Zobrazuji všech 13 výsledků

  • Aglianico 2018

    229 

    100% Aglianico Salento z Puglie. Intenzivní vůně zralých červených bobulí, především třešní a borůvek. V chuti je skvěle strukturované a svěží. Perfektně doplní italské uzeniny, červená masa nebo zrající sýry. IGP. Vůně zralé bobuloviny náznaky čokolády. Chuť plná, opojná, zakulacené taniny, dlouhá. Doporučujeme k hovězí steaky, kořeněné uzeniny.

  • Amarone della Valpolicella 2015

    1 164 

    Příkladné Amarone ze sušených hroznů Corviny, v menší míře Corvinony a Rondinelly. Díky procesu sušení je víno intenzivnější ve vůni i chuti a silnější (obsahuje více alkoholu). Na patře je plné, hladké a příjemně nasládlé. V jeho aromatickém profilu najdete třešně a kouřové tóny, následované hlubokými ostružinami, dřevem a kořením. Strukturovaná a dlouhá chuť má v závěru typický čokoládový projev. DOCG. Vůně intenzivní, přezrálé ovoce, marmeláda. Chuť plná, mohutná, komplexní, dlouhá. Doporučujeme k čokoládový dezert, zvěžina na šípkové omáčce.

  • Campo delle Rose Bardolino Chiaretto DOP

    252 

    Lososově růžové cuvée ztělesňující italský temperament a přívětivost. Na nose vás prostoupí intenzivní vůně zralého, drobného, červeného ovoce, jakou jsou jahody, červený rybíz či divoké třešně. Chuť je svěží, příjemně zakulacená s pevnou strukturou a dlouhým závěrem. DOP. Vůně harmonická, čerstvé červené ovoce. Chuť kulatá, svěží, intenzivní, dlouhý závěr. Doporučujeme k lehké předkrmy, rybí a drůbeží maso.

  • Malnera

    238 

    Plné, těžší červené víno s robustním charakterem, který je důsledkem namíchání odrůdy Malvasia Nera, Negroammaro a Merlot. Výborně se hodí ke kořeněným pokrmům, grilovaným masům a obecně těžším pokrmům. IGP. Vůně čistá, harmonická, ovocitá. Chuť plnější, s pevnou strukturou, jemně kořeněná. Doporučujeme k vepřové na bylinkách, tvrdé sýry.

  • Megale Negroamaro 2019

    229 

    Plné, těžší červené víno s robustním tělem, které je charakteristické pro odrůdu Negroammaro. Intenzivní vůně zralého bobulovitého ovoce a temná barva je důsledek zrání v malých amerických dubových sudech. Výborně se hodí ke kořeněným pokrmům, pečenému masu. IGP. Vůně intenzivní, bobulovité ovoce, dotek dřeva. Chuť plná, výrazné taniny, borůvky, ostružiny, koř. Doporučujeme k pečená tmavá masa, sýry s bílou plísní.

  • PercheNo?! Zinfandel Salento IGP

    595 

    Šťavnaté Primitivo z apelace Salento IGP jasné rubínové barvy. Vůně vína je expresivní a připomíná zralé červené ovoce přecházející až do tónů sušeného ovoce a orientálního koření. Chuť je plná, intenzivní a příjemně zakulacená. IGP. Vůně zralé červené ovoce s náznaky sešeného ovoce. Chuť intenzivní, mohutná, kulaté taniny. Doporučujeme k restované a pečené tmavé maso, zvěřina, vyzrá.

  • Primitivo di Manduria Byzantium DOC

    389 

    Krásné červené Primitivo di Manduria s bohatou vůní a plnou chutí. Vůně je bohatá s tóny zralých švestek a červených bobulovin. Chuť je plná, intenzivní a strukturovaná, lehce pikantní. Dlouhá dochuť plná dřeva a jemné taniny. DOP. Vůně intenzivní, tóny švestek a červených plodů. Chuť plná, strukturovaná, lehce pikantní. Doporučujeme k grilovaná masa, ragú, zrající sýry.

  • Primitivo di Manduria Diodoro 2018

    500 

    Krásně propracované Primitivo di Manduria z vybraných vinic provincie Taranto. Macerace probíhá při teplotě 22-26 stupňů 10-15 dnů. Následně se víno přesouvá do francouzských a amerických barikových sudů, kde zraje po dobu 6-12 měsíců. Víno má krásnou rubínově červenou barvu. Vůně je intenzivní a široká, s dominancí zralých červených plodů (především třešně, švestky) doplněných o kořeněné tóny skořice. Chuť je plná, hřejivá a dlouhá s pevným závěrem, kopírující aromatický profil. Perfektně potěší každého milovníka kvalitního Primitiva. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené plody, skořice. Chuť plná, hřejivá, dlouhá, pevný závěr. Doporučujeme k zrající sýry, pečená červená masa.

  • Primitivo di Manduria Imperio

    519 

    100% odrůda Primitivo z rodinného vinařství Tinazzi. Víno leželo 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. Komplexní vůně zralého ovoce se špetkou koření na nose. Chuť je perzistentní s jemnou tříslovinou a tóny sušeného ovoce. DOP. Vůně intenzivní, komplexní, ovocitá, koření, toust. Chuť mohutná, džemová, strukturovaná, dlouhá. Doporučujeme k pečené jehněčí na bylinkách, kančí na liškách.

  • Primitivo Strabone Salento 2019

    415 

    Plné červené víno tmavé barvy s expresivně ovocným buketem na nose. Ve vůni jsou cítit borůvky, švestky, ostružiny. Chuť je na patře plná a kulatá s marmeládovými tóny. Závěrem překvapí uhlazená tanina. Skvěle se hodí ke kořeněným pokrmům, pečenému hovězímu a vepřovému nebo ke zrajícím sýrům. IGP. Vůně bohatá, intenzivní, zralé lesní plody. Chuť plná, džemově ovocná, hedvábné taniny. Doporučujeme k pečené kančí maso, zrající sýry.

  • Soave Ca`de Rocchi 2019

    223 

    Suché bílé cuvée s převahou odrůdy Garganega doplněné odrůdou Trebbiano, které pochází z oblasti Soave. Vůně je lehká a svěží, s tóny zralých citrusů a bílých květů. Chuť je harmonická a ovocná s tóny zralých jablek a příjemnou kyselinkou. Perfektně doplní předkrmy, lehká jídla nebo například pokrmy z ryb. DOP. Vůně svěží, lehká, citrusové plody. Chuť harmonická, osvěžující, ovocná, zralá jablka. Doporučujeme k předkrmy, lehká jídla, ryby.

  • Valpolicella Ca`de Rocchi 2018

    327 

    Víno pocházející z italské oblasti Veneto se vyznačuje bohatou zářivě barvou s velmi elegantním projevem. Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina (80%), doplněná typicky lokálními odrůdami Rondinella (15%) a Molinara (5%). Aroma je intenzivní, převážně ovocné s tóny zralých třešní. Chuť je komplexní a harmonická, s hedvábnými taniny a dotekem třešní. Nabízí velmi rafinovaný degustační zážitek. DOP. Vůně intenzivní, tóny zralých třešní. Chuť svěží, harmonická, jemné taniny, zralé třešně. Doporučujeme k těstoviny s parmezánem, pizza.

  • Valpolicella Ripasso 2018

    567 

    Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina, doplněná několika procenty typicky lokálních odrůd Rondinella a Molinara. Hrozny pochází pouze z několika vybraných vinic oblasti Valpolicella, po desetidenní kontrolované maceraci je vínu dopřán dotek Amarone, aby získalo na složitosti a rafinovanosti. Následně víno zraje až jeden rok na velkých sudech francouzského a amerického dubu. Můžeme v něm nalézt projevy červeného ovoce a v chuti mohutnost a sílu. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce, čokoláda. Chuť plná, bohatá, zralé peckoviny. Doporučujeme k pečené maso, polotvrdé sýry.