Zobrazuji všech 16 výsledků

  • Stávek Bodro Cuvée Výběr z hroznů 2018

    390 

    Toto robustní víno je velmi intenzivního aroma, díky odrůdě Cabernet Sauvignon. Víno zrálo 15 měsíců v sudech z francouzského dubu a je originální kupáží jednoho velkého, v němž se udržela ovocnost a několika malých sudů o objemu 225 litrů, které vínu dodaly kořenitosti a plnosti. Jak kulatě, mohutně a přitom drze vypadá název, takové je víno samo. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně černý rybíz, tmavé višně, vanilka. Chuť marmeláda, tmavá čokoláda, skořice. Doporučujeme k výrazné úpravy masa a zvěřiny.

  • Stávek Chardonnay Pozdní sběr 2018

    350 

    První hrozny z vinice daly základ pro výrobu tohoto zajímavého technologického cuvée. Byly sklizeny v optimální zralosti, při ideálním poměru cukrů a kyselin, čímž byl dán předpoklad pro harmonii finálního vína. Část vína kvasila a zrála v několika menších nerezových nádobách, část v dubovém sudu o objemu 1500 litrů a část v sudu barikovém. Vzniklo tak velmi příjemné cuvée nabízející v aroma stopy koření, především vanilky, ale také kompotované broskve, lyofilizovaných plátků kdoule a žluté mirabelky. Chuť je velmi vyvážená, s příjemnou koncem po sladkém dřevu. Jakostní víno s přívlastkem.

  • Stávek Dědova večerka Cuvée 2020

    328 

    Barva vína je slámová, se zlatavým odleskem. Svědčí tak o vyzrálosti hroznů. Vůně je odrůdová, s velmi sladkým startem, výrazně parfémová, po růžovém oleji, vanilce a kandovaném ananasu. V okrouhle kulaté, nikoliv však sladké chuti převažují tóny hřebíčku, ibišku a pozadí také smetanového broskvového jogurtu. Dochuť vína je velmi dlouhá po lesním medu. Moravské zemské víno.

  • Stávek Frankovka VOC 2019

    351 

    Rosé Trkmanska každoročně připravujeme tak, aby vyniknul ten nejlepší charakter odrůdy Frankovka. Je velmi svěží a šťavnaté, ale zároveň mírně slané tak, aby vás opravdu TRKlo. Barva vína je starorůžová, až pivoňková. Ve vůni můžete nalézt tóny maliny těsně před utržením, ostružinové pyré a voskovost červené slupky třešní, májůvek. Chuť je osvěžující, s kořenitým doznívajícím závěrem, připomínající krvavý pomeranč nebo vycucanou třešňovou pecku, což je typické pro použitou odrůdu Frankovka. VOC.

  • Stávek Karmazín Family 30´Cuvée 2018

    281 

    Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Atraktivní, jemná, rubínová barva, vůně zralého peckového ovoce a především podrcených tmavých třešní je doplněná zajímavou zemitostí, herbálnosti, kořenitostí a animalitou. Po ochutnání ve víně naleznete patřičnou neočesanost až bodrost, kterou zvýrazní vyšší obsah sladcehořkých taninů pomalu se formujících při zrání ve starých dubových sudech. Moravské zemské víno.

  • Stávek Qvevri Cuvée Pinot Blanc & Chardonnay 2018

    350 

    Víno je kupáží Frankovky, která zrála 20 měsíců v několika malých a jednom velkém dubovém sudu. Prvotní tvrdší látky během této doby harmonizovaly. Víno je tedy optimálně vyvážené, s dochutí spíše kulatou. Intenzivní rubínová barva dokazuje vynikající vyzrálost hroznů. Moravské zemské víno. Vůně komplexní, třešně, skořice. Chuť dlouhá, višňová pecka, použité dřevo. Doporučujeme k zralé sýry, kořeněné vepřové maso.

  • Stávek Rosé Trkmanska Frankovka VOC 2021

    293 

    Rosé Trkmanska každoročně připravujeme tak, aby vyniknul ten nejlepší charakter odrůdy Frankovka. Je velmi svěží a šťavnaté, ale zároveň mírně slané tak, aby vás opravdu TRKlo. Barva vína je pivoňková. Ve vůni můžete nalézt předvším tóny rozmačkaných čerstvých prvních jarních třešní a kompotovaných jahod. Chuť je zajimavě sladěná kombinací cukru, kyselin a taninu uvolněného z delší macerace. Připomína vycucanou třešňovou pecku, což je typické pro použitou odrůdu Frankovka. Jakostní víno s přívlastkem. Doporučujeme k ovocné saláty, sorbet, jemné paštiky.

  • Stávek Rosé Trkmanska VOC 2019

    351 

    Rosé Trkmanska každoročně připravujeme tak, aby vyniknul ten nejlepší charakter odrůdy Frankovka. Je velmi svěží a šťavnaté, ale zároveň mírně slané tak, aby vás opravdu TRKlo. Barva vína je starorůžová, až pivoňková. Ve vůni můžete nalézt tóny maliny těsně před utržením, ostružinové pyré a voskovost červené slupky třešní, májůvek. Chuť je osvěžující, s kořenitým doznívajícím závěrem, připomínající krvavý pomeranč nebo vycucanou třešňovou pecku, což je typické pro použitou odrůdu Frankovka. VOC.

  • Stávek Svatovavřinecké Rosé Bočky VOC 2018

    350 

    Rosé Bočky představuje seriózní, pevné a suché rosé s delší životností. I v případě tohoto vína jsme zvolili delší maceraci slupek hroznů v moštu. Během čtyř dní se z výborně vyzrálých a stoprocentně zdravých slupek uvolnily velmi poutavé aromatické látky a víno zároveň zpevnilo svou strukturu. VOC. Vůně komplexní, kořenitá, rozvažené maliny. Chuť divoká, plná, pikantní kyselina. Doporučujeme k paštiky, rostbeef.

  • Stávek Svatovavřinecké Rosé Bočky VOC 2018

    350 

    Rosé Bočky představuje seriózní, pevné a suché rosé s delší životností. I v případě tohoto vína jsme zvolili delší maceraci slupek hroznů v moštu. Během čtyř dní se z výborně vyzrálých a stoprocentně zdravých slupek uvolnily velmi poutavé aromatické látky a víno zároveň zpevnilo svou strukturu. VOC. Vůně komplexní, kořenitá, rozvažené maliny. Chuť divoká, plná, pikantní kyselina. Doporučujeme k paštiky, rostbeef.

  • Stávek Svatovavřinecké Rosé Bočky VOC 2019

    285 

    Rosé Bočky představuje seriózní, pevné a suché rosé s delší životností. I v případě tohoto vína jsme zvolili delší maceraci slupek hroznů v moštu. Během čtyř dní se z výborně vyzrálých a stoprocentně zdravých slupek uvolnily velmi poutavé aromatické látky a víno zároveň zpevnilo svou strukturu. VOC. Vůně komplexní, kořenitá, rozvařené maliny. Chuť divoká, plná, pikantní kyselina. Doporučujeme k paštiky, rostbeef.

  • Stávek Svatovavřinecké Rosé Bočky VOC 2019

    285 

    Rosé Bočky představuje seriózní, pevné a suché rosé s delší životností. I v případě tohoto vína jsme zvolili delší maceraci slupek hroznů v moštu. Během čtyř dní se z výborně vyzrálých a stoprocentně zdravých slupek uvolnily velmi poutavé aromatické látky a víno zároveň zpevnilo svou strukturu. VOC. Vůně komplexní, kořenitá, rozvařené maliny. Chuť divoká, plná, pikantní kyselina. Doporučujeme k paštiky, rostbeef.

  • Stávek Svatovavřinecké Rosé Bočky VOC 2021

    350 

    Rosé Bočky představuje seriózní, pevné a suché rosé s delší životností. I v případě tohoto vína jsme zvolili delší maceraci slupek hroznů v moštu. Během čtyř dní se z výborně vyzrálých a stoprocentně zdravých slupek uvolnily velmi poutavé aromatické látky a víno zároveň zpevnilo svou strukturu. VOC. Vůně vařené ryngle, pečený čaj se šípky a akátový. Chuť plná hořkosladkých taninů, kořenitost hřebík. Doporučujeme k k různým tapas, paštikám nebo předkrmům typu.

  • Stávek Tercie Rosé Cuvée 2021

    269 

    Spojení tradiční Frankovky z Velkopavlovicka a elegantního Merlotu dalo vzniknout vínu, které je odrazem veselosti, slunce a dobré nálady. Může být považováno za typické rosé z Moravy. Je ideální pro skutečné osvěžení nejen v teplých letních měsících, ale i při dlouhotrvajícím posezení či jiné zábavě. Moravské zemské víno. Vůně intenzivní, černý rybíz, maliník. Chuť svěží, kořenitá, ovocná. Doporučujeme k samostatné popíjení, grilované pokrmy.

  • Stávek Tramín červený Skale 2019

    328 

    Barva vína je slámová, se zlatavým odleskem. Svědčí tak o vyzrálosti hroznů. Vůně je odrůdová, s velmi sladkým startem, výrazně parfémová, po růžovém oleji, vanilce a kandovaném ananasu. V okrouhle kulaté, nikoliv však sladké chuti převažují tóny hřebíčku, ibišku a pozadí také smetanového broskvového jogurtu. Dochuť vína je velmi dlouhá po lesním medu. Moravské zemské víno. Vůně sladká, kořenitá, kandovaný ananas. Chuť kulatá, smetanová, hřebíček. Doporučujeme k ovocné dezerty.

  • Stávek Verjus z Frankovky 2020

    333 

    Jedná se o starý středoevropský středověký recept. Štáva ze zelených hroznů Frankovky, které jsou sklízeny vždy na přelomu července a srpna, kdy se začínají teprve zabarvovat. Obsah kyselin v těžce vylisovaném moštu je na úrovní leckterých octů. Proto se právě Verjus používá jako náhražka octu všude tam, kde je to možné. Do salátů, omáček nebo jen tak na osvěžení do vody. Nevykazuje octovou štiplavost, ale spíše ovocný a prudce šťavnatě pikantní vjem. Vinný ocet. Vůně používá se jako náhražka octu. Chuť ovocný a prudce šťavnatě pikantní vjem. Doporučujeme k do salátů, omáček nebo jen tak na osvěžení do.