Ampelos Sauvignon Kabinetní 2020
201 KčVíno lehké parfémované vůně bílé broskve s chutí hluchavky a zeleného angreštu. Jakostní víno s přívlastkem.
Zobrazen 1. – 32. z 113 výsledků
Víno lehké parfémované vůně bílé broskve s chutí hluchavky a zeleného angreštu. Jakostní víno s přívlastkem.
Suché a přímé se svěží šťavnatou citrusovou kyselinou, převážně vyzrálým ovocným projevem a středně dlouhou svěží dochutí s jemným herbálním závěrem. Typický Sauvignon z vyzrálého ročníku s elegantním projevem, šťavnatou citrusovou kyselinou a vyzrálým ovocně-herbálním patrem. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně angrešt, herbální závěr. Chuť svěží kyselinka, rybízové listí, minerální zá. Doporučujeme k bílá masa, zrající sýry.
Víno má barvu lipového květu. Vůně kandovaného ovoce, lipového květu a ananasu. Chuť je svěží, středně dlouhá s tóny pomela a bílého grapefruitu. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně komplexní, kandované ovoce, vanilka. Chuť plná, vrstevnatá, delší. Doporučujeme k ke smetanovým omáčkách.
Odrůdové jakostní víno. Víno je aromaticky výrazné. Víno má muškátový buket, s jemnou kořenitostí a lehkou kyselinkou. Jakostní víno odrůdové. Vůně výrazně aromatická s muškátovým buketem. Chuť jemně kořenitá s lehkou kyselinkou. Doporučujeme k k rybám a drůbeži s výraznější úpravou.
Světle zelenožluté s intenzivní typickou aromatickou vůní s tóny jarních kopřiv, černého rybízu a bezu. Plná chuť s pikantní kyselinou, s tóny bezu a hluchavek s dlouhou dochutí. Víno vhodné jako aperitiv či ke studeným předkrmům, hodí se k dušené šunce, k bílým masům se smetanovými omáčkami, k rybám s výraznější úpravou či k rybám uzeným. Vhodná ke dlouhodobé archivaci. Jakostní víno s přívlastkem.
Světle zelenožluté s intenzivní typickou aromatickou vůní s tóny jarních kopřiv, černého rybízu a bezu. Plná chuť s pikantní kyselinou, s tóny bezu a hluchavek s dlouhou dochutí. Víno vhodné jako aperitiv či ke studeným předkrmům, hodí se k dušené šunce, k bílým masům se smetanovými omáčkami, k rybám s výraznější úpravou či k rybám uzeným. Vhodná ke dlouhodobé archivaci. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně tóny jarní louky , černého rybízu a bezu. Chuť tóny bezu a hluchavek s dlouhou dochutí. Doporučujeme k peritiv či ke studeným předkrmům.
Víno kvasilo a zrálo na kvasnicích v dubových sudech 14 měsíců. Do Vína nebyla přidána žádná aditiva, šlechetné kvasinky apod. Všechny procesy kvašení a zrání vína jsou přirozené, přírodní. Hrozny pocházejí z našich vinic obdělávaných v biorežimu v Národním parku Podyjí. Moravské zemské víno. Vůně čistá, intenzivní, komplexní. Chuť plná, strukturovaná, minerální. Doporučujeme k zralé sýry.
Toto polosuché víno se může pochlubit elegantní aromatikou zralého angreštu, sušených kopřiv a černého rybízu. Jedná se o osvěžující víno s příjemně harmonickou svěží dochutí. Moravské zemské víno.
Víno s obsahem oxidu uhličitého, jenž podporuje ovocnou chuť a svěžest vína. Základem je tiché víno odrůdy Sauvignon, které určuje vůni a chuť. Jemné perlení vzniká ve víně za pomoci technologie sycení vína oxidem uhličitým, přímo při lahvování. Frizzante vychutnávejte jako šumivá vína při teplotě 6-8°C, jež jemně doplní atmosféru letních dnů, buď samotné nebo v míchaných nápojích. Frizzante. Vůně mučenka, angrešt, citrusy. Chuť suché, výraznější bublinky. Doporučujeme k aperitiv, do koktejlů.
Světle žlutá barva připomínající slámu a citrónovou kůru s velmi dobrou viskozitou. Svěží vůně s aroma citrusů, grapefruitu a angreštu. Šťavnatá plnější chuť s tóny angreštu, bílých moruší, s minerálním podtónem a dlouhým, jemně kořenitým závěrem. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně aroma citrusů, grapefruitu a angreštu. Chuť tóny angreštu, bílých moruší, s minerálním po. Doporučujeme k k velkému množství pokrmů, ideální ale s kozí.
Tento ročník dal vzniknout zajímavému Sauvignonu, který se vyznačuje velmi příjemnou vůní broskvového čaje s lehkou vůní kvetoucího černého bezu. Zráním na lahvi se však tyto vůně budou zvýrazňovat. Chuť je čistá minerální s typickou pikantní kyselinou a dlouhou dochutí. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně intenzivní, odrůdová, černý bez. Chuť harmonická, minerální, živá kyselinka. Doporučujeme k pečená drůbež, čerstvé sýry.
Jakostní víno odrůdové. Vůně svěží ovocná vůně s decentními tóny mandlí.. Chuť chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.. Doporučujeme k těstoviny, bílá masa, sýry s bílou plísní.
Svěží polosuché víno s příjemnou zelenkavě zlatavou barvou a jemnou kořenitou vůní po květu kopřivy hluchavky, bělomasé broskve a grepu. VOC. Vůně hluchavka, bělomasé broskve a grep. Chuť herbální, rybíz, broskve. Doporučujeme k kozí sýr,chřest.
Suché bílé víno odrůdy Sauvignon ročníku 2021 z vinařství Vinice-Hnanice. VOC.
Víno je světlejší žlutozelené barvy, delším zráním přechází do zlaté. Vůně může připomínat kopřivu, ale i plné ovocné tóny černého rybízu a angreštu, později přechází do broskví, nektarinek a melounů. Buketní látky přechází do chuti vína. Jakostní víno odrůdové. Vůně výrazná, odrůdová, černý rybíz. Chuť živá, ovocná, broskve. Doporučujeme k kozí sýry, uzené ryby.
Vůně tohoto Sauvignonu je plná s ovocnými tóny černorybízovými a angreštovými, později přechází do broskví, nektarinek a melounů. Buketní látky přechází do chuti vína. Doporučujeme podávat k uzeným rybám, drůbeži s ovocem, sýrům eidamského typu, kozím a ovčím sýrům. Víno podáváme při teplotě 9 – 10 °C. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně plná, ovocná, angrešt. Chuť svěží, odrůdová, bílá broskev. Doporučujeme k ryby, kozí sýry.
Vůně tohoto Sauvignonu je plná s ovocnými tóny černorybízovými a angreštovými, později přechází do broskví, nektarinek a melounů. Buketní látky přechází do chuti vína. Doporučujeme podávat k uzeným rybám, drůbeži s ovocem, sýrům eidamského typu, kozím a ovčím sýrům. Víno podáváme při teplotě 9 – 10 °C. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně plná, ovocná, angrešt. Chuť svěží, odrůdová, bílá broskev. Doporučujeme k ryby, kozí sýry.
Zemský Sauvignon z Velkých Bílovic. Odrůdově čisté aroma s tóny angreštu a kopřivy. Na patře zajímavě ovocité s dotekem kořenitosti. Perfektně doplní bylinkové úpravy světlých mas. Moravské zemské víno. Vůně tóny angreštu a květu hluchavky. Chuť bohatá, ovocitá. Doporučujeme k bylinkové úpravy drůbeže.
Víno s brilantně čistou zelenkavě zlatavou barvou a intenzivní ovocnou vůní s nádechem vyzrálých broskví a angreštu. Chuť se nese na stejné aromatické vlně, je šťavnatá a ovocná, s převládajícími angreštovými a broskvovími tóny, s výraznou a lehce pikantní kyselinkou a stopou bílého rybízu v závěru. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně intenzivní ovocná vůně s nádechem vyzrálých b. Chuť ovocná, s převládajícími angreštovými a brosk. Doporučujeme k aromatické sýry, mořské plody, sushi.
Harmonické a plné víno s příjemnou barvou sytě žlutého citronu voní po jostě a černém rybízu s medovým závěrem. V chuti rozeznáte zajímavé minerální podtóny se svěží kyselinkou, cibéby i vyzrálý angrešt s limetkovou až červenogrepovou stopou na konci. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně vyzrálý grep, černý rybíz, med. Chuť minerální podtóny, zralý angrešt, citrusy. Doporučujeme k dezerty, zeleninová jídla, kořeněná masa.
Elegantní šumivé víno zlatavě zelenkavé barvy s intenzivní, bohatou vůní, jemným, dlouhotrvajícím perlením a mohutnou chutí, s dlouhou perzistencí. Odrůda Sauvignon, z níž je sekt vyroben, dává vínu nezaměnitelný charakteristický projev. Sekt.
Ovocné aroma s tóny angreštu a lipového květu, šťavnatou chuť broskve a citrusových plodu doplňuje svěží jemná kyselinka. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně s tóny angreštu a lipového květu. Chuť chuť broskve a citrusových plodu doplňuje svě. Doporučujeme k jemná uprava masa, kozí sýr.
Patříte k příznivcům dobrého bílého vína, které si vychutnáváte? To si jistě zamilujete bílé víno Marco Scolaris z odrůdy Sauvignon. Patří mezi suchá vína, která se vyznačují příchutí s výraznější aciditou. DOC. Vůně žlutá paprika, šalvěj, broskev a tónem listu. Chuť elegantní, s dlouhou aromatickou perzistencí.. Doporučujeme k houbové rizoto, carpaccio z tuňáka, mořský pl.
Laskavý Sauvignon, jehož hrozny pochází z vinic, na níž dochází k výrazné redukci výnosu. Kvašení a zrání probíhalo v sudech z francouzského dubu o objemu 6000 l. Díky tomu vzniká komplexní a harmonické víno, které se výborně snoubí například se salátem s tuňákem a olivami. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně jalovec, černý rybíz. Chuť dozrávající nektarinky, zelený angrešť. Doporučujeme k kozí sýr,fíková marmeláda,mořský vlk.
Víno světlejší zeleno-žluté barvy. Vůně kombinuje ovocné tóny černého rybízu a angreštu spolu s výrazně bylinným projevem rybízových a rajčatových listů. Chuť je šťavnatá, s kousavou minerální kyselinkou. V závěru se projevuje výrazně citrusovou dochutí. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně černorybízové listí, angrešt, posečené tráva. Chuť ovocně-herbální, svěží, citrusová kyselnika. Doporučujeme k k předkrmům, těstovinám či kozím sýrům.
Víno světlejší zeleno-žluté barvy. Vůně kombinuje ovocné tóny černého rybízu a angreštu spolu s výrazně bylinným projevem rybízových a rajčatových listů. Chuť je šťavnatá, s kousavou minerální kyselinkou. V závěru se projevuje výrazně citrusovou dochutí. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně černorybízové listí, angrešt, posečené tráva. Chuť ovocně-herbální, svěží, citrusová kyselnika. Doporučujeme k k předkrmům, těstovinám či kozím sýrům.
Suché bílé víno odrůdy Sauvignon ročníku 2020, pozdní sběr, z Modrého sklepa v Novém Šaldorf Jakostní víno s přívlastkem. Vůně s jemnou bezovou vůní. Chuť broskvově-muškátovou chutí. Doporučujeme k k sýrům typu Čedar, řízkům, drůbeži, ale i ke.
Víno má světlou, reduktivní, zelenkavou barvou. Vůně je intenzivní s převažujícími tóny zeleného melounu a bílého rybízu. Chuť je řízná, šťavnatá s projevem zralého angreštu, zelené papriky a lehké minerality. Suché Jakostní víno s přívlaskem. Vůně rybíz, zelený meloun. Chuť zralý angrešt, zelená paprika a lehká mineral. Doporučujeme k předkrmy, chřest, kozí sýry.
Víno světležluté barvy s typickou odrůdovou aromatikou pochází z valtické viniční trati Kačisdorfské pole. Vyznačuje se krásnou živostí, svěžestí a pitivostí. Zaujalo i v Národním Salonu vín, kde pro rok 2021 získalo stříbrnou medaili. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně bílé broskve, černý bez. Chuť harmonická, šťavnatá, tropické ovoce. Doporučujeme k pečené ryby, sýry s modrou plísní.