Zobrazuji všech 16 výsledků

  • Cuvée Veltliner 2020

    373 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Veltlínské zelené z viničních tratí Staré vinice v Havraníkách a Kraví hora v Konicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a část rmutu ležela 3 dny na slupkách a třapinách. Víno následně spontánně kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích v sudech z francouzského a moravského dubu. Vůně kompotované hrušky, hřebíček, mandle. Chuť čistá, ovocná, jemné perlení. Doporučujeme k každodenní popíjení, sladkovodní ryby.

  • Dekadence Amfora 2021

    506 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Frankovka a Zweigeltrebe. Hrozny byly šlapány nohama a následně spontánně kvasilo a zrálo 12 měsíců společně se slupkami a třapinami v hliněných amforách vyrobených z poštorenské keramické hlíny. Po vylisování víno chvíli zrálo ve francouzských dubových sudech. Hravost, lehkost a dekadentní aromatiku dodalo vínu přidání semi-karbonicky kvašeného blendu hroznů odrůd Zweigeltrebe a Chardonnay. Vyrobeno z hroznů v bio režimu – Znojemská vinařská podoblast. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Etiketu k vínu namaloval Karel Halouzka. Moravské zemské víno. Vůně ovocné, kořenité. Chuť elegantní, energické s velmi jemnými taniny.. Doporučujeme k tmavá masa, tvrdy sýr.

  • Duo Moscato 2022 petnat

    368 

    Vyrobeno z ekologicky ošetřovaných vinic z hroznů odrůdy Muškát moravský. Viniční trať U sklepů v Dyjákovičkách a Stará hora v Tasovicích – podoblast Znojemská. Macerace 24 hodin na slupkách. Víno spontánně kvasilo ve skleněných nádobách. Při 8 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Víno jemně perlí a působí tak velmi svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter. Etiketu k vínu namalovala Klaudie Švrčková. Moravské zemské víno. Vůně tóny černého rybízu,muškát. Chuť muškát, černý rybíz, příjemnou lehkost. Doporučujeme k k předkrmům z husích jater nebo k plodům moře.

  • Frankovka Qvevri 2020

    599 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Frankovka z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo a zrálo 12 měsíců společně se slupkami a třapinami ve znojemských terakotových nádobách. Víno následně zrálo na hrubých kvasnicích ve francouzských dubových sudech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.

  • Frankovka Qvevri 2020

    553 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Frankovka z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo a zrálo 12 měsíců společně se slupkami a třapinami ve znojemských terakotových nádobách. Víno následně zrálo na hrubých kvasnicích ve francouzských dubových sudech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.

  • Gentleman´s choice 2020

    399 

    Vyrobeno z hroznů z viničních tratí Načeratický kopec v Oblekovicích a Pod lesem v Popicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama. Odrůda Šedý Pinot ležela 2 týdny na slupkách a třapinách. Víno spontánně kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích v sudech z francouzského dubu a rakouského akátu. Není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.

  • Lunaria orange 2021

    399 

    Oranžové naturální víno typu pét-nat, tedy s jemných přírodním perlením. Vyrobeno z ekologicky ošetřovaných vinic z hroznů odrůd Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené a Pálava z viničních tratí ze Znojemské vinařské podoblasti. Hrozny byly šlapány nohama. Veltlínské zelené leželo 2 týdny na slupkách a třapinách. Víno spontánně kvasilo ve skleněných nádobách. Při 6 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Víno jemně perlí a působí tak velmi svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter. Etiketu k vínu namaloval Karlito Halouzka. Pét-Nat.

  • Makes woman happy 21 PET-NAT

    399 

    Naturální jemně perlivé víno přírodního typu, pétillant naturel. Vyrobeno z ekologicky ošetřovaných vinic z hroznů odrůd Frankovka a Pálava z viničních tratí ze Znojemské vinařské podoblasti. Hrozny byly šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo ve skleněných nádobách. Při 8 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Víno jemně perlí a působí tak velmi svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter. Pét-Nat.

  • Makes woman happy 21 PET-NAT

    368 

    Naturální jemně perlivé víno přírodního typu, pétillant naturel. Vyrobeno z ekologicky ošetřovaných vinic z hroznů odrůd Frankovka a Pálava z viničních tratí ze Znojemské vinařské podoblasti. Hrozny byly šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo ve skleněných nádobách. Při 8 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Víno jemně perlí a působí tak velmi svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter. Pét-Nat.

  • Malérečka 2020 Ryšák

    399 

    Vyrobeno z hroznů z viničních tratí Staré vinice v Havraníkách a Pod lesem v Popicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a ležely 3 hodiny na slupkách a třapinách. Víno následně spontánně kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích v sudech z francouzského dubu a moravského akátu. Není čiřeno ani filtrováno. Vyrobeno se vzpomínkou na vinařovu prababičku Alžbětu Gajdovou (1906 – 1993), jednu z posledních maléreček folklorních ornamentů na Slovácku. Vůně živelná, živočišná, sušené ovoce. Chuť dlouhá, minerální, zábavná. Doporučujeme k každodenní popíjení, variace sýrů.

  • Rande s paní Frankovkou 2020 Kvevri

    466 

    Vyrobeno kachetinskou metodou z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Hrozny šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo a zrálo 6 měsíců společně se slupkami a třapinami v hliněných kvevri nádobách zakopaných pod zemí. Před popíjením alespoň hodinu dekantovat. Vůně květnatá, medová, kořenitá. Chuť živá, živočišná, dlouhá. Doporučujeme k pokrmy z masa, omáčky.

  • Ryzlink rýnský 2021

    430 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Ryzlink rýnský z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 12 hodin na slupkách a třapinách. Víno následně spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích ve francouzských dubech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Moravské zemské víno. Vůně lipový květ,broskve, lučni květy. Chuť roskev, zelené i žluté jablko, pomeranč, citr. Doporučujeme k k lehké úpravě ryb a drůbeže.

  • Sauvignon 2021

    427 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Sauvignon z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 4 hodiny na slupkách a třapinách. Víno následně spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích v moravském a francouzském dubu. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry Moravské zemské. Vůně intenzivní, připomínající angrešové a mátové. Chuť červená paprika a rybíz, příjemně minerální. Doporučujeme k rybí pokrmy,kozí sýr,chřest.

  • SCBQ 2022

    368 

    Vyrobeno z ekologicky ošetřovaných vinic z hroznů odrůd Zweigeltrebe a Modrý Pinot. Znojemská vinařská podoblast. Semikarbonická macerace neporušených celých hroznů probíhala 10 dnů ve dřevěných kádích. Dokvášelo ve francouzských dubových sudech. Není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Etiketu k vínu vytvořil Dante Minutell Moravské zemské víno. Vůně jemné,ovocné. Chuť minerální, plné,dlouhý závěr. Doporučujeme k mořské plody,losos.

  • Veltlínské zelené 2021

    387 

    Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Kraví hora v Konicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 6 hodin na slupkách a třapinách. Víno následně spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích v rakouském akátu a moravských dubech. Moc hezký Veltlín, který slučuje odrůdovou peprnost s divočejším nesířeným charakterem. Moravské zemské víno. Vůně minerální s ovocně-květinovým dozvukem. Chuť chuť oříšků a jemná kyselina s minerálním záv. Doporučujeme k vepřové či kančí maso, k řízkům,tvrdým sýrum.

  • Veltlínské zelené 2021

    394 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Veltlínské zelené z viniční tratě Staré vinice v Havraníkách – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 6 hodin na slupkách a třapinách. Víno následně spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích v moravských a francouzských dubech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Moravské zemské víno. Vůně minerální s ovocně-květinovým dozvukem. Chuť chuť oříšků a jemná kyselina, minerálním. Doporučujeme k vepřové či kančí maso, k řízkům,tvrdým sýrum.