Zobrazuji všech 11 výsledků

  • Bourgogne Côte d'Or Chardonnay 2017

    563 

    Víno je “cuvée” hroznů odrůdy Chardonnay pocházejících z tří vinic rozkládajících se poblíž obcí Puligny-Montrachet a Mersault. Zaujme Vás svou svěžestí, ovocitostí a vyvážeností.

    Ručně sbírané hrozny byly zpracovávány s veškerou šetrností a respektem pro tradiční postupy. Po 12 měsících zrání ve francouzských dubech bylo víno bez filtrace lahvováno v souladu se zásadami biodynamického postupu zohledňujícího lunární fáze.

    AOP. Vůně ovocitá, intenzivní. Chuť plná, vyrovnaná, zachovávající si svěžest. Doporučujeme k sýrové koláčky zvané gougeres au fromage.

  • Bourgogne Côte d'Or Chardonnay 2018

    595 

    Víno je “cuvée” hroznů odrůdy Chardonnay pocházejících z tří vinic rozkládajících se poblíž obcí Puligny-Montrachet a Mersault. Zaujme Vás svou svěžestí, ovocitostí a vyvážeností.

    Ručně sbírané hrozny byly zpracovávány s veškerou šetrností a respektem pro tradiční postupy. Po 12 měsících zrání ve francouzských dubech bylo víno bez filtrace lahvováno v souladu se zásadami biodynamického postupu zohledňujícího lunární fáze.

    AOP. Vůně ovocitá, intenzivní. Chuť plná, vyrovnaná, zachovávající si svěžest. Doporučujeme k sýrové koláčky zvané gougeres au fromage.

  • Bourgogne Côte d'Or Pinot noir 2018

    595 

    Hrozny odrůdy Pinot noir pochází ze dvou velmi malých vinic, Champ l’Huillier a Montpoulains rozkládajících se v apelaci Bourgogne Côte d'Or vzniklé teprve v roce 2017. Zatímco hrozny z první z nich dodávají vínu výrazný ovocný projev, hrozny z druhé vinice mu propůjčují jeho hloubku. Vzniká tak velmi zajímavé víno, které Vám bude příjemným společníkem.

    Ručně sbírané hrozny byly nejprve macerovány v chladu po dobu 7 až 10 dnů a poté proběhla spontánní fermentace trvající 2 až 3 týdny. Víno následně zrálo v sudech s francouzského dubu, z nichž 10 % bylo tvořeno novými sudy. Po jednom roce až 15 měsících zrání, během nějž proběhla i spontánní malolaktická fermentace, bylo víno bez filtrace lahvováno.

    Díky tomuto v Burgundsku tradičnímu postupu vzniklo velmi vyvážené víno, které je srozumitelné a zároveň uspokojí i náročné milovníky vín.

    AOP. Vůně čerstvé červené ovoce. Chuť expresivní, strukturovaná, lahodná. Doporučujeme k měkké salámy, hovězí po burgundsku.

  • Chassagne-Montrachet 2017

    1 333 

    Víno pro pravé gurmány bylo vyrobeno z hroznů odrůdy Chardonnay vypěstovaných na malé vinici La Platiere. Dvaceti pětiletá vinice rozkládající se v proslulé obci Chassagne-Montrachet má jihozápadní orientaci poskytující příhodné podmínky pro ideální vyzrávání hroznů. Roční produkce tohoto delikátního vína je pouze 2000 lahví.

    Při výrobě byl dodržen tradiční burgundský postup – ruční sklizeň, spontánní odkalení v nerezové nádobě, zrání v sudech z francouzského dubu (zde 30 % tvořily nové sudy) na jemných kalech po dobu 15 až 18 měsíců. Víno bylo lahvováno bez filtrace.

    AOP. Vůně intenzivní, opulentní, ovocitá. Chuť svěží, intenzivní, příjemná perzistence. Doporučujeme k sekaná z drůbežích jater, krevety s fenyklem.

  • Meursault 1er Cru Les Charmes Blanc 2018

    2 093 

    Unikátní vinice Les Charmes Dessous zatříděná do kategorie Premier Cru má ideální jihovýchodní orientaci a vynikající půdní podloží bohaté na vápenec. Její jedinečnost posiluje i stáří keřů, které byly vysázeny v roce 1936. Ročně se z nich vyrobí pouhých 600 lahví prvotřídního vína.
    Vinifkace probíhá v souladu s burgundskou tradicí i s biodynamickým pravidly. Zrání ve francouzských dubových sudech, z nichž 40 % je nových, trvá 16 a 18 měsíců. Poté je víno bez filtrace lahvováno. Díky tomu si zachovává maximální komplexitu a svůj přírozený charakter. Víno má vynikající archivační potenciál a zaslouží si určitě několik let poležet na lahvi.

    Premier Cru. Vůně bohatá, zralé ovoce (broskve, meruňky), bílé. Chuť komplexní, svěží, vyvážená, minerální. Doporučujeme k mořský ďas s vanilkovou omáčkovou, škeble.

  • Meursault Blanc 2018

    1 349 

    Hrozny pro toto noblesní bílé víno pochází ze dvou vinic spadajících do kategorie "lieux dits", Les Crotots a Les Grands Charrons. Obě mají jílové podloží s vysokým podílem vápence a stáří keřů se pohybuje nad 40i lety.
    Tradiční burgundská vinifikace probíhala v souladu s pravidly biodynamického přístupu. K sametovosti a vysoké komplexnosti vína přispělo ležení ve francouzských dubových sudech, z nichž 30 % bylo nových, ležení na jemných kvasinkách či spontánní malolaktická fermantace. Víno bylo lahvováno po 15 a 18 měsících zrání.

    AOP. Vůně sušené ovoce s dotekem minerality. Chuť svěží, vyvážená, šťavnatá, hluboká. Doporučujeme k kuře na smetanové či sýrové omáčce.

  • Monthélie 1er Cru "Les Duresses"

    1 091 

    Ušlechtilé víno odrůdy Pinot noir pochází z těch nejlepších míst v Burgundsku. Vinice Les Duresses zaujme již svou načervenalou barvou, která je výsledkem jejího půdního podloží. Vína z této vinice jsou rafinovaná a intenzivní. Jejich roční produkce je pouhých 900 lahví.

    Ručně sbírané hrozny byly macerovány po dobu 7 až 10 dní před začátkem spontánní fermentace. Po dvou až třech týdnech kvašení zrálo víno ve francouzských sudech, z nich necelá třetina byla tvořena sudy novými, a to po dobu 16 až 18 měsíců. Díky tomu vzniklo velmi lahodné, vyvážené a strukturované víno s velkým potenciálem pro archivaci.

    Premier Cru. Vůně červené ovoce, višně, ostružiny. Chuť plná se strukturovanými a hladkými taniny. Doporučujeme k hovězí v listovém těstě, zapečené kachní maso.

  • Monthélie Les Sous-Roches 2016

    933 

    Velmi příjemné a dobře strukturované víno je vyrobeno z hroznů odrůdy Chardonnay. Hrozny pocházejí z vinice Les Sous-Roches vyznačující se pro Burgundsko typickým podložím. Kombinace slínu a vápenitého jílu stojí za jedinečností vín z této oblasti.

    Ručně sbírané hrozny byly zpracovávány se vší šetrností a úctou k tradičním postupům. Víno zrálo ve francouzských sudech, z nichž necelá třetina byla tvořena novými sudy, a to po dobu 12 až 15 měsíců. Lahvování se obešlo bez filtrace a probíhalo v souladu s biodynamickými zásadami v období, kdy podle lunárního kalendáře je to nejvíce příhodné.

    AOP. Vůně noblesní, jemná, ovocitá, florální, minerální. Chuť svěží, středně plná, komplexní, robustní stru. Doporučujeme k toust s avokádem a lososem, mušle na smetaně.

  • Monthélie Les Sous-Roches 2018

    996 

    Velmi příjemné a dobře strukturované víno je vyrobeno z hroznů odrůdy Chardonnay. Hrozny pocházejí z vinice Les Sous-Roches vyznačující se pro Burgundsko typickým podložím. Kombinace slínu a vápenitého jílu stojí za jedinečností vín z této oblasti.

    Ručně sbírané hrozny byly zpracovávány se vší šetrností a úctou k tradičním postupům. Víno zrálo ve francouzských sudech, z nichž necelá třetina byla tvořena novými sudy, a to po dobu 12 až 15 měsíců. Lahvování se obešlo bez filtrace a probíhalo v souladu s biodynamickými zásadami v období, kdy podle lunárního kalendáře je to nejvíce příhodné.

    AOP. Vůně citrusy, květiny, mineralita. Chuť svěží, ovocná, s výbornou strukturou. Doporučujeme k mořské plody, mořské ryby.

  • Puligny-Montrachet AOC Blanc 2018

    1 502 

    Horzny pro toto delikátní bílé víno pochází z dvou malých vinic v okolí proslulé obce Puligny-Montrachet, totiž Les Nosroyes a Les Levrons, které jsou v těsné blízkosti vinice zařazené do kategorie Premier Cru. Keře na vinici Les Nosroyes jsou staré alespoň 65 let a hrozny z ncih tvoří 85 % tohoto cuvée. Vinice Les Levrons byla vysázena před třiceti lety.
    Sklizeň hroznů probíhá výhradně ručně. Po jejich opatrném zpracování v pneumatickém lisu je mošt ponechán přes noc v nerezovém tanku, kde přirozeně usedají pevné sedimenty. Zrání probíhá ve francouzských dubových sudech, z nichž zhruba 30 % je nových, a to po dobu 12 až 18 měsíců.

    AOP. Vůně typicky odrůdová, citrusy, květiny, harmonick. Chuť svěží, široká, pevná struktura, dlouhý závěr. Doporučujeme k losos, mušle, pečivo z listového těsta.

  • Volnay "Ez Blanches" Rouge 2016

    1 091 

    Famózní Pinot Noir z věhlasné obce Volnay je vyroben z hroznů vypěstovaných na vinici Les Ez Blanches, jež se nachází v blízkosti proslulé Clos des Chenes klasifikované jako Premier Cru. Díky svému původu a stáří vinice (více než 50 let) vzniká jedinečné víno s osobitou mineralitou.

    Při vinifikaci byly dodrženy veškeré tradiční postupy. Předfermentační macerace hroznů za studena trvala 7 až 10 dní. Víno zrálo ve francouzských sudech (25 % nové sudy), a to po dobu 16 až 18 měsíců. Díky tomu všemu vzniklo velmi vyrovnané a dlouhé víno.

    Tohoto vína bylo vyrobeno přibližně jen 2000 lahví.

    AOP. Vůně jemné červené ovoce. Chuť svěží, elegantní, minerální taniny, dlouhá. Doporučujeme k vařená krůta se zeleninou, telecí ragú.