejně dobře vám poslouží třeba při grilovačce. Z rafinovanějších jídel zkuste kombinovat třeba s krocanem s nádivkou nebo u plnějších stylů vín i s jemnější zvěřinou. Ke Grenache se hodí i jehněčí maso. Ze sýrů volte středně tvrdé sýry typu Cheddar, Gouda, Gruyère, obecně spíše kravské a ne příliš výrazně aromatické. 

  • Raúl Acha- Garnachas de España Grenache Fosca del Priorat 2020

    Raúl Acha- Garnachas de España Grenache Fosca del Priorat 2019

    449 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87/88 bodů – velmi pěkně zvládnutý vstup do kouzla vín z Prioratu, dobrá práce se dřevem a bohatá ovocnost. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    Stříbrná medaile WSWA Tasting Competition USA  

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. U tohoto vína mě kromě kvality potěšila i neskrývaná ovocná radost z čistě udělané odrůdy Grenache, která zrála 12 měsíců na francouzském dubu. 

     

    Ucítíte intenzivní a bohatý koncert vyzrálého ovoce: třešní srdcovek, malin a ostružin, tóny višní, čokolády a ušlechtilého dřeva. Víno má střední ovocné tělo s projevy třešní, malin a čokolády, s hezky integrovaným dřevem. Těšit se můžete i na dlouhou, ovocně šťavnatou dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C 

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z odrůdy Grenache se hodí plná zemitá jídla jako klobásky, guláš nebo třeba uzené s kaší, stejně dobře vám poslouží třeba při grilovačce. Z rafinovanějších jídel zkuste kombinovat třeba s krocanem s nádivkou nebo u plnějších stylů vín i s jemnější zvěřinou. Ke Grenache se hodí i jehněčí maso. Ze sýrů volte středně tvrdé sýry typu Cheddar, Gouda, Gruyère, obecně spíše kravské a ne příliš výrazně aromatické. 

  • Raúl Acha- Garnachas de España Grenache Fosca del Priorat 2020

    Raúl Acha- Garnachas de España Grenache Fosca del Priorat 2020

    459 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87/88 bodů – velmi pěkně zvládnutý vstup do kouzla vín z Prioratu, dobrá práce se dřevem a bohatá ovocnost. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    Stříbrná medaile WSWA Tasting Competition USA  

    Víno jsem objevil a vybral spolu s dalšími 9 novinkami ze Španělska při degustaci přibližně 457 španělských vín. U tohoto vína mě kromě kvality potěšila i neskrývaná ovocná radost z čistě udělané odrůdy Grenache, která zrála 12 měsíců na francouzském dubu. 

     

    Ucítíte intenzivní a bohatý koncert vyzrálého ovoce: třešní srdcovek, malin a ostružin, tóny višní, čokolády a ušlechtilého dřeva. Víno má střední ovocné tělo s projevy třešní, malin a čokolády, s hezky integrovaným dřevem. Těšit se můžete i na dlouhou, ovocně šťavnatou dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C 

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z odrůdy Grenache se hodí plná zemitá jídla jako klobásky, guláš nebo třeba uzené s kaší, stejně dobře vám poslouží třeba při grilovačce. Z rafinovanějších jídel zkuste kombinovat třeba s krocanem s nádivkou nebo u plnějších stylů vín i s jemnější zvěřinou. Ke Grenache se hodí i jehněčí maso. Ze sýrů volte středně tvrdé sýry typu Cheddar, Gouda, Gruyère, obecně spíše kravské a ne příliš výrazně aromatické. 

  • Zástupný symbol

    Vinicola del Priorat Ónix Evolució Red 2016

    602 

    40% Carignan, 40% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon. Ručně sbírané hrozny z vinohradů na břidlicovém podloží. Vinifikace probíhá v menších nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Poté víno zraje 12 měsíců na nových francouzských barikovách sudech. Na nose neobyčejně silné tóny černého rybízu, které společně se sladkými taniny dominují i na patře. Překvapí velmi dlouhý závěr, který Vás bude svádět k dalšímu doušku. DOCa. Vůně intenzivní, drobné bobulovité ovoce, koření. Chuť tělnatá, mohutná, hluboká, dlouhá. Doporučujeme k tmavá masa, jehněčí, sýry s modrou plísní.

  • Vinicola del Priorat Ónix Fusió Red 2016

    483 

    35% Carignan, 35% Garnacha, 30% Syrah. Ručně sbírané hrozny vybírány z nejlepších poloh Prioratu. Víno je ""volné,"" tedy každý ročník je mírně odlišný blend a i projev, dle charakteristik daného ročníku. Kontrolovaná fermentace probíhá v menších nerezových tancích. Syrah a Carignan poté čtyři měsíce zrají na dřevě, konkrétně na novém francouzském bariku. Na nose sušené fíky, ostružiny, toast. Na patře plné, hladké, minerální a kakové. Dotek dřeva je velmi decentní. DOCa. Vůně bohatá, ovocitá, toustové tóny. Chuť plná, opojná, široká, hladké taniny, dlouhá. Doporučujeme k hamburger, srstnatá zvěřina, Manchego.