Zobrazen 385. – 416. z 435 výsledků
-
219 Kč
HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
87 bodů – příjemné překvapení z Rojy, v bílých ji mám spojenou především s víny s výrazným vlivem sudu. Toto víno mě proto příjemně překvapilo svou svežeští, ovocnou čistotou chuti a vůní hroznů. 100% využívá potenciál výjimečné polohy 700 m n. m. a vápenité půdy, která vínu dodává křupavou mineralitu a eleganci.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
- 92 bodů od Peñín Guide
- 92 b. od Tima Atkina
- 89 b. Decanter Wine Awards (ročník 2021)
- 91 b. od Jamese Sucklinga
Na nose hraje prim svěží šťavnatost. Ta je tvořená mixem citrusů s akcenty pomela. Bohatost aroma prohlubují vůně zralých letních jablíček, dozrávajících nektarinek a bílých květů. Zaujme vás i jemný tón balsamika.
V chuti je víno příjemně šťavnaté a křupavě minerální. Charakter vína je velmi osvěžující a v této cenové hladině rozhodně příjemně překvapí především zřetelná minerální slanost. Má střední až delší, citrusově minerální dochuť.
-
269 Kč
HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
86/87 bodů – mladé, explozivně ovocné víno z méně známé, ale vyhlášené oblasti Toro, pokud máte rádi ovocný charakter vína, tady si jej užijete maximálně, víno je zatím ještě poměrně mladé, doporučuji nechat jej chvíli otevřít v lahvi, dekantéru nebo skleničce, ale nutné to samozřejmě není. Třešničkou na dortu je, že pochází ze 650-735 m n. m., z 80-90 let starých vinic na písčito-kamenitých chudých půdách.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
- 90 bodů – Decanter Wine Awards – ročník 2020
- 90 bodů – bodů – Peñín Guide 2021 – ročník 2019
Explozivně ovocné, koncentrované až opojné aroma sladkého vyzrálého ovoce, jako jsou třešně srdcovky a ostružiny, aromaticky je pak doplňují těžší květinové vůně.
V chuti je tělo koncentrované, ovocné, s tóny ostružin, znát je i jemná kořenitost a tóny skořice, víno má ale i příjemnou šťavnatost, která koncentrované ovocné tělo balancuje. Dochuť je střední až delší, opojně ovocně šťavnatá.
Matsu El Picaro 2020 on Vivino
-
279 Kč
HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
86/87 bodů – mladé, explozivně ovocné víno z méně známé, ale vyhlášené oblasti Toro, pokud máte rádi ovocný charakter vína, tady si jej užijete maximálně, víno je zatím ještě poměrně mladé, doporučuji nechat jej chvíli otevřít v lahvi, dekantéru nebo skleničce, ale nutné to samozřejmě není. Třešničkou na dortu je, že pochází ze 650-735 m n. m., z 80-90 let starých vinic na písčito-kamenitých chudých půdách.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
- 90 bodů – Decanter Wine Awards – ročník 2020
- 90 bodů – bodů – Peñín Guide 2021 – ročník 2019
Explozivně ovocné, koncentrované až opojné aroma sladkého vyzrálého ovoce, jako jsou třešně srdcovky a ostružiny, aromaticky je pak doplňují těžší květinové vůně.
V chuti je tělo koncentrované, ovocné, s tóny ostružin, znát je i jemná kořenitost a tóny skořice, víno má ale i příjemnou šťavnatost, která koncentrované ovocné tělo balancuje. Dochuť je střední až delší, opojně ovocně šťavnatá.
Matsu El Picaro 2020 on Vivino
-
655 Kč
100% Tempranillo. Zraje v dubových sudech po dobu min. 15 měsíců. Dobře vyvážené a intenzivní. Vůně zralého ovoce, koření a zakořeněných kávových bobů. Bujné bohatství s dlouhou nádhernou povrchovou úpravou. Čistá zářivá barva s fialovými odlesky. Vůně zralého ovoce ostružiny, borůvky, černého rybízu, koření a zakořeněných kávových bobů. Chutný, silný, masitý, příjemný tanin, vyvážená kyselost. Dlouhý závěr, cítíme chuť a vůni dřeva. DOC. Vůně zralého ovoce, koření a zakořeněných kávových. Chuť chutný, silný, masitý, příjemný tanin. Doporučujeme k masité pokrmy, grilované a pečené brambory, s.
-
892 Kč
Třikrát destilovaný gin, při jehož výrobě se kromě jalovce a výběru z bylin používají i exotické citrusové plody, které ginu Cubical Premium dodávají jeho nezaměnitelný charakter. V chuti tohoto lehkého ginu nejprve ucítíte charakteristický jalovec a dotek mandlí. V závěru se pak rozvine nádech exotických citrusů budhovy ruky (jeden z nejvzácnějších citrusů), bergamotu a sladkého pomeranče. Gin. Vůně citrusové tóny, jalovec. Chuť jalovec, mandle, budhova ruka.
-
892 Kč
Třikrát destilovaný gin, při jehož výrobě se kromě jalovce a výběru z bylin používají i exotické citrusové plody, které ginu Cubical Premium dodávají jeho nezaměnitelný charakter. V chuti tohoto lehkého ginu nejprve ucítíte charakteristický jalovec a dotek mandlí. V závěru se pak rozvine nádech exotických citrusů budhovy ruky (jeden z nejvzácnějších citrusů), bergamotu a sladkého pomeranče. Gin. Vůně jalovec,mandle,citrus. Chuť jalovec ,nádech exotických citrusů budhovy ru. Doporučujeme k samotný na ledu.
-
328 Kč
Zraje v dubových sudech po dobu min. 3 měsíců. Živá fialovočervená barva s fialovými odlesky. Intensivní vůně červeného ovoce s květinovým nádechem a kořenitými tóny. Vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. DOC. Vůně vůně červeného ovoce s květinovým nádechem. Chuť vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. Doporučujeme k masové pokrmy, grilované a pečené brambory, s.
-
1 069 Kč
Jak postupovat?
100% doporučuji otevírat obě lahve ze soubojových dvojic vín najednou. Lahve otevřete minimálně 1-2 hod předem. Optimální teplota podávání je kolem 18-20 °C – dosáhnete jí jednoduše tak, že vína cca na 20-30 min necháte v lednici. Abyste nemuseli vypít za večer 2 lahve, doporučuji vína vakuovat špuntíky a pumpičkou VacuVin, to vína udrží v dobré kondici minimálně 3 dny a budete se tak k nim moci během následujících večerů vracet.
Srovnání obou regionů a charakteru vín společně s tipy na párování s jídlem najdete v tomto článku.
JAKÁ VÍNA NAJDETE V SADĚ?
Crianza 2018, Bodegas Baigorri, Rioja
Velké víno, které mě nadchlo. Vůně i chuť jsou elegantně vyvážené a nádherně harmonické. Víno je nevtíravě noblesní a zároveň velmi komplexní. Užijete si každou vteřinu, kterou jej budete mít ve skleničce.
vs.
Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero
Objev z rodinného vinařství, ceněný mezinárodními kritiky a vítěz našich degustací španělských vín v novém ročníku. Koncentrované a harmonické, s předlouhou dochutí. Ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo i v degustaci mezi mnohem dražšími víny.
-
1 089 Kč
Jak postupovat?
100% doporučuji otevírat obě lahve ze soubojových dvojic vín najednou. Lahve otevřete minimálně 1-2 hod předem. Optimální teplota podávání je kolem 18-20 °C – dosáhnete jí jednoduše tak, že vína cca na 20-30 min necháte v lednici. Abyste nemuseli vypít za večer 2 lahve, doporučuji vína vakuovat špuntíky a pumpičkou VacuVin, to vína udrží v dobré kondici minimálně 3 dny a budete se tak k nim moci během následujících večerů vracet.
Srovnání obou regionů a charakteru vín společně s tipy na párování s jídlem najdete v tomto článku.
JAKÁ VÍNA NAJDETE V SADĚ?
Crianza 2018, Bodegas Baigorri, Rioja
Velké víno, které mě nadchlo. Vůně i chuť jsou elegantně vyvážené a nádherně harmonické. Víno je nevtíravě noblesní a zároveň velmi komplexní. Užijete si každou vteřinu, kterou jej budete mít ve skleničce.
vs.
Crianza Viña Magna 2019, Dominio Basconcillos, Ribera del Duero
Objev z rodinného vinařství, ceněný mezinárodními kritiky a vítěz našich degustací španělských vín v novém ročníku. Koncentrované a harmonické, s předlouhou dochutí. Ochutnáte opravdu výjimečné víno, vyhrálo i v degustaci mezi mnohem dražšími víny.
-
469 Kč
Torres Gran Reserva je španělská brandy zrající po dobu deseti let v malých sudech z amerického dubu. Barva je okouzlující a elegantní. Potěší výrazným květinovým aroma s tóny skořice a vanilky. Chuť je bohatá a intenzivní s tóny sušeného ovoce a koření. Vůně intenzivní, květinovo-kořeněná. Chuť bohatá, tóny sušeného ovoce a koření.
-
771 Kč
Španělská brandy Torres se vyrábí z tradičních vinných odrůd Xarel-lo, Parellada a Macabeo. Zrání v dubových sudech zajišťuje výjimečnou kombinaci chutí a vůní po sušeném ovoci a koření. Chuť je jemná a harmonická s dlouhým závěrem. Brandy je vhodná k okamžité konzumaci, ale také k několikaleté archivaci.
-
1 226 Kč
Španělská brandy se vyrábí z hroznů Parellada, jejíž kvalitu zajišťuje horské klima oblasti Penedés. Tento lahodný mok zraje 20 let v dubových sudech, díky kterým získavá tmavě jantarovou barvu a plnou, hřejivou vůni sušeného ovoce. Chutná po ovoci a koření a zanechává lahodný dlouhý závěr. Díky elegantní karafě potěší i jako dárek.
-
411 Kč
Torres Solera je pětileté španělské brandy. Vyznačuje se tmavě jantarovou barvou, hloubkou a teplou vůní se stopami sušeného ovoce a koření. Toto brandy bujné a sametové, na patře s dlouhotrvající chutí. Má krásnou topasovou barvu s jemnými odlesky starého zlata. V jeho hlubokém a bohatém aroma nacházíme vůni sušeného ovoce, listů ořešáku a orientálního koření, je intenzivní, koncentrované a sametové chuti.
-
369 Kč
Tripulante je jemný a sladký rumový elixír vytvořený z vybraných karibských rumů. Má jantarovou barvu s měděnými odstíny. Intenzivní, jemné a elegantní aroma s nádechem medu, sušených meruněk a skořápek ořechů. Sametová, středně intenzivní chuť s jemnými rumovými tóny. Sametový závěr s dozvukem medu a fíků. Ideální servírování: s kostkou ledu nebo v míchaném nápoji. Rum. Vůně med, sušený meruňky. Chuť med,fíky. Doporučujeme k čistý na ledu,do koktejlů.
-
103 Kč
Filety tuňáka v olivovém oleji, který tvoří základ středomořské diety. Zdroj omega 3 mastných kyselin. Vhodný především pro studenou kuchyni. Výrobek může obsahovat stopy lepku, korýšů, vajec a sóji. Delikatesy.
-
103 Kč
Filety tuňáka v olivovém oleji, který tvoří základ středomořské diety. Zdroj omega 3 mastných kyselin. Vhodný především pro studenou kuchyni. Výrobek může obsahovat stopy lepku, korýšů, vajec a sóji. Delikatesy.
-
103 Kč
Filety tuňáka v olivovém oleji, který tvoří základ středomořské diety. Zdroj omega 3 mastných kyselin. Vhodný především pro studenou kuchyni. Výrobek může obsahovat stopy lepku, korýšů, vajec a sóji. Delikatesy.
-
510 Kč
Cava Reserva Brut Nature,která zrála 25 měsíců vás potěší zářivě světle žlutou barvou. Má příjemné jemné bublinky s dobrou perzistencí. Vůně je jemná s ovocnými tóny. V chuti je svěží a ovocná. Cava. Vůně jemně ovocná. Chuť suchá, svěží. Doporučujeme k paella, tapas.
-
510 Kč
Cava Reserva Brut Nature,která zrála 25 měsíců vás potěší zářivě světle žlutou barvou. Má příjemné jemné bublinky s dobrou perzistencí. Vůně je jemná s ovocnými tóny. V chuti je svěží a ovocná. Cava. Vůně jemně ovocná. Chuť suchá, svěží. Doporučujeme k paella, tapas.
-
506 Kč
Cava Premier Cuvée má příjemné jemné bublinky, čisté aroma s tóny ovoce, květin a opečeného toustu. Chuť má velmi osobitý charakter, je vyvážená a perzistentní. Cava. Vůně ovocná, květinová. Chuť osobitá, ovocná, opečený chléb. Doporučujeme k aperitiv.
-
506 Kč
Cava Premier Cuvée má příjemné jemné bublinky, čisté aroma s tóny ovoce, květin a opečeného toustu. Chuť má velmi osobitý charakter, je vyvážená a perzistentní. Cava. Vůně ovocná, květinová. Chuť osobitá, ovocná, opečený chléb. Doporučujeme k aperitiv.
-
34 Kč
Španělská jemná paštika extra kvality z oblasti Katalánska. Nechlazená, bez přídavku škrobu, lepku a barviv. Vyráběná z masa a vysokého podílu jater černých vepřů iberského plemene. Delikatesy. Doporučujeme k plná bílá vína vyrobená ve dřevě.
-
157 Kč
Suché bílé víno ze španělské oblasti D.O.Rueda. Má příjemně lehký a osvěžující charakter. Voní po citrusových plodech a zeleném jablku. Plná a šťavnatá chuť do horkého počasí. Spoustu muziky za málo peněz. DOP. Vůně komplexní kořenitá s citrusy. Chuť svěží, ovocná, vyvážená. Doporučujeme k drůběž, ryby, saláty.
-
151 Kč
Suché bílé víno ze španělské oblasti D.O.Rueda. Má příjemně lehký a osvěžující charakter. Voní po citrusových plodech a zeleném jablku. Plná a šťavnatá chuť do horkého počasí. Hodně muziky za málo peněz. DOP. Vůně komplexní, kořenitá, citrusy. Chuť svěží, ovocná, vyvážená. Doporučujeme k drůběž, ryby, saláty.
-
198 Kč
Plné, hřejivé víno z odrůdy Garnacha. Převažují tóny pečeného ovoce s dominancí ostružin a švestek, podtržené lehkými animálními tóny. VdT. Vůně ostružiny, borůvky, kůže. Chuť ovocná, borůvky, višně, povidla, ostružiny. Doporučujeme k pečené jehněčí maso.
-
198 Kč
Divoké, svěží a kořenité, takové je víno z nejslavnější španělské odrůdy Tempranillo v podání vinařství Bodegas Jose Estevez. Dominují v něm tóny koření, třešně a višně, je v chuti krásně vybalancované a má velmi dlouhou perzistenci. VdT. Vůně třešně, ostružiny, kůže. Chuť zralé třešně, koření, višně. Doporučujeme k hovězí steaky, pečené červené maso.
-
198 Kč
Harmonické a srozumitelné cuvée odrůd Viura (70%) a Verdejo (30%) s plnějším ovocným tělem připomínající pečené broskve, tropické ovoce a pomeranče. VdT. Vůně mango, pomeranče, broskve. Chuť pečené broskve, mango, citrusy. Doporučujeme k sladkovodní ryby, mořské plody.
-
198 Kč
Harmonické a srozumitelné cuvée odrůd Viura (70%) a Verdejo (30%) s plnějším ovocným tělem připomínající pečené broskve, tropické ovoce a pomeranče. VdT. Vůně mango, pomeranče, broskve. Chuť pečené broskve, mango, citrusy. Doporučujeme k sladkovodní ryby, mořské plody.
-
198 Kč
Harmonické a srozumitelné cuvée odrůd Viura (70%) a Verdejo (30%) s plnějším ovocným tělem připomínající pečené broskve, tropické ovoce a pomeranče. VdT. Vůně mango, pomeranče, broskve. Chuť pečené broskve, mango, citrusy. Doporučujeme k sladkovodní ryby, mořské plody.
-
369 Kč
HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.
Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C
DEKANTACE:
Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.
PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA:
K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.
-
369 Kč
HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz
87/88 bodů – Víno je ovocně mladistvé a zároveň slibuje dobrý archivační potenciál a vývoj v lahvi. Je to příjemná vstupní brána do světa rodinného vinařství Dominio Basconcillos, které mě hned prvním ochutnání jejich portfolia přesvědčilo o tom, že jej musím mít ve svém portfoliu a že je ideální pro poznání stylu vín z regionu Ribera del Duero.
DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:
92 body ho ohodnotil španělský kritik Peña.
Plné, koncentrované aroma zralého červeného ovoce jako třešně a višně jde až do tónů lesního ovoce v podobě malin a borůvek. Je zde patrný i znatelný podtón zrání na sudu ze 60 % francouzském 40 % americkém s vůní ušlechtilého dřeva a vanilky. Víno má velmi dobrou strukturu a pokud jej vydržíte archivovat, za 2-3 roky vám ukáže svůj plně rozvinutý potenciál. Středně dlouhá až dlouhá, ovocně vanilková dochuť.
DOPORUČENÁ TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16-18 °C
DEKANTACE:
Víno je ještě relativně mladé a má velmi dobrý potenciál. Pro větší zážitek doporučuji dekantovat min na 30-60 min nebo otevřít lahev 1-2 hodiny před podáváním.
PÁROVÁNÍ VÍNA A JÍDLA:
K vínu z regionu Ribera del Duero (odrůda Tempranillo) se hodí sušená šunka Jamón, paprikou kořeněná jídla nebo klobásky a salám chorizo či nejrůznější úpravy jehněčího masa, pizza, lasagne a ne příliš pikantní jídla mexické kuchyně. Tempranillo je rovněž perfektní společník pro grilované maso, houby a hamburgery. Dále doporučuji spíše středně vyzrálé sýry typu Comté, Gruyère, Gouda, Pecorino, hodí se i k vyzrálejším sýrům typu Brie.
-
602 Kč
40% Carignan, 40% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon. Ručně sbírané hrozny z vinohradů na břidlicovém podloží. Vinifikace probíhá v menších nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Poté víno zraje 12 měsíců na nových francouzských barikovách sudech. Na nose neobyčejně silné tóny černého rybízu, které společně se sladkými taniny dominují i na patře. Překvapí velmi dlouhý závěr, který Vás bude svádět k dalšímu doušku. DOCa. Vůně intenzivní, drobné bobulovité ovoce, koření. Chuť tělnatá, mohutná, hluboká, dlouhá. Doporučujeme k tmavá masa, jehněčí, sýry s modrou plísní.