Zobrazen 1. – 32. z 90 výsledků

  • 30 Years Old Tawny Port

    3 840 

    Unikátní portské od světoznámého producenta Taylor’s – blend portských zrajících průměrně 30 let v dubových sudech ve sklepích Taylor’s ve městě Vila Nova de Gaia, jež je centrem portského vinařství. Tamní chladné přímořské podnebí zde pomáhá vzniknout perfektně vyzrálému portskému s neuvěřitelnou komplexností a jemností.
    Pouze jednou za dva až tři roky je malá, nejlepší část vyprodukovaného portského ponechána ke zrání, aby se po mnoha letech následně stala součástí tohoto velkolepého vína. Zaujme Vás na první pohled svou nádherně hlubokou zlatou barvou. Po přivonění ucítíte explozi zralého sušeného ovoce a medu s bohatými tóny pražených oříšků. V chuti je neuvěřitelně bohaté a jemné, elegantní, s tóny karamelu, sušeného ovoce a oříšků v medu. Závěr je dlouhý a vrstevnatý s mnoha prolínajícími se tóny. DOP. Vůně sušené ovoce, med, pražené oříšky. Chuť jemná, bohatá, karamel, sušené ovoce. Doporučujeme k dezerty z čokolády, jen tak po skleničce.

  • Alagna Marsala Fine I.P. Ambra

    189 

    Dezertní víno Marsala, které skvěle ladí ke sladkým pokrmům. Používá se i vkuchyni pro přípravu rafinovaných pokrmů. Chuť je mírně sladká s dlouhým závěrem. Podávejte při teplotě 16 – 18 °C. DOP. Vůně vůně sušeného nebo kandovaného ovoce. Chuť hladká, plná, perzistentní. Doporučujeme k černé třešně, fíky, švestky, čokoláda a tamar.

  • Alagna Marsala Superiore S.O.M.

    281 

    Označení Superiore zde znamená, že tato suchá Marsala zrála nejméně 2 roky. Perfektní před jídlem nebo i po jídle. Vyznačuje se středním tělem a dlouhým závěrem. Má příjemně pikantní tóny pražených ořechů, spálených citrusů a houbové zeminy. DOP. Vůně tóny meruněk, sušených fíků a vanilky. Chuť výrazné tóny meruněk,citrusů. Doporučujeme k dezerty,aperitiv.

  • Alagna Marsala Superiore Sweet

    281 

    Sladké dezertní víno ze Sicílie vzniklo spojením tří odrůd: Grillo, Catarratto a Inzolia a metodou fortifikace pro sladký chuťový profil. Intenzivní vůně s tóny hořké čokolády a zralého sušeného ovoce. Na patře je patrně znát plné tělo s dlouhým finálem. DOP. Vůně intenzivní, hořká čokoláda, sušené ovoce. Chuť plná, strukturovaná, jemná, dlouhá. Doporučujeme k karamelové dezerty, consommé.

  • Alagna Moscato IGP

    191 

    Dezertní víno vyrobené z mírně sušených hroznů na vinici. Perfektní s jakýmkoli druhem pečiva, zejména s měkkými a krémovými sladkostmi, jako jsou "cannoli" a "cassate siciliane". Podávání při 12-15°C IGP. Vůně óny vyzrálých broskví, manga a dalšího exotic. Chuť harmonické a jemné s čerstvou kyselinkou. Doporučujeme k dezerty, sladká kuchyně, ovocné saláty.

  • Barros 10let porto GB dřevo

    485 

    Na nose velmi syté sušené ovoce, čokoláda, vanilka. Na patře jemná a hedvábná textura, subtilní tóny dřeva a komplexní taniny, pražené lískové oříšky a čokoládová káva. "10 years old" znamená, že výsledný blend je namíchaný ze sklizní různého stáří, aby se dosáhlo průměru právě 10 let. DOP. Vůně sušené ovoce doplněné vanilkou a čokoládou. Chuť jemná, vyvážená kyselinka a třísloviny. Doporučujeme k sýry, paštiky, kachní játra, brownies.

  • Barros 10YO Porto GiftBox

    485 

    Na nose velmi syté sušené ovoce, čokoláda, vanilka. Na patře jemná a hedvábná textura, subtilní tóny dřeva a komplexní taniny, pražené lískové oříšky a čokoládová káva. "10 years old" znamená, že výsledný blend je namíchaný ze sklizní různého stáří, aby se dosáhlo průměru právě 10 let. DOP. Vůně sušené ovoce doplněné vanilkou a čokoládou. Chuť jemná, vyvážená kyselinka a třísloviny. Doporučujeme k sýry, paštiky, kachní játra, brownies.

  • Barros 20YO Porto GiftBox

    942 

    Mohutné portské víno s komplexním buketem, v němž převládá aroma sušeného ovoce podkreslené herbálními tony a náznaky dřeva. V chuti je elegantní, komplexní a dobře strukturované. Příjemné a dlouhé doznívání. DOP. Vůně med, pražené mandle, čerstvě mletá káva. Chuť bohatá, oříšková, sušené ovoce. Doporučujeme k sladké dezerty, grilovaná masa, tučné ryby.

  • Barros 40YO Porto GiftBox

    3 233 

    Luxusní portské víno s nesmírně komplexním buketem. Intenzivní aroma sušeného ovoce je doplněno o tóny oříškové čokolády a koření. V chuti je svůdně elegantní, bohaté a velmi dobře strukturované. Perfektně se snoubí se sušeným ovocem či sýry s modrou plísní. Skvěle doprovodí i doutník. DOP. Vůně bohatá vůně po červeném ovoci. Chuť svěží, kořeněná chuť. Doporučujeme k vhodné jako výborný aperitiv.

  • Barros Colheita 1964 Porto

    3 908 

    Luxusní portské víno jantarové barvy. Delikátní a bohatý buket, v němž najdeme tóny vanilky a kávy. V chuti je elegantní a vrstevnaté s nekončícím dozníváním. Skvěle se hodí k sušenému ovoci či sladkým dezertům, zejména creme brulée. DOP. Vůně jemná, bohatá, sušené ovoce, oříšky. Chuť kulatá, vrstevnatá, sušené ovoce, koření. Doporučujeme k mandlové dezerty.

  • Barros Colheita 1975 Porto

    1 948 

    Fortifikované portské víno vyrobeno v roce 1975 v oblasti povodí řeky Douro. Ve vůni zralé sušené ovoce a jemná kořenitost. Chuť sametová, sladká a vyvážená. Skvěle se páruje s dezerty a zrajícími sýry. DOP. Vůně subtilní, sušené ovoce, jemně kořenitá. Chuť kulatá, hebká, s pevnou strukturou a dlouhým. Doporučujeme k royal au Chocolat, sýry s modrou plísní.

  • Barros Colheita 1976 Porto

    1 771 

    Vůně je intenzivní, s tóny zralého ovoce. Nos odhaluje velkou komplexnost, výsledek vynikajícího roku . Je objemné a plné, s vynikající rovnováhou mezi sladkostí a kyselostí. Jeho jemné a měkké třísloviny mu dodávají jedinečnou hladkost, s intenzivními tóny červeného ovoce zajišťujícímu závěr s velkou perzistencí. DOP. Vůně komplexní, sušené ovoce, sladké koření. Chuť plná, sametově hebká, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k consommé, čokoládové a oříčkové dezerty.

  • Barros Colheita 1980 Porto

    1 311 

    Velmi intenzivní portské víno s dominantním projevem sušeného ovoce a exotického koření. Jejich texture je elegantní a hedvábně jemná. Víno může obsahovat sediment a doporučujeme ho zdekantovat. DOP. Vůně sušeného ovoce a koření. Chuť plná a kulatá s výjimečnou rovnováhou. Doporučujeme k karamelové dezerty, sušené ovoce, sýry.

  • Barros Colheita 1998 Porto

    1 007 

    Portské víno Barros s hnědou barvou má lahodné aroma zralého ovoce, fíků a sušených švestek, umocněné atraktivním charakterem dřeva a koření. Svěží a sametové na patře, Barros Tawny je víno, které neokázale naplňuje ústa a svádí své okolí. 93 bodů od Wine Spectator DOP. Vůně ovocná, sladká. Chuť komplexní, sušené ovoce, koření. Doporučujeme k čokoládové dezerty, sýry.

  • Barros Colheita 2005 Porto

    752 

    Jantarová barva s buketem připomínajícím sušené ovoce a koření. Na patře měkké a sametové s přetrvávajícím závěrem. Nejlepší cuvée se vybírají pro portské Colheita, které zrály minimálně 7 let v dubových sudech. Během této doby je víno několikrát stáčeno. Na etiketě musí být uvedeno stáří vína, rok stáčení a že víno zrálo ve dřevě. DOP. Vůně sladká, kořenitá. Chuť sušené ovoce, koření. Doporučujeme k dezerty, čokoláda, doutníky.

  • Barros Colheita 2009 Porto

    539 

    Colheita 2009 od Barros Port Wine se vyznačuje divokou aromatikou sladkého sušeného ovoce a koření. V ústech vyniká hedvábná a elegantní textura DOP. Vůně komplexní, sladká. Chuť sušené ovoce, koření. Doporučujeme k dezerty, sýry.

  • Barros Colheita 2010

    546 

    Toto portské víno s nahnědlým odstínem má bohatou a intenzivní vůni s tóny zralých lesních plodů s nádechem koření a lehkého karamelu. V ústech je lehké a svěží, kde se chutě kyselého ovoce dokonale snoubí se sladkostí vína, které vrcholí dechberoucím vínem Colheita. DOP. Vůně zralé lesní plody s nádechem koření. Chuť tmavé ovoce, sladkost. Doporučujeme k aperitiv, čokoláda, doutník.

  • Barros Colheita 2010 Porto

    546 

    Toto portské víno s nahnědlým odstínem má bohatou a intenzivní vůni s tóny zralých lesních plodů s nádechem koření a lehkého karamelu. V ústech je lehké a svěží, kde se chutě kyselého ovoce dokonale snoubí se sladkostí vína, které vrcholí dechberoucím vínem Colheita. DOP. Vůně zralé lesní plody s nádechem koření. Chuť tmavé ovoce, sladkost. Doporučujeme k aperitiv, čokoláda, doutník.

  • Barros Colheita Porto 1964

    3 908 

    Luxusní portské víno jantarové barvy. Delikátní a bohatý buket, v němž najdeme tóny vanilky a kávy. V chuti je elegantní a vrstevnaté s nekončícím dozníváním. Skvěle se hodí k sušenému ovoci či sladkým dezertům, zejména creme brulée. DOP. Vůně jemná, bohatá, sušené ovoce, oříšky. Chuť kulatá, vrstevnatá, sušené ovoce, koření. Doporučujeme k mandlové dezerty.

  • Barros Colheita Porto 1974

    2 845 

    Ročníkové portské víno s intenzivním a komplexním buketem, v němž najdeme aroma sušeného ovoce a oříšků. V chuti je víno elegantní, rafinované a perfektně vyvážené. Lze jej podávat jako aperitiv nebo v jedinečné kombinaci s creme brulée, případně jinými dezerty. DOP. Vůně komplexní, delikátní, oříšky, sušené ovoce. Chuť elegantní, vyvážená, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k creme brulée, sýry s modrou plísní.

  • Barros Colheita Porto 1975

    1 948 

    Fortifikované portské víno vyrobeno v roce 1975 v oblasti povodí řeky Douro. Ve vůni zralé sušené ovoce a jemná kořenitost. Chuť sametová, sladká a vyvážená. Skvěle se páruje s dezerty a zrajícími sýry. DOP. Vůně subtilní, sušené ovoce, jemně kořenitá. Chuť kulatá, hebká, s pevnou strukturou a dlouhým. Doporučujeme k royal au Chocolat, sýry s modrou plísní.

  • Barros Colheita Porto 1976

    2 455 

    Velmi lahodné protské víno jantarové barvy. Na nose je komplexní s tóny sušeného ovoce a sladkého koření. Na patře je jemné a sametové s velmi dlouhým závěrem. DOP. Vůně komplexní, sušené ovoce, sladké koření. Chuť plná, sametově hebká, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k consommé, čokoládové a oříčkové dezerty.

  • Barros Colheita Porto 1976

    1 771 

    Vůně je intenzivní, s tóny zralého ovoce. Nos odhaluje velkou komplexnost, výsledek vynikajícího roku . Je objemné a plné, s vynikající rovnováhou mezi sladkostí a kyselostí. Jeho jemné a měkké třísloviny mu dodávají jedinečnou hladkost, s intenzivními tóny červeného ovoce zajišťujícímu závěr s velkou perzistencí. DOP. Vůně komplexní, sušené ovoce, sladké koření. Chuť plná, sametově hebká, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k consommé, čokoládové a oříčkové dezerty.

  • Barros Colheita Porto 1980

    1 311 

    Velmi intenzivní portské víno s dominantním projevem sušeného ovoce a exotického koření. Jejich texture je elegantní a hedvábně jemná. Víno může obsahovat sediment a doporučujeme ho zdekantovat. DOC. Vůně sušeného ovoce a koření. Chuť plná a kulatá s výjimečnou rovnováhou. Doporučujeme k karamelové dezerty, sušené ovoce, sýry.

  • Barros Colheita Porto 1998

    1 007 

    Portské víno Barros s hnědou barvou má lahodné aroma zralého ovoce, fíků a sušených švestek, umocněné atraktivním charakterem dřeva a koření. Svěží a sametové na patře, Barros Tawny je víno, které neokázale naplňuje ústa a svádí své okolí. 93 bodů od Wine Spectator DOP. Vůně ovocná, sladká. Chuť komplexní, sušené ovoce, koření. Doporučujeme k čokoládové dezerty, sýry.

  • Barros Colheita Porto 2005

    752 

    Jantarová barva s buketem připomínajícím sušené ovoce a koření. Na patře měkké a sametové s přetrvávajícím závěrem. Nejlepší cuvée se vybírají pro portské Colheita, které zrály minimálně 7 let v dubových sudech. Během této doby je víno několikrát stáčeno. Na etiketě musí být uvedeno stáří vína, rok stáčení a že víno zrálo ve dřevě. DOP. Vůně sladká, kořenitá. Chuť sušené ovoce, koření. Doporučujeme k dezerty, čokoláda, doutníky.

  • Barros Colheita Porto 2009

    539 

    Colheita 2009 od Barros Port Wine se vyznačuje divokou aromatikou sladkého sušeného ovoce a koření. V ústech vyniká hedvábná a elegantní textura DOP. Vůně komplexní, sladká. Chuť sušené ovoce, koření. Doporučujeme k dezerty, sýry.

  • Barros Porto 20YO

    942 

    Mohutné portské víno s komplexním buketem, v němž převládá aroma sušeného ovoce podkreslené herbálními tony a náznaky dřeva. V chuti je elegantní, komplexní a dobře strukturované. Příjemné a dlouhé doznívání. DOP. Vůně med, pražené mandle, čerstvě mletá káva. Chuť bohatá, oříšková, sušené ovoce. Doporučujeme k sladké dezerty, grilovaná masa, tučné ryby.

  • Barros Porto 40YO

    3 233 

    Luxusní portské víno s nesmírně komplexním buketem. Intenzivní aroma sušeného ovoce je doplněno o tóny oříškové čokolády a koření. V chuti je svůdně elegantní, bohaté a velmi dobře strukturované. Perfektně se snoubí se sušeným ovocem či sýry s modrou plísní. Skvěle doprovodí i doutník. DOP. Vůně bohatá vůně po červeném ovoci. Chuť svěží, kořeněná chuť. Doporučujeme k vhodné jako výborný aperitiv.

  • Barros Ruby Porto

    366 

    Červené portské víno s příjemným aroma zralého bobulovitého ovoce a koření. Chuť je svěží, ovocná, harmonická a příjemně dlouhá. Může být podáváno jako aperitiv nebo v kombinaci s čokoládovými dezerty. DOP. Vůně zralé červené ovoce, bohatá. Chuť silná, živá, harmonická, svěží. Doporučujeme k aperitiv, dezerty, středně vyzrálé sýry.

  • Barros Special Reserve

    454 

    Sladké, červené víno dezertního typu s lahodnou chutí zralého ovoce,medu a nasládlou vůní. Skvělé na vychutnání u krbu nebo jako aperitiv před jídlem. Lahev je balena v originální krabičce. DOP. Vůně sušené ovoce doplněno dřevitými tóny. Chuť sametová, hluboká, rozvíjející se závěr. Doporučujeme k aperitiv, aromatické dezerty.

  • Barros Special Reserve Ruby Porto GiftBox

    454 

    Sladké, červené víno dezertního typu s lahodnou chutí zralého ovoce,medu a nasládlou vůní. Skvělé na vychutnání u krbu nebo jako aperitiv před jídlem. Lahev je balena v originální krabičce. DOP. Vůně sušené ovoce doplněno dřevitými tóny. Chuť sametová, hluboká, rozvíjející se závěr. Doporučujeme k aperitiv, aromatické dezerty.