Zobrazen 385. – 416. z 435 výsledků

  • Tempranillo Blanco 2022

    Tempranillo Blanco 2022, Nivarius, Rioja

    219 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87 bodů – příjemné překvapení z Rojy, v bílých ji mám spojenou především s víny s výrazným vlivem sudu. Toto víno mě proto příjemně překvapilo svou svežeští, ovocnou čistotou chuti a vůní hroznů. 100% využívá potenciál výjimečné polohy 700 m n. m. a vápenité půdy, která vínu dodává křupavou mineralitu a eleganci. 

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 92 bodů od Peñín Guide  
    • 92 b. od Tima Atkina
    • 89 b. Decanter Wine Awards (ročník 2021)   
    • 91 b. od Jamese Sucklinga  

    Na nose hraje prim svěží šťavnatost. Ta je tvořená mixem citrusů s akcenty pomela. Bohatost aroma prohlubují vůně zralých letních jablíček, dozrávajících nektarinek a bílých květů. Zaujme vás i jemný tón balsamika.

    V chuti je víno příjemně šťavnaté a křupavě minerální. Charakter vína je velmi osvěžující a v této cenové hladině rozhodně příjemně překvapí především zřetelná minerální slanost. Má střední až delší, citrusově minerální dochuť.

  • Tempranillo El Pícaro 2021

    Tempranillo El Pícaro 2021, Bodegas Matsu, Toro

    269 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    86/87 bodů – mladé, explozivně ovocné víno z méně známé, ale vyhlášené oblasti Toro, pokud máte rádi ovocný charakter vína, tady si jej užijete maximálně, víno je zatím ještě poměrně mladé, doporučuji nechat jej chvíli otevřít v lahvi, dekantéru nebo skleničce, ale nutné to samozřejmě není. Třešničkou na dortu je, že pochází ze 650-735 m n. m., z 80-90 let starých vinic na písčito-kamenitých chudých půdách.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 90 bodů – Decanter Wine Awards – ročník 2020
    • 90 bodů – bodů – Peñín Guide 2021 – ročník 2019

    Explozivně ovocné, koncentrované až opojné aroma sladkého vyzrálého ovoce, jako jsou třešně srdcovky a ostružiny, aromaticky je pak doplňují těžší květinové vůně. 

    V chuti je tělo koncentrované, ovocné, s tóny ostružin, znát je i jemná kořenitost a tóny skořice, víno má ale i příjemnou šťavnatost, která koncentrované ovocné tělo balancuje. Dochuť je střední až delší, opojně ovocně šťavnatá.

    Matsu El Picaro 2020 on Vivino

  • Tempranillo El Pícaro 2021

    Tempranillo El Pícaro 2021, Bodegas Matsu, Toro

    279 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    86/87 bodů – mladé, explozivně ovocné víno z méně známé, ale vyhlášené oblasti Toro, pokud máte rádi ovocný charakter vína, tady si jej užijete maximálně, víno je zatím ještě poměrně mladé, doporučuji nechat jej chvíli otevřít v lahvi, dekantéru nebo skleničce, ale nutné to samozřejmě není. Třešničkou na dortu je, že pochází ze 650-735 m n. m., z 80-90 let starých vinic na písčito-kamenitých chudých půdách.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    • 90 bodů – Decanter Wine Awards – ročník 2020
    • 90 bodů – bodů – Peñín Guide 2021 – ročník 2019

    Explozivně ovocné, koncentrované až opojné aroma sladkého vyzrálého ovoce, jako jsou třešně srdcovky a ostružiny, aromaticky je pak doplňují těžší květinové vůně. 

    V chuti je tělo koncentrované, ovocné, s tóny ostružin, znát je i jemná kořenitost a tóny skořice, víno má ale i příjemnou šťavnatost, která koncentrované ovocné tělo balancuje. Dochuť je střední až delší, opojně ovocně šťavnatá.

    Matsu El Picaro 2020 on Vivino

  • Tempranillo Signature

    655 

    100% Tempranillo. Zraje v dubových sudech po dobu min. 15 měsíců. Dobře vyvážené a intenzivní. Vůně zralého ovoce, koření a zakořeněných kávových bobů. Bujné bohatství s dlouhou nádhernou povrchovou úpravou. Čistá zářivá barva s fialovými odlesky. Vůně zralého ovoce ostružiny, borůvky, černého rybízu, koření a zakořeněných kávových bobů. Chutný, silný, masitý, příjemný tanin, vyvážená kyselost. Dlouhý závěr, cítíme chuť a vůni dřeva. DOC. Vůně zralého ovoce, koření a zakořeněných kávových. Chuť chutný, silný, masitý, příjemný tanin. Doporučujeme k masité pokrmy, grilované a pečené brambory, s.

  • The Botanic Gin Cubical 0,7l

    892 

    Třikrát destilovaný gin, při jehož výrobě se kromě jalovce a výběru z bylin používají i exotické citrusové plody, které ginu Cubical Premium dodávají jeho nezaměnitelný charakter. V chuti tohoto lehkého ginu nejprve ucítíte charakteristický jalovec a dotek mandlí. V závěru se pak rozvine nádech exotických citrusů budhovy ruky (jeden z nejvzácnějších citrusů), bergamotu a sladkého pomeranče. Gin. Vůně citrusové tóny, jalovec. Chuť jalovec, mandle, budhova ruka.

  • The Botanic premium London dry 0.7l 40% + sklo

    892 

    Třikrát destilovaný gin, při jehož výrobě se kromě jalovce a výběru z bylin používají i exotické citrusové plody, které ginu Cubical Premium dodávají jeho nezaměnitelný charakter. V chuti tohoto lehkého ginu nejprve ucítíte charakteristický jalovec a dotek mandlí. V závěru se pak rozvine nádech exotických citrusů budhovy ruky (jeden z nejvzácnějších citrusů), bergamotu a sladkého pomeranče. Gin. Vůně jalovec,mandle,citrus. Chuť jalovec ,nádech exotických citrusů budhovy ru. Doporučujeme k samotný na ledu.

  • Tinta Del Pais

    328 

    Zraje v dubových sudech po dobu min. 3 měsíců. Živá fialovočervená barva s fialovými odlesky. Intensivní vůně červeného ovoce s květinovým nádechem a kořenitými tóny. Vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. DOC. Vůně vůně červeného ovoce s květinovým nádechem. Chuť vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. Doporučujeme k masové pokrmy, grilované a pečené brambory, s.

  • TOP Crianzy duel Rioja vs. Ribera del Duero

    TOP Crianzy duel Rioja vs. Ribera del Duero

    1 069 

    Jak postupovat? 

    100% doporučuji otevírat obě lahve ze soubojových dvojic vín najednou. Lahve otevřete minimálně 1-2 hod předem. Optimální teplota podávání je kolem 18-20 °C – dosáhnete jí jednoduše tak, že vína cca na 20-30 min necháte v lednici. Abyste nemuseli vypít za večer 2 lahve, doporučuji vína vakuovat špuntíky a pumpičkou VacuVin, to vína udrží v dobré kondici minimálně 3 dny a budete se tak k nim moci během následujících večerů vracet.

    Srovnání obou regionů a charakteru vín společně s tipy na párování s jídlem najdete v tomto článku.

    JAKÁ VÍNA NAJDETE V SADĚ?  

    Crianza 2018, Bodegas Baigorri, Rioja

    Velké víno, které mě nadchlo. Vůně i chuť jsou elegantně vyvážené a nádherně harmonické. Víno je nevtíravě noblesní a zároveň velmi komplexní. Užijete si každou vteřinu, kterou jej budete mít ve skleničce.

    vs.

    Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

    Objev z rodinného vinařství, ceněný mezinárodními kritiky a vítěz našich degustací španělských vín v novém ročníku. Koncentrované a harmonické, s předlouhou dochutí. Ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo i v degustaci mezi mnohem dražšími víny. 

  • TOP Crianzy duel Rioja vs. Ribera del Duero

    TOP Crianzy duel Rioja vs. Ribera del Duero

    1 089 

    Jak postupovat? 

    100% doporučuji otevírat obě lahve ze soubojových dvojic vín najednou. Lahve otevřete minimálně 1-2 hod předem. Optimální teplota podávání je kolem 18-20 °C – dosáhnete jí jednoduše tak, že vína cca na 20-30 min necháte v lednici. Abyste nemuseli vypít za večer 2 lahve, doporučuji vína vakuovat špuntíky a pumpičkou VacuVin, to vína udrží v dobré kondici minimálně 3 dny a budete se tak k nim moci během následujících večerů vracet.

    Srovnání obou regionů a charakteru vín společně s tipy na párování s jídlem najdete v tomto článku.

    JAKÁ VÍNA NAJDETE V SADĚ?  

    Crianza 2018, Bodegas Baigorri, Rioja

    Velké víno, které mě nadchlo. Vůně i chuť jsou elegantně vyvážené a nádherně harmonické. Víno je nevtíravě noblesní a zároveň velmi komplexní. Užijete si každou vteřinu, kterou jej budete mít ve skleničce.

    vs.

    Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

    Objev z rodinného vinařství, ceněný mezinárodními kritiky a vítěz našich degustací španělských vín v novém ročníku. Koncentrované a harmonické, s předlouhou dochutí. Ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo i v degustaci mezi mnohem dražšími víny. 

  • Torres 10 Imperial Brandy 0,7l

    469 

    Torres Gran Reserva je španělská brandy zrající po dobu deseti let v malých sudech z amerického dubu. Barva je okouzlující a elegantní. Potěší výrazným květinovým aroma s tóny skořice a vanilky. Chuť je bohatá a intenzivní s tóny sušeného ovoce a koření. Vůně intenzivní, květinovo-kořeněná. Chuť bohatá, tóny sušeného ovoce a koření.

  • Torres 15 Yo Imperial Brandy

    771 

    Španělská brandy Torres se vyrábí z tradičních vinných odrůd Xarel-lo, Parellada a Macabeo. Zrání v dubových sudech zajišťuje výjimečnou kombinaci chutí a vůní po sušeném ovoci a koření. Chuť je jemná a harmonická s dlouhým závěrem. Brandy je vhodná k okamžité konzumaci, ale také k několikaleté archivaci.

  • Torres 20yo Superior Brandy 40% 0,7l

    1 226 

    Španělská brandy se vyrábí z hroznů Parellada, jejíž kvalitu zajišťuje horské klima oblasti Penedés. Tento lahodný mok zraje 20 let v dubových sudech, díky kterým získavá tmavě jantarovou barvu a plnou, hřejivou vůni sušeného ovoce. Chutná po ovoci a koření a zanechává lahodný dlouhý závěr. Díky elegantní karafě potěší i jako dárek.

  • Torres 5.Imperial Brandy 0,7l

    411 

    Torres Solera je pětileté španělské brandy. Vyznačuje se tmavě jantarovou barvou, hloubkou a teplou vůní se stopami sušeného ovoce a koření. Toto brandy bujné a sametové, na patře s dlouhotrvající chutí. Má krásnou topasovou barvu s jemnými odlesky starého zlata. V jeho hlubokém a bohatém aroma nacházíme vůni sušeného ovoce, listů ořešáku a orientálního koření, je intenzivní, koncentrované a sametové chuti.

  • Tripulante Caribbean Elixir 34% 0,7 l

    369 

    Tripulante je jemný a sladký rumový elixír vytvořený z vybraných karibských rumů. Má jantarovou barvu s měděnými odstíny. Intenzivní, jemné a elegantní aroma s nádechem medu, sušených meruněk a skořápek ořechů. Sametová, středně intenzivní chuť s jemnými rumovými tóny. Sametový závěr s dozvukem medu a fíků. Ideální servírování: s kostkou ledu nebo v míchaném nápoji. Rum. Vůně med, sušený meruňky. Chuť med,fíky. Doporučujeme k čistý na ledu,do koktejlů.

  • Tuňák v olivovém oleji 230g

    103 

    Filety tuňáka v olivovém oleji, který tvoří základ středomořské diety. Zdroj omega 3 mastných kyselin. Vhodný především pro studenou kuchyni. Výrobek může obsahovat stopy lepku, korýšů, vajec a sóji. Delikatesy.

  • Tuňák v olivovém oleji 230g

    103 

    Filety tuňáka v olivovém oleji, který tvoří základ středomořské diety. Zdroj omega 3 mastných kyselin. Vhodný především pro studenou kuchyni. Výrobek může obsahovat stopy lepku, korýšů, vajec a sóji. Delikatesy.

  • Tuňák v olivovém oleji 230g

    103 

    Filety tuňáka v olivovém oleji, který tvoří základ středomořské diety. Zdroj omega 3 mastných kyselin. Vhodný především pro studenou kuchyni. Výrobek může obsahovat stopy lepku, korýšů, vajec a sóji. Delikatesy.

  • Ventura Soler Cava Grand Cuvée Brut nature

    510 

    Cava Reserva Brut Nature,která zrála 25 měsíců vás potěší zářivě světle žlutou barvou. Má příjemné jemné bublinky s dobrou perzistencí. Vůně je jemná s ovocnými tóny. V chuti je svěží a ovocná. Cava. Vůně jemně ovocná. Chuť suchá, svěží. Doporučujeme k paella, tapas.

  • Ventura Soler Cava Grand Cuvée Brut nature

    510 

    Cava Reserva Brut Nature,která zrála 25 měsíců vás potěší zářivě světle žlutou barvou. Má příjemné jemné bublinky s dobrou perzistencí. Vůně je jemná s ovocnými tóny. V chuti je svěží a ovocná. Cava. Vůně jemně ovocná. Chuť suchá, svěží. Doporučujeme k paella, tapas.

  • Ventura Soler Cava Premier Cuvée Brut nature

    506 

    Cava Premier Cuvée má příjemné jemné bublinky, čisté aroma s tóny ovoce, květin a opečeného toustu. Chuť má velmi osobitý charakter, je vyvážená a perzistentní. Cava. Vůně ovocná, květinová. Chuť osobitá, ovocná, opečený chléb. Doporučujeme k aperitiv.

  • Ventura Soler Cava Premier Cuvée Brut nature

    506 

    Cava Premier Cuvée má příjemné jemné bublinky, čisté aroma s tóny ovoce, květin a opečeného toustu. Chuť má velmi osobitý charakter, je vyvážená a perzistentní. Cava. Vůně ovocná, květinová. Chuť osobitá, ovocná, opečený chléb. Doporučujeme k aperitiv.

  • Vepřová paštika Ibérico 125g

    34 

    Španělská jemná paštika extra kvality z oblasti Katalánska. Nechlazená, bez přídavku škrobu, lepku a barviv. Vyráběná z masa a vysokého podílu jater černých vepřů iberského plemene. Delikatesy. Doporučujeme k plná bílá vína vyrobená ve dřevě.

  • Verdejo Dilema Rueda

    157 

    Suché bílé víno ze španělské oblasti D.O.Rueda. Má příjemně lehký a osvěžující charakter. Voní po citrusových plodech a zeleném jablku. Plná a šťavnatá chuť do horkého počasí. Spoustu muziky za málo peněz. DOP. Vůně komplexní kořenitá s citrusy. Chuť svěží, ovocná, vyvážená. Doporučujeme k drůběž, ryby, saláty.

  • Verdejo Dilema Rueda 2020

    151 

    Suché bílé víno ze španělské oblasti D.O.Rueda. Má příjemně lehký a osvěžující charakter. Voní po citrusových plodech a zeleném jablku. Plná a šťavnatá chuť do horkého počasí. Hodně muziky za málo peněz. DOP. Vůně komplexní, kořenitá, citrusy. Chuť svěží, ovocná, vyvážená. Doporučujeme k drůběž, ryby, saláty.

  • Viňa Cantarera Garnacha 2018

    198 

    Plné, hřejivé víno z odrůdy Garnacha. Převažují tóny pečeného ovoce s dominancí ostružin a švestek, podtržené lehkými animálními tóny. VdT. Vůně ostružiny, borůvky, kůže. Chuť ovocná, borůvky, višně, povidla, ostružiny. Doporučujeme k pečené jehněčí maso.

  • Viňa Cantarera Tempranillo 2018

    198 

    Divoké, svěží a kořenité, takové je víno z nejslavnější španělské odrůdy Tempranillo v podání vinařství Bodegas Jose Estevez. Dominují v něm tóny koření, třešně a višně, je v chuti krásně vybalancované a má velmi dlouhou perzistenci. VdT. Vůně třešně, ostružiny, kůže. Chuť zralé třešně, koření, višně. Doporučujeme k hovězí steaky, pečené červené maso.

  • Viňa Cantarera Verdejo – Viura 2018

    198 

    Harmonické a srozumitelné cuvée odrůd Viura (70%) a Verdejo (30%) s plnějším ovocným tělem připomínající pečené broskve, tropické ovoce a pomeranče. VdT. Vůně mango, pomeranče, broskve. Chuť pečené broskve, mango, citrusy. Doporučujeme k sladkovodní ryby, mořské plody.

  • Viňa Cantarera Verdejo – Viura 2018

    198 

    Harmonické a srozumitelné cuvée odrůd Viura (70%) a Verdejo (30%) s plnějším ovocným tělem připomínající pečené broskve, tropické ovoce a pomeranče. VdT. Vůně mango, pomeranče, broskve. Chuť pečené broskve, mango, citrusy. Doporučujeme k sladkovodní ryby, mořské plody.

  • Viňa Cantarera Verdejo / Viura 2018

    198 

    Harmonické a srozumitelné cuvée odrůd Viura (70%) a Verdejo (30%) s plnějším ovocným tělem připomínající pečené broskve, tropické ovoce a pomeranče. VdT. Vůně mango, pomeranče, broskve. Chuť pečené broskve, mango, citrusy. Doporučujeme k sladkovodní ryby, mořské plody.

  • Viña Magna 6 meses 2021

    Viña Magna 6 meses 2021, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

    369 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.  

    Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

    DEKANTACE: 

    Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.

     

  • Viña Magna 6 meses 2021

    Viña Magna 6 meses 2021, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero

    369 

    HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

    87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.

    DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

    92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.  

    Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.

    DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C

    DEKANTACE: 

    Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.

    PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA: 

    K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.

     

  • Vinicola del Priorat Ónix Evolució Red 2016

    602 

    40% Carignan, 40% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon. Ručně sbírané hrozny z vinohradů na břidlicovém podloží. Vinifikace probíhá v menších nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Poté víno zraje 12 měsíců na nových francouzských barikovách sudech. Na nose neobyčejně silné tóny černého rybízu, které společně se sladkými taniny dominují i na patře. Překvapí velmi dlouhý závěr, který Vás bude svádět k dalšímu doušku. DOCa. Vůně intenzivní, drobné bobulovité ovoce, koření. Chuť tělnatá, mohutná, hluboká, dlouhá. Doporučujeme k tmavá masa, jehněčí, sýry s modrou plísní.