Frankovka zemské 2020
134 KčVíno granátové barvy, ve vůni s tóny višní a červených bobulí. Chuť je plná, harmonická. Moravské zemské. Vůně višně,červené bobule. Chuť plná,ovocná,harmonická. Doporučujeme k pečená kachna,hovězí guláš.
Zobrazen 65. – 96. z 98 výsledků
Víno granátové barvy, ve vůni s tóny višní a červených bobulí. Chuť je plná, harmonická. Moravské zemské. Vůně višně,červené bobule. Chuť plná,ovocná,harmonická. Doporučujeme k pečená kachna,hovězí guláš.
Ročník 2017 nabídl perfektně vyzrálé a zdravé hrozny odrůdy Frankovka, která patří mezi tradiční modré odrůdy pro mikulovskou podoblast. Víno má temně rubínovou barvu. V jeho buketu můžete hledat ostružiny či sušené švestky, které přechází i do sametové chuti, kde je dále doplňována o tóny skořice. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně komplexní, ostružiny, sušené švestky, dřevo. Chuť plná, hebká, marmeládově ovocná, skořice. Doporučujeme k hovězí guláš s karlovarským knedlíkem, houby.
Suché červené víno z odrůdy Frankovka od tradičního vinařství Habánské sklepy v praktické malé lahvi 0,187 l. Víno je typicky odrůdové, s kořenitou a ovocnou chutí i vůní. Jakostní víno odrůdové. Vůně jemně muškátová, kořeněná, ovocná. Chuť plná, lahodná. Doporučujeme k tmavá masa, zvěřina, těstoviny.
Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Atraktivní, jemná, rubínová barva, vůně zralého peckového ovoce a především podrcených tmavých třešní je doplněná zajímavou zemitostí, herbálnosti, kořenitostí a animalitou. Po ochutnání ve víně naleznete patřičnou neočesanost až bodrost, kterou zvýrazní vyšší obsah sladcehořkých taninů pomalu se formujících při zrání ve starých dubových sudech. Jakostní víno.
Barva vína je světle i tmavě rubínová, jeho vůně má travnaté tóny, které se při zrání mění na ostružinové, někdy připomíná i zralé višně. Chuť tohoto vína je spíše tvrdší, vyznačuje se příjemným taninem, jemnou kyselinou a kořenitostí. Doporučujeme ji podávat ke zvěřině. Jakostní víno odrůdové. Vůně vegetativní, ovocná, ostružiny. Chuť tvrdší, kořenitá, vyrovnané taniny. Doporučujeme k zvěřina, tmavá drůbež.
Barva vína je světle i tmavě rubínová, jeho vůně má travnaté tóny, které se při zrání mění na ostružinové, někdy připomíná i zralé višně. Chuť tohoto vína je spíše tvrdší, vyznačuje se příjemným taninem, jemnou kyselinou a kořenitostí. Doporučujeme ji podávat ke zvěřině. Jakostní víno odrůdové. Vůně vegetativní, ovocná, ostružiny. Chuť tvrdší, kořenitá, vyrovnané taniny. Doporučujeme k zvěřina, tmavá drůbež.
Růžové víno z odrůdy Frankovka výrazně ovocného šťavnatého projevu plné lesního ovoce a zralých jahod, v chuti je živé a působí nasládlým projevem díky příjemnému zbytkovému cukru. Moravské zemské víno. Vůně výrazná, lesní ovoce, jahody. Chuť šťavnatá, pikantní, nasládlá. Doporučujeme k těstoviny, dezerty s ovocem.
Víno granátové barvy, ve vůni s tóny višní a červených bobulí. Chuť je plná, harmonická. Moravské zemské víno. Vůně višně, červené bobule. Chuť plná, ovocná, harmonická. Doporučujeme k pečená kachna, hovězí guláš.
Mohutnější aroma vína s tóny višňového kompotu a jemných bylinkových a kakaových tónů. Komplexní víno s chutí červeného bobulového ovoce a griotky. „Zrálo v sudu.“ Jakostní víno s přívlastkem. Vůně višně, kakao. Chuť bobulové ovoce a griotky. Doporučujeme k tmavá masa, čokoláda, sýr.
Mohutnější aroma vína s tóny višňového kompotu a jemných bylinkových a kakaových tónů. Komplexní víno s chutí červeného bobulového ovoce a griotky. „Zrálo v sudu.“ Jakostní víno s přívlastkem. Vůně višně, kakao. Chuť bobulové ovoce a griotky. Doporučujeme k tmavá masa, čokoláda, sýr.
Buket fermentovaných višní v čokoládě, sušených švestek, pečených povidel a rumových pralinek doplňují v chuti bohatě strukturované taniny s hřejivým toustováním v závěru. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně višně v čokoládě, sušené švestky. Chuť pečená povidla a rumových pralinek. Doporučujeme k k pečenému srnčímu hřbetu s perníkovou omáčko.
Buket fermentovaných višní a švestkových povidel doplňuje v chuti pardubický perník v čokoládě s příjemným pralinkovým závěrem. Skvěle se hodí ke grilované vepřové panence a jemným sýrům s bílou plísní na povrhu. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně symbolická vůně černého rybízu a maliny. Chuť pardubický perník v čokoládě s příjemným pral. Doporučujeme k vepřopvá panenka ,jemné sýry s bílou plísní n.
Luxusní barikovaná Frankovka potěší každého, kdo holduje těžkým červeným vínům. Již svou temně červenou barvou dává víno tušit svou mohutnost. V bohatém buketu vína najdete kromě zralého červeného ovoce tóny koření, vanilky a vyzrálých švestek. Tělnatá chuť má typickou kořenitost i divokost odrůdy se sladkými tříslovinami a dlouhým závěrem. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně čistá, kořenitá, vanilka, vyzrálé švestky. Chuť výrazná, intenzivní, sladké třísloviny. Doporučujeme k marinovaná vepřová žebra.
Luxusní barikovaná Frankovka potěší každého, kdo holduje těžkým červeným vínům. Již svou temně červenou barvou dává víno tušit svou mohutnost. V bohatém buketu vína najdete kromě zralého červeného ovoce tóny koření, vanilky a vyzrálých švestek. Tělnatá chuť má typickou kořenitost i divokost odrůdy se sladkými tříslovinami a dlouhým závěrem. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně čistá, kořenitá, vanilka, vyzrálé švestky. Chuť výrazná, intenzivní, sladké třísloviny. Doporučujeme k marinovaná vepřová žebra.
Ochutnejte víno světle růžové barvy, s vůní červeného grepu a chutí šťavnatou s nádechem lesních plodů. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně ovocná, červený grep. Chuť štavnatá, lesní plody. Doporučujeme k bílá masa, ovocné saláty.
Ochutnejte víno světle růžové barvy, s vůní červeného grepu a chutí šťavnatou s nádechem lesních plodů. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně ovocná, červený grep. Chuť štavnatá, lesní plody. Doporučujeme k bílá masa, ovocné saláty.
Víno je kupáží Frankovky, která zrála 20 měsíců v několika malých a jednom velkém dubovém sudu. Prvotní tvrdší látky během této doby harmonizovaly. Víno je tedy optimálně vyvážené, s dochutí spíše kulatou. Intenzivní rubínová barva dokazuje vynikající vyzrálost hroznů. Víno originální certifikace. Vůně komplexní, třešně, skořice. Chuť dlouhá, višňová pecka, použité dřevo. Doporučujeme k zralé sýry, kořeněné vepřové maso.
Jantarově žlutá barva, vůně sušených datlí, fíků a rozinek, odkazují na pozvolné sesychání hroznů na slámě a pečlivé ruční ošetřování, aby se do vína dostaly jen ty nejkvalitnější bobulky. Chuť datlí, fíků, rozinek, oříšků a medu je pokračováním úžasné aromatiky, nádherný cukr a příjemná kyselinka dotváří nezaměnitelný charakter tohoto slámového ryzlinku. Doporučujeme k sladkým dezertům, k plísňovým sýrům. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně intenzivní, medovo-ovocná. Chuť sušené ovoce, medová sladkost. Doporučujeme k dezerty, plísňové sýry.
Příjemně ovocný sekt ležel 30 měsíců na kvasničních kalech, proto je velmi mohutný, vrstevnatý a vhodný na delší archivaci. Vedle syté vůně třešní a červeného bobulového ovoce vás upoutá kořenitou dochutí. Při nazrávání bude sekt získávat až jantarovou barvu a chuť po kandované kůře. Doporučujeme podávat při teplotě 5-8 °C. Pěstitelský sekt. Vůně třešně, bobulové ovoce. Chuť kandovaná kura lehké kořenitost. Doporučujeme k aperitiv,mořské plody.
Víno pochází z vinic s přísnou redukcí, díky čemuž jsou hrozny koncentrovanější. Fermentace probíhá výhradně na přírodních kvasinkách a víno zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. Ve vůni i chuti je víno komplexní, harmonické a intenzivní. Moravské zemské víno. Vůně hluboká, višně v čokoládě, koření. Chuť plná, harmonická, kořenitá, sladké třísloviny. Doporučujeme k zvěřina, pokrmy z tmavého masa.
Víno pochází z vinic s přísnou redukcí, díky čemuž jsou hrozny koncentrovanější. Fermentace probíhá výhradně na přírodních kvasinkách a víno zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. Ve vůni i chuti je víno komplexní, harmonické a intenzivní. Moravské zemské víno. Vůně hluboká, višně v čokoládě, koření. Chuť plná, harmonická, kořenitá, sladké třísloviny. Doporučujeme k zvěřina, pokrmy z tmavého masa.
Rosé Trkmanska každoročně připravujeme tak, aby vyniknul ten nejlepší charakter odrůdy Frankovka. Je velmi svěží a šťavnaté, ale zároveň mírně slané tak, aby vás opravdu TRKlo. Barva vína je starorůžová, až pivoňková. Ve vůni můžete nalézt tóny maliny těsně před utržením, ostružinové pyré a voskovost červené slupky třešní, májůvek. Chuť je osvěžující, s kořenitým doznívajícím závěrem, připomínající krvavý pomeranč nebo vycucanou třešňovou pecku, což je typické pro použitou odrůdu Frankovka. VOC.
Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Atraktivní, jemná, rubínová barva, vůně zralého peckového ovoce a především podrcených tmavých třešní je doplněná zajímavou zemitostí, herbálnosti, kořenitostí a animalitou. Po ochutnání ve víně naleznete patřičnou neočesanost až bodrost, kterou zvýrazní vyšší obsah sladcehořkých taninů pomalu se formujících při zrání ve starých dubových sudech. Moravské zemské víno.
Rosé Trkmanska každoročně připravujeme tak, aby vyniknul ten nejlepší charakter odrůdy Frankovka. Je velmi svěží a šťavnaté, ale zároveň mírně slané tak, aby vás opravdu TRKlo. Barva vína je pivoňková. Ve vůni můžete nalézt předvším tóny rozmačkaných čerstvých prvních jarních třešní a kompotovaných jahod. Chuť je zajimavě sladěná kombinací cukru, kyselin a taninu uvolněného z delší macerace. Připomína vycucanou třešňovou pecku, což je typické pro použitou odrůdu Frankovka. Jakostní víno s přívlastkem. Doporučujeme k ovocné saláty, sorbet, jemné paštiky.
Rosé Trkmanska každoročně připravujeme tak, aby vyniknul ten nejlepší charakter odrůdy Frankovka. Je velmi svěží a šťavnaté, ale zároveň mírně slané tak, aby vás opravdu TRKlo. Barva vína je starorůžová, až pivoňková. Ve vůni můžete nalézt tóny maliny těsně před utržením, ostružinové pyré a voskovost červené slupky třešní, májůvek. Chuť je osvěžující, s kořenitým doznívajícím závěrem, připomínající krvavý pomeranč nebo vycucanou třešňovou pecku, což je typické pro použitou odrůdu Frankovka. VOC.
Jedná se o starý středoevropský středověký recept. Štáva ze zelených hroznů Frankovky, které jsou sklízeny vždy na přelomu července a srpna, kdy se začínají teprve zabarvovat. Obsah kyselin v těžce vylisovaném moštu je na úrovní leckterých octů. Proto se právě Verjus používá jako náhražka octu všude tam, kde je to možné. Do salátů, omáček nebo jen tak na osvěžení do vody. Nevykazuje octovou štiplavost, ale spíše ovocný a prudce šťavnatě pikantní vjem. Vinný ocet. Vůně používá se jako náhražka octu. Chuť ovocný a prudce šťavnatě pikantní vjem. Doporučujeme k do salátů, omáček nebo jen tak na osvěžení do.
Barva cibulové slupky s lehkým měděným odleskem. Vůně je intenzivní, reduktivní s výraznými tóny peckového ovoce. Chuť je měkčí, jemnější, velmi hladká s dochutí červeného letního drobného ovoce. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně lesní jahody, maliny, brusinky. Chuť lesní ovoce, smetanová dochuť, nasládlá. Doporučujeme k pizza, těstoviny, dezert.
Expresivní a vyvážené víno světlejší barvy. Vůně je expresivní, vrstevnatá s tóny mačkaných jahod a malin. Znatelně ji doplňuje kořenitost typická pro odrůdu Frankovka. Chuť je harmonická s lehkým zbytkovým cukrem. Dominují zde ovocité tóny s převahou lesních plodů a červeného rybízu. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně mačkané jahody, maliny. Chuť lesní ovoce, černý rybíz. Doporučujeme k grilované kuře.
Vyrobeno z hroznů odrůdy Frankovka z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo a zrálo 12 měsíců společně se slupkami a třapinami ve znojemských terakotových nádobách. Víno následně zrálo na hrubých kvasnicích ve francouzských dubových sudech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Moravské zemské víno.
Jedná se o starý středoevropský středověký recept. Štáva ze zelených hroznů Frankovky, které jsou sklízeny vždy na přelomu července a srpna, kdy se začínají teprve zabarvovat. Obsah kyselin v těžce vylisovaném moštu je na úrovní leckterých octů. Proto se právě Verjus používá jako náhražka octu všude tam, kde je to možné. Do salátů, omáček nebo jen tak na osvěžení do vody. Nevykazuje octovou štiplavost, ale spíše ovocný a prudce šťavnatě pikantní vjem. Vinny ocet. Vůně používá se jako náhražka octu. Chuť ovocný a prudce šťavnatě pikantní vjem.. Doporučujeme k do salátů, omáček nebo jen tak na osvěžení do.
Velmi svěží růžová Frankovka voní a chutná po jahodách a přezrálých třešních. Chuť je lehce smetanová a kořenitá. Jakostní víno s přivlastkem. Vůně voní a chutná po jahodách. Chuť lehce smetanová a kořenitá. Doporučujeme k ke sladkovodním rybám nebo těstovinám..
Příjemně ovocný sekt ležel 30 měsíců na kvasničních kalech, proto je velmi mohutný, vrstevnatý a vhodný na delší archivaci. Vedle syté vůně třešní a červeného bobulového ovoce vás upoutá kořenitou dochutí. Při nazrávání bude sekt získávat až jantarovou barvu a chuť po kandované kůře. Doporučujeme podávat při teplotě 5-8 °C. Sekt. Vůně třešně, bobulové ovoce. Chuť kandovaná kura lehké kořenitost. Doporučujeme k aperitiv,mořské plody.