Zobrazen 1. – 32. z 64 výsledků

  • Blanc de Blanc 2018

    482 

    Hrozny pocházejí z obce Znojmo – Popice, z Národního parku Podyjí a z Velkých Bílovic, vinice Zadní hora. Jedinečné podloží dává vínu unikátní minerálně-květinový projev. Odrůdové složení je Pinot Gris (50 %), Müller Thurgau (30 %) a Chardonnay (20 %). Víno zrálo 18 měsíců na přírodních kvasnicích v dubových sudech v pískovcových sklepích Nový Šaldorf. Autentické biodynamické víno je připraveno bez chemie a dalších přidaných aditiv. Není filtrováno. Jakostní víno s přívlastkem.

  • Chardonnay qvevri 2013

    735 

    Víno kvasilo a zrálo v gruzínské 1000-litrové nádobě z červené terakoty macerace 9 měsíců na šupkách, zrání dalších 12 měsíců v novém dubovém sudu. Hrozny jsou pěstovány v bioprodukci, bez použití chetie, cizích kvasine, bakterií. Víno bez přídavku síry, bez filtrace, bez jakýchkoliv aditiv. Vinice se nacházejí v národním parku Podyjí 230 až 320 m.n. m. Úroda byla redukována pod 38 hl moštu na ha vinice. Víno má oranžovou barvu. Vůně je oxidativně-minerální. Chuť je velice minerální, koňakově-medová Oranžové víno. Vůně čistá, komplexní, oxidativně-minerální. Chuť koňakově-medová. Doporučujeme k zralé sýry, divoká drůbež.

  • Creme de Parc National 2020

    247 

    Přírodní perlivé víno z odrůd Müller Thurgau, Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. Víno dokváší a zraje na vlastních kvasnicích v lahvi. Vzhledem k probíhajícímu procesu a tlaku je víno uzavřeno korunkovým uzávěrem. Víno není filtrováno. Vůně je chlebově-minerální, chuť je příjemná a plná s dominantním minerálním projevem. Chutnají v každou denní a roční dobu. Potenciál vína je 4-5 let. Moravské zemské. Vůně chlebově-minerální. Chuť plná s dominantním minerálním projevem. Doporučujeme k mořské plody, ovocné a zeleninové saláty a sý.

  • Creme de Parc National 2020

    263 

    Přírodní perlivé víno z odrůd Müller Thurgau, Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. Víno dokváší a zraje na vlastních kvasnicích v lahvi. Vzhledem k probíhajícímu procesu a tlaku je víno uzavřeno korunkovým uzávěrem. Víno není filtrováno. Vůně je chlebově-minerální, chuť je příjemná a plná s dominantním minerálním projevem. Chutnají v každou denní a roční dobu. Potenciál vína je 4-5 let. Moravské zemské. Vůně chlebově-minerální. Chuť plná s dominantním minerálním projevem. Doporučujeme k mořské plody, ovocné a zeleninové saláty a sý.

  • Creme de Riesling 2020

    395 

    Přírodní perlivé víno z odrůdy Ryzlink rýnský. Víno dokváší a zraje na vlastních kvasnicích v lahvi. Vůně je chlebově-minerální, chuť je příjemná a plná s dominantním minerálním projevem. Chutnají v každou denní a roční dobu, postupně je budete chtít i snídat. Moravské zemské. Vůně chlebově-minerální. Chuť příjemná a plná s dominantním minerálním proj. Doporučujeme k mořské plody, ovocné a zeleninové saláty a sý.

  • Cuvée Andrea 2018 Natura

    240 

    Cuvée z modrých hroznů, s převahou Zweigeltrebe. Hrozny pocházejí z Moravského Žižkova z vinice v biorežimu. Do vína nebyly přidány cizí kvasinky. Víno zrálo 12 měsíců ve starších dubových sudech. Projev vína je ovocný, s minerálním dozvukem, jemně taninový. Složení cuvée: Zweigeltrebe, Frankovka, Pinot noir Moravské zemské víno. Vůně harmonická, červené bobulovité ovoce. Chuť ovocná, jemně taninová, minerální dozvuk. Doporučujeme k polotvrdé sýry, pečená kachna.

  • Cuvée De Vin 2016

    360 

    Suché bílé, jemně perlivé víno světle zeleno-žluté barvy. Vůně je květinově minerální. V chuti je víno plné, příjemné s dominantně minerálním projevem. Víno zrálo 10 měsíců na kvasnicích v dubových sudech, není filtrováno a bylo vyrobeno bez použití cizích kvasinek, bakterií a jiných aditiv. Složení cuvée: Pinot noir, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský Moravské zemské víno. Vůně svěží, květinová. Chuť příjemná, plná, minerální. Doporučujeme k lehké pokrmy, saláty.

  • Cuvée Kambrium 2018

    261 

    60% Veltlínské zelené, 40% Ryzlink rýnský, plus maličko Sauvignonu. Hrozny jsou ze starých vinohradů v Národním parku Podyjí s unikátním prvohorním podložím, podle kterého je i víno pojmenováno. Vinifikace probíhala naturálně, takže spontánní kvašení, nefiltrované, nesířené, nečířené. Silná mineralita je cítit již na nose, plně ale ohromí na patře. Složení cuvée: Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Sauvignon Moravské zemské víno. Vůně svěží, intenzivní, minerální. Chuť středně plná, komplexní, harmonická. Doporučujeme k aperitiv, mořsklé plody, mořské i sladkovodní.

  • Cuvée Kambrium 2018 Natura

    300 

    Hrozny pocházejí z Národního parku Podyjí z unikátní prvohorní vrstvy náležející k Českému masivu. Víno bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií. Víno z vinice v biorežimu zrálo 10 měsíců v dubových a akátových sudech. Projev vína je velmi minerální s dominancí křemene. Složení cuvée: Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Sauvignon Moravské zemské víno. Vůně svěží, intenzivní, minerální. Chuť středně plná, komplexní, harmonická. Doporučujeme k aperitiv, mořské plody, ryby.

  • Cuvée Kambrium 2019 Natura

    316 

    Hrozny pocházejí z Národního parku Podyjí z unikátní prvohorní vrstvy náležející k Českému masivu. Víno bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií. Víno z vinice v biorežimu zrálo 10 měsíců v dubových a akátových sudech. Projev vína je velmi minerální s dominancí křemene. Složení cuvée: Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Sauvignon Moravské zemské víno. Vůně svěží, intenzivní, minerální. Chuť středně plná, komplexní, harmonická. Doporučujeme k aperitiv, mořské plody, ryby.

  • Cuvée Národní park 2018 Natura

    225 

    Hrozny pocházejí z odrůd Müller Thurgau, Vlašský ryzlink a Rýnský ryzlink z Národního parku Podyjí, vinice v biorežimu. Unikátní prvohorní vrstva náležející k Českému masivu dává vínu unikátní vlastnosti. Víno bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií. Víno zrálo 7 měsíců v nerezových nádobách na 10% celých hroznů (macerace). Projev vína je velmi minerální s dominancí křemene, jemně taninový. Složení cuvée: Müller Thurgau, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský Moravské zemské víno. Vůně čistá, komplexní, intenzivní. Chuť vrstevnatá, minerální, harmonická. Doporučujeme k tvrdé zrající sýry, drůbež.

  • Cuvée Quatre 2019 Natura

    360 

    Suché bílé víno vzniklo lisováním celých hroznů. 4 typicky burgundské odrůdy byly kvašeny společně. Víno je vyrobeno v Novém Šaldorfu kvalitativním výběrem vyzrálých hroznů. Lisováno z celých hroznů, max 0,55 l na 1 kg. Víno zrálo 11 měsíců na kvasnicích v dubových sudech 225 l a 500 l. Víno není filtrováno. Složení cuvée: Pinot blanc, Chardonnay, Pinot gris, Pinot noir Moravské zemské víno. Vůně intenzivní, lehce kořenitá, ovocná. Chuť bohatá, minerální, ořechové tóny. Doporučujeme k drůbež, ryby, zrající sýry.

  • Dobrá dvojice z Dobré Vinice 2×0,75l

    499 

    Sada 2 krásných lahví nové řady Natura v dárkové tašce skrývá Cuvée Národní park 2018 Natura a Veltlínské zelené 2018 Natura. Díky jedinečným etiketám od české umělkyně je zároveň originálním dárkem. Každá etiketa barevně vyjadřuje chuť daného vína, je proto vždy naprosto unikátní. Vychutnejte vína od moravského průkopníka naturálních vín. Bez chemie, síry i bolavé hlavy.

  • Dobrá Vinice Blanc de Blanc Cuvée 2018

    412 

    Hrozny pocházejí z obce Znojmo – Popice, z Národního parku Podyjí a z Velkých Bílovic, vinice Zadní hora. Jedinečné podloží dává vínu unikátní minerálně-květinový projev. Odrůdové složení je Pinot Gris (50 %), Müller Thurgau (30 %) a Chardonnay (20 %). Víno zrálo 18 měsíců na přírodních kvasnicích v dubových sudech v pískovcových sklepích Nový Šaldorf. Autentické biodynamické víno je připraveno bez chemie a dalších přidaných aditiv. Není filtrováno. Moravské zemské víno.

  • Dobrá Vinice Chardonnay Qvevri 2013

    628 

    Víno kvasilo a zrálo v gruzínské 1000 litrové nádobě z červené terakoty, macerace 9 měsíců na šlupkách, zrání dalších 12 měsíců v novém dubovém sudu. Hrozny jsou pěstovány v bioprodukci, bez použití chemie, cizích kvasinek, bakterií. Víno bez přídavku síry, bez filtrace, bez jakýchkoliv aditiv. Vinice se nacházejí v národním parku Podyjí 230 až 320 m.n. m. Úroda byla redukována pod 38 hl moštu na ha vinice. Víno má oranžovou barvu. Vůně je oxidativně-minerální. Chuť je velice minerální, koňakově-medová Oranžové víno. Vůně čistá, komplexní, oxidativně-minerální. Chuť koňakově-medová. Doporučujeme k zralé sýry, divoká drůbež.

  • Dobrá Vinice Creme de Parc National 2020

    247 

    Přírodní perlivé víno z odrůd Müller Thurgau, Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. Víno dokváší a zraje na vlastních kvasnicích v lahvi. Vzhledem k probíhajícímu procesu a tlaku je víno uzavřeno korunkovým uzávěrem. Víno není filtrováno. Vůně je chlebově-minerální, chuť je příjemná a plná s dominantním minerálním projevem. Chutnají v každou denní a roční dobu. Potenciál vína je 4-5 let. Moravské zemské víno. Vůně chlebově-minerální. Chuť plná s dominantním minerálním projevem. Doporučujeme k mořské plody, ovocné a zeleninové saláty a sý.

  • Dobrá Vinice Creme de Riesling 2020

    338 

    Přírodní perlivé víno z odrůdy Ryzlink rýnský. Víno dokváší a zraje na vlastních kvasnicích v lahvi. Vůně je chlebově-minerální, chuť je příjemná a plná s dominantním minerálním projevem. Chutnají v každou denní a roční dobu, postupně je budete chtít i snídat. Moravské zemské víno. Vůně chlebově-minerální. Chuť příjemná a plná s dominantním minerálním proj. Doporučujeme k mořské plody, ovocné a zeleninové saláty a sý.

  • Dobrá Vinice Cuvée Andrea 2018 Natura

    240 

    Cuvée z modrých hroznů, s převahou Zweigeltrebe. Hrozny pocházejí z Moravského Žižkova z vinice v biorežimu. Do vína nebyly přidány cizí kvasinky. Víno zrálo 12 měsíců ve starších dubových sudech. Projev vína je ovocný, s minerálním dozvukem, jemně taninový. Složení cuvée: Zweigeltrebe, Frankovka, Pinot noir Moravské zemské víno. Vůně harmonická, červené bobulovité ovoce. Chuť ovocná, jemně taninová, minerální dozvuk. Doporučujeme k polotvrdé sýry, pečená kachna.

  • Dobrá Vinice Cuvée Kambrium 2019 Natura

    316 

    Hrozny pocházejí z Národního parku Podyjí z unikátní prvohorní vrstvy náležející k Českému masivu. Víno bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií. Víno z vinice v biorežimu zrálo 10 měsíců v dubových a akátových sudech. Projev vína je velmi minerální s dominancí křemene. Složení cuvée: Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Sauvignon Moravské zemské víno. Vůně svěží, intenzivní, minerální. Chuť středně plná, komplexní, harmonická. Doporučujeme k aperitiv, mořské plody, ryby.

  • Dobrá Vinice Herb-Nat Bezové bubliny 2021 0,375 l

    105 

    Lehce alkoholický (2,5%), suchý, osvěžující nápoj z černého bezu. Byl vyroben přirozeným dokvášením v lahvi pod korunkovým uzávěrem. Skvělé na žízeň, doporučujeme vychlazené. Vůně ovocná. Chuť osvěžující, bezová. Doporučujeme k aperitiv.

  • Dobrá Vinice Herb-Nat Bezové bubliny 2021 0,375 l

    105 

    Lehce alkoholický (2,5%), suchý, osvěžující nápoj z černého bezu. Byl vyroben přirozeným dokvášením v lahvi pod korunkovým uzávěrem. Skvělé na žízeň, doporučujeme vychlazené. Vůně ovocná. Chuť osvěžující, bezová. Doporučujeme k aperitiv.

  • Dobrá Vinice Májová Milerka 2019

    241 

    Tiché víno z odrůdy Müller Thurgau, pochází z prvohorní vinice v Národním parku Podyjí. Bylo nalahvováno s přírodními kvasnicemi do lahve s korunkovým uzávěrem a můžeme předpokládat další vývoj v lahvi. Víno není filtrováno. Vůně je velmi minerální a chlebová. Chuť je příjemná a plná s mírným dominantním projevem. Moravské zemské víno. Vůně minerální, chlebová. Chuť příjemná a plná s mírným dominantním projevem. Doporučujeme k ovocné a zeleninové saláty, sýry, mořské plod.

  • Dobrá Vinice Müller Thurgau 2017/2020 Natura

    235 

    Hrozny pocházejí z Národního parku Podyjí, vinice v biorežimu. Unikátní prvohorní vrstva náležející k Českému masivu dává vínu jedinečné vlastnosti. Naturální víno, které vzniká bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií. Víno zrálo 14 měsíců na vlastních kvasnicích ve starších francouzských dubových sudech a v nerezu. Projev vína je velmi minerální s dominancí křemene, jemně taninový. Moravské zemské víno. Vůně svěží, ovocno-květinová. Chuť minerální, lehká, povzbuzující. Doporučujeme k těstoviny s omáčkami, polotvré sýry.

  • Dobrá Vinice Pinot Noir Rubín 2018

    436 

    Rubínové víno z modrých hroznů Pinot Noir je vyrobeno ve Znojmě – Novém Šaldorfu selekcí velmi vyzrálích hroznů. Vinice Znojmo Vrbovec. Víno zrálo 12 měsíců v dubových sudech na kvasnicích. Má jemnou vůni a chuť s nádechem sherry. Víno není filtrováno Moravské zemské víno. Chuť nádech sherry. Doporučujeme k tmavou drůbež se silnou omáčkou, svíčkovou na.

  • Dobrá Vinice Rouge de Pinot Noir Qvevri 2016

    545 

    Víno kvasilo 9 měsíců na slupkách v 1000-litrových nádobách qvevri z Georgia, poté zrálo 12 měsíců v nových dubových sudech, bylo provedeno jablečno-mléčné odbourávání kyselin, zrání vína bez síry, bez aditiv, nefiltrováno. Odrůdové složení: 100% Pinot noir Oranžové víno. Vůně elegantní, bohatá, peckové ovoce. Chuť jemná, hluboká, ovocná, strukturovaná. Doporučujeme k hovězí maso, vepřová játra.

  • Dobrá Vinice Ryzlink rýnský VOC 2015/2016

    398 

    Hrozny pocházejí z biodynamické vinice z Národního parku Podyjí. Lisováno z celých hroznů. Víno zrálo 14 měsíců na kvasnicích v dubových a akátových sudech. Kvašení vína proběhlo bez síry a dalších aditiv. Víno není filtrováno. Víno je jemně zlaté barvy a projevuje se vytrvalou vůní květin a minerálů. Výrazná chuť se vyvíjí do tónů zelených jablek s naprostou převahou výrazné minerality a pěknou aciditou. Je velmi intenzívní a vytrvalá. Víno je vhodné k salátům i s různou kombinací drůbežího masa, k candátovi a pstruhovi na bylinkách. Doporučujeme tvrdší sýry z kozího a kravského mléka. Potenciál vína je 15 a více let. VOC. Vůně bohatá, květinová, minerální. Chuť plná, intenzivní, strukturovaná, zelená jablk. Doporučujeme k pečené ryby, grilovaný losos.

  • Dobrá Vinice Ryzlink vlašský Qvevri 2017

    472 

    Víno kvasilo a zrálo v gruzínské 1000-litrové nádobě z červené terakoty macerace 9 měsíců na šlupkách, zrání dalších 12 měsíců v novém dubovém sudu. Hrozny jsou pěstovány v bioprodukci, bez použití chemie, cizích kvasinek, bakterií. Víno bez přídavku síry, bez filtrace, bez jakýchkoliv aditiv. Vinice se nacházejí v národním parku Podyjí 230 až 320 m.n. m. Úroda byla redukována pod 38 hl moštu na vinice. Víno má oranžovou barvu. Vůně je oxidativně-minerální. Chuť je velice minerální, koňakově-medová Oranžové víno. Vůně čistá, komplexní, oxidativně-minerální. Chuť svěží, strukturovaná dlouhá. Doporučujeme k zralé sýry.

  • Dobrá Vinice Sauvignon blanc 2016

    436 

    Víno kvasilo a zrálo na kvasnicích v dubových sudech 14 měsíců. Do Vína nebyla přidána žádná aditiva, šlechetné kvasinky apod. Všechny procesy kvašení a zrání vína jsou přirozené, přírodní. Hrozny pocházejí z našich vinic obdělávaných v biorežimu v Národním parku Podyjí. Moravské zemské víno. Vůně čistá, intenzivní, komplexní. Chuť plná, strukturovaná, minerální. Doporučujeme k zralé sýry.

  • Dobrá Vinice Trois Red Cuvée 2016 Natura

    354 

    Cuvée ze tří modrých odrůd s převahou Pinot noir bylo vinifikováno ve Znojmě – Novém Šaldorfu. Společně kvasilo 30 dní na slupkách v otevřených kádích a dále 14 měsíců na vlastních kvasnicích v dubových sudech 225l a 500l. Víno doporučujeme ke zvěřině, zejména s omáčkovou úpravou. Víno není filtrováno. Složení cuvée: Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka Moravské zemské víno. Vůně intenzivní, ovocně-kořeněná. Chuť plná, bohatá, perzistentní. Doporučujeme k zvěřina, hovězí steaky.

  • Dobrá Vinice Velké Dobré Červené Cuvée 2015

    509 

    Hrozny pochází z Moravského Žižkova z vinice v biorežimu. Víno kvasilo a zrálo 9 měsíců na 100% rmutu v qvevri Georgia. Poté leželo v dubových sudech na kvasnicích. Ovocnou vůni černých třešní, černého rybízu a lesních plodů doplňuje lehká vůně tabáku. Chuť je plná s vyrovnanou strukturou taninů, alkoholu a kyselin. Složení cuvée: Pinot noir 75%, Zweigeltrebe 15%, Frankovka 10% Moravské zemské víno. Vůně ovocná, černé třešně a rybíz, náznaky tabáku. Chuť plná, vyvážená, strukturovaná. Doporučujeme k staročeská zvěřinová kuchyně.

  • Dobrá Vinice Veltlínské zelené 2018

    211 

    Hrozny pocházejí z Národního parku Podyjí z unikátní prvohorní vrstvy náležející k Českému masivu. Do vína nebyly přidány cizí kvasinky. Víno z vinice v biorežimu zrálo ve starších dubových sudech a v nerezových nádobách. Projev vína je velmi minerální s dominancí křemene. Charakter vína zvýrazňuje chuť oříšků a jemná kyselina. Moravské zemské víno. Vůně čistá, svěží, harmonická. Chuť kompexní, minerální, oříšková s jemnou kyseli. Doporučujeme k vepřové a kančí maso.

  • Dobrá Vinice Veltlínské zelené 2020 Natura

    253 

    Víno kvasilo a zrálo na kvasnicích v dubových sudech 14 měsíců. Do Vína nebyla přidána žádná aditiva, šlechetné kvasinky apod. Všechny procesy kvašení a zrání vína jsou přirozené, přírodní. Hrozny pocházejí z našich vinic obdělávaných v biorežimu v Národním parku Podyjí. Moravské zemské víno. Vůně ovocno-květinová. Chuť minerální, plná. Doporučujeme k kančí,zrající sýr, řízek.