Zobrazen 1345. – 1376. z 1461 výsledků

  • Ulisse Amaranta Montepulciano D'Abruzzo 2018

    661 

    Rubínově červená barva s granátovými odlesky, intenzivní a trvalá vůně, kytice je intenzivní, ovocná, perzistentní, s tóny sušených květin, koření, lékořice, třešně marasca. Na patře je chuť stylová, sametová, téměř krémová, kompaktní s tříslovinovou strukturou s alkoholickou složkou. Skvělá struktura, složitá, elegantní, dobře vyvážená s dlouhým závěrem opulentního ovoce. DOP. Vůně sušených květin, koření, lékořice, třešně mar. Chuť stylová, sametová, téměř krémová, kompaktní s. Doporučujeme k k pečeným masům, zvěřinu, silně ochucená jídl.

  • Vajčner Dekadence Amphora blend 2021

    506 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Frankovka a Zweigeltrebe. Hrozny byly šlapány nohama a následně spontánně kvasilo a zrálo 12 měsíců společně se slupkami a třapinami v hliněných amforách vyrobených z poštorenské keramické hlíny. Po vylisování víno chvíli zrálo ve francouzských dubových sudech. Hravost, lehkost a dekadentní aromatiku dodalo vínu přidání semi-karbonicky kvašeného blendu hroznů odrůd Zweigeltrebe a Chardonnay. Vyrobeno z hroznů v bio režimu – Znojemská vinařská podoblast. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Etiketu k vínu namaloval Karel Halouzka. Moravské zemské víno. Vůně ovocné, kořenité. Chuť elegantní, energické s velmi jemnými taniny. Doporučujeme k tmavá masa, tvrdy sýr.

  • Vajčner Frankovka Qvevri 2020

    553 

    Vyrobeno z hroznů odrůdy Frankovka z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo a zrálo 12 měsíců společně se slupkami a třapinami ve znojemských terakotových nádobách. Víno následně zrálo na hrubých kvasnicích ve francouzských dubových sudech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Moravské zemské víno.

  • Vajčner SCBQ 2022

    368 

    Vyrobeno z ekologicky ošetřovaných vinic z hroznů odrůd Zweigeltrebe a Modrý Pinot. Znojemská vinařská podoblast. Semikarbonická macerace neporušených celých hroznů probíhala 10 dnů ve dřevěných kádích. Dokvášelo ve francouzských dubových sudech. Není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Etiketu k vínu vytvořil Dante Minutell Moravské zemské víno. Vůně jemné,ovocné. Chuť minerální, plné,dlouhý závěr. Doporučujeme k mořské plody,losos.

  • Valpolicella Ca`de Rocchi 2018

    327 

    Víno pocházející z italské oblasti Veneto se vyznačuje bohatou zářivou barvou s velmi elegantním projevem. Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina (80%), doplněná typicky lokálními odrůdami Rondinella (15%) a Molinara (5%). Aroma je intenzivní, převážně ovocné s tóny zralých třešní. Chuť je komplexní a harmonická, s hedvábnými taniny a dotekem třešní. Nabízí velmi rafinovaný degustační zážitek. DOP. Vůně intenzivní, tóny zralých třešní. Chuť svěží, harmonická, jemné taniny, zralé třešně. Doporučujeme k těstoviny s parmezánem, pizza.

  • Valpolicella Classico "Fralibri" 2016

    317 

    Velmi povedené cuvée lokálních odrůd typických pro oblast Valpolicella, jako jsou Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, a několika dalších, zastoupených jen malým podílem. Ruční sklizeň každé odrůdy probíhá zvlášť obvykle v druhé polovině září s ohledem na klimatické podmínky každého ročníku. Při výrobě vína je kladen veliký důraz na tradiční postupy a velmi citlivý přístup k surovině. Výsledkem je krásné živé, šťavnaté víno. DOP. Vůně atraktivní, dominantně ovocná, nádech vanilky. Chuť živelná, ovocnost se doplňuje s hořkou čokolá. Doporučujeme k těstoviny, italské uzeniny, telecí.

  • Valpolicella Ripasso 2018

    567 

    Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina, doplněná několika procenty typicky lokálních odrůd Rondinella a Molinara. Hrozny pochází pouze z několika vybraných vinic oblasti Valpolicella, po desetidenní kontrolované maceraci je vínu dopřán dotek Amarone, aby získalo na složitosti a rafinovanosti. Následně víno zraje až jeden rok na velkých sudech francouzského a amerického dubu. Můžeme v něm nalézt projevy červeného ovoce a v chuti mohutnost a sílu. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce, čokoláda. Chuť plná, bohatá, zralé peckoviny. Doporučujeme k pečené maso, polotvrdé sýry.

  • Valpolicella Ripasso 2019

    567 

    Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina, doplněná několika procenty typicky lokálních odrůd Rondinella a Molinara. Hrozny pochází pouze z několika vybraných vinic oblasti Valpolicella, po desetidenní kontrolované maceraci je vínu dopřán dotek Amarone, aby získalo na složitosti a rafinovanosti. Následně víno zraje až jeden rok na velkých sudech francouzského a amerického dubu. Můžeme v něm nalézt projevy červeného ovoce a v chuti mohutnost a sílu. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce, čokoláda. Chuť plná, bohatá, zralé peckoviny. Doporučujeme k pečené maso, polotvrdé sýry.

  • Varietal Bonarda

    160 

    Ovocné, středně tělnaté červené víno s fialkovými odlesky. Na patře je cítit třešeň, švestková marmelada a tóny tabáku. Vůně Červené ovoce s tóny ostružin, vanilka, káva. Chuť kulaté jemné taniny, višeň v závěru. Doporučujeme k Červené maso, těstoviny.

  • Varietal Cabernet Sauvignon 2020

    160 

    Suché červené víno z odrůdy Cabernet Sauvignon vypěstované v argentinské oblasti San Juan. Ve vůni bohatě ovocné a na patře plná chuť. Vůně ovocná. Chuť svěží taniny, výrazná chuť čer.rybízu a dubu. Doporučujeme k pečená masa a zralé sýry.

  • Varietal Malbec 2019

    160 

    Nekomplikovaný Malbec vinifikovaný na nerezu. Světlejší inkoustová barva. Obecně jemnější, než francouzský předobraz. “Plyšová” textura, vyzrálejší taniny. Svěží ovocné a fialkové tóny. Vůně Červené ovoce doplněné kouřovými tóny a. Chuť stylové s dobrou rovnováhou a kulatým závěrem. Doporučujeme k k červeným pečeným masům.

  • Varietal Malbec 2019 5+1 ZDARMA

    635 

    Nekomplikovaný Malbec vinifikovaný na nerezu. Světlejší inkoustová barva. Obecně jemnější, než francouzský předobraz. “Plyšová” textura, vyzrálejší taniny. Svěží ovocné a fialkové tóny. Užijte si karton tohoto skvělého Malbecu za cenu pouze pěti láhví! Vůně Červené ovoce doplněné kouřovými tóny a. Chuť vyvážená s kulatým závěrem. Doporučujeme k pečená červená masa.

  • Varietal Malbec 2021

    141 

    Nekomplikovaný Malbec vinifikovaný na nerezu. Světlejší inkoustová barva. Obecně jemnější, než francouzský předobraz. “Plyšová” textura, vyzrálejší taniny. Svěží ovocné a fialkové tóny. Vůně Červené ovoce doplněné kouřovými tóny a. Chuť stylové s dobrou rovnováhou a kulatým závěrem. Doporučujeme k k červeným pečeným masům.

  • Varietal Syrah 2020

    160 

    Červené, suché víno z argentinské oblasti San Juan. Příjemné ovocné aroma s jemnou kořenitostí a plnou chutí. Vůně orientální koření. Chuť silně elegantní s příjemnými taniny v závěru. Doporučujeme k tmavé maso, zrající sýry.

  • Velké dobré červené 2015

    450 

    Hrozny pochází z Moravského Žižkova z vinice v biorežimu. Víno kvasilo a zrálo 9 měsíců na 100% rmutu v qvevri Georgia. Poté leželo v dubových sudech na kvasnicích. Ovocnou vůni černých třešní, černého rybízu a lesních plodů doplňuje lehká vůně tabáku. Chuť je plná s vyrovnanou strukturou taninů, alkoholu a kyselin. Složení cuvée: Pinot noir 75%, Zweigeltrebe 15%, Frankovka 10% Moravské zemské víno. Vůně oocná, černé třešně a rybíz, náznaky tabáku. Chuť plná, vyvážená, strukturovaná. Doporučujeme k staročeská zvěřinová kuchyně.

  • Ventoux l'Empyrée Rouge 2017

    201 

    Syrah a Grenache z apelace Ventoux v jižní části Rhôny. Na nose červené bobule a maličko koření, na patře kulaté, plné, s velice jemnnými taniny. AOP. Vůně zralé červené plody a koření. Chuť elegantní, kulaté na patře, jemné taniny. Doporučujeme k grilovaná masa, zralé sýry.

  • Ventoux l'Empyrée Rouge 2020

    181 

    Syrah a Grenache z apelace Ventoux v jižní části Rhôny. Na nose červené bobule a maličko koření, na patře kulaté, plné, s velice jemnnými taniny. AOP. Vůně zralé červené plody a koření. Chuť elegantní, kulaté na patře, jemné taniny. Doporučujeme k grilovaná masa, zralé sýry.

  • Via Vinera Pinot Noir 2018

    213 

    Dynamické bulharské vinařství Via Vinera disponuje nejen lokální tradicí, ale i velmi moderní technologií, díky čemuž produkují velmi zajímavá – především červená – vína. Odrůda Pinot noir je pokládána za královskou odrůdu mezi červenými víny. Vyznačuje se nižší barvou, hladkým tělem bez výraznější třísloviny, jemnou elegancí a pevným, ale krásně zapracovaným alkoholem. Skvěle doplňuje pokrmy z tmavé drůbeže či složitější úpravy telecího masa. IGP. Vůně jemná, ovocitá, koření, nádech zemitosti. Chuť elegantní, vrstevnatá, lesní plody, dlouhý zá. Doporučujeme k tmavá drůbež, telecí maso, sýry s bílou plísn.

  • Vicenza Merlot 2018

    168 

    Tento Merlot jasně rubínové barvy pochází z kopců oblasti Vicenza, konkrétně z vinic Montecchio Maggiore. Jeho hrozny jsou sbírány výhradně ručně, po následné konktrolované maceraci víno zraje z části v dřevěných sudech a z části na nerezové technologii. V nose se projevuje intenzivními hrozny a bobulovým ovocem, v chutě je plný, šťavnatý, ale současně velmi jemný, v závěru můžeme zaznamenat tóny zeleného pepře. Skvěle doprovodí nejen červená masa, ale třeba i složitější úpravy králíka. DOP. Vůně ovoce s bylinkovým nádechem. Chuť tělnaté,vyzrálé,s hezkým závěrem. Doporučujeme k předkrmy,saláty,pečená drůbež,gril.maso.

  • Vilavin Pinot Noir Pozdní sběr 2019

    213 

    100% Rulandské modré z produkce inovativního "gravitačního" vinařství Vilavin. Víno krásné rubínové barvy s kořenitou vůní plnou brusinek a ostružin. Jemně plné tělo doplňují ovocné tóny s převahou ostružin a aronie. Dochuť je dlouhá s dotekem pryskyřice. Víno zrálo krátce v nových dubových sudech. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně kořenitá, tóny brusinek a ostružin. Chuť plná, ovocná s tóny ostružin a aronie. Doporučujeme k pasta, pečená tmavá masa.

  • Vilavin Pinot Noir Pozdní sběr 2020

    176 

    Víno má sytou, rubínovou barvu, jeho vůně je kořenitá s tóny marcipánu, šeříku a jeřabin. Plnější tělo s ovocnými tóny šípku, hořkou čokoládou a hřebíčkem v delším závěru umocňuje harmonická kyselina. Víno s potenciálem zrání Jakostní víno s přívlastkem. Vůně kořenitá s tóny marcipánu, šeříku. Chuť tóny šípku, hořkou čokoládou a hřebíčkem. Doporučujeme k pasta, pečená tmavá masa.

  • Villa Donoratico Bolgheri 2017

    780 

    Unikátní "supertoskánec" z prestižní apelace DOC Bolgheri, jež je domovem například pro tak legendární vína, jako jsou Sassicaia nebo Ornellaia. Toto neuvěřitelně propracované cuvée typu Bordeaux sestává z 50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 15% Cabernet Franc a 5% Petit Verdot. Hrozny jsou ručně sklízeny z vinic v nadmořské výšce 150-180 m.n.m. Každá odrůda je vinifikována odděleně, macerace probíhá v nerezových tancích po dobu 20-25 dnů s teplotou nepřesahující 28 stupňů. Následně víno zraje v sudech z francouzského dubu. Ve vůni převažuje perfektně zralé červené ovoce, v chuti nás potěší dokonale zakomponované tóny koření. Víno je nesmírně bohaté s dlouhým závěrem. DOC. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce. Chuť bohatá, plná, lehce kořeněná. Doporučujeme k červená masa, zvěřina.

  • Villa Donoratico Bolgheri 2018

    779 

    Unikátní "supertoskánec" z prestižní apelace DOC Bolgheri, jež je domovem například pro tak legendární vína, jako jsou Sassicaia nebo Ornellaia. Toto neuvěřitelně propracované cuvée typu Bordeaux sestává z 50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 15% Cabernet Franc a 5% Petit Verdot. Hrozny jsou ručně sklízeny z vinic v nadmořské výšce 150-180 m.n.m. Každá odrůda je vinifikována odděleně, macerace probíhá v nerezových tancích po dobu 20-25 dnů s teplotou nepřesahující 28 stupňů. Následně víno zraje v sudech z francouzského dubu. Ve vůni převažuje perfektně zralé červené ovoce, v chuti nás potěší dokonale zakomponované tóny koření. Víno je nesmírně bohaté s dlouhým závěrem. DOC. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce. Chuť bohatá, plná, lehce kořeněná. Doporučujeme k červená masa, zvěřina.

  • Villa Donoratico Bolgheri 2020 DOC

    775 

    Unikátní "supertoskánec" z prestižní apelace DOC Bolgheri, jež je domovem například pro tak legendární vína, jako jsou Sassicaia nebo Ornellaia. Toto neuvěřitelně propracované cuvée typu Bordeaux sestává z 50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 15% Cabernet Franc a 5% Petit Verdot. Hrozny jsou ručně sklízeny z vinic v nadmořské výšce 150-180 m.n.m. Každá odrůda je vinifikována odděleně, macerace probíhá v nerezových tancích po dobu 20-25 dnů s teplotou nepřesahující 28 stupňů. Následně víno zraje v sudech z francouzského dubu. Ve vůni převažuje perfektně zralé červené ovoce, v chuti nás potěší dokonale zakomponované tóny koření. Víno je nesmírně bohaté s dlouhým závěrem. DOC. Vůně kořenitá,ovocná. Chuť dlouhá,plná ovocná. Doporučujeme k tmavá masa, losos ,tvrdy sýry.

  • Viňa Cantarera Garnacha 2018

    198 

    Plné, hřejivé víno z odrůdy Garnacha. Převažují tóny pečeného ovoce s dominancí ostružin a švestek, podtržené lehkými animálními tóny. VdT. Vůně ostružiny, borůvky, kůže. Chuť ovocná, borůvky, višně, povidla, ostružiny. Doporučujeme k pečené jehněčí maso.

  • Viňa Cantarera Tempranillo 2018

    198 

    Divoké, svěží a kořenité, takové je víno z nejslavnější španělské odrůdy Tempranillo v podání vinařství Bodegas Jose Estevez. Dominují v něm tóny koření, třešně a višně, je v chuti krásně vybalancované a má velmi dlouhou perzistenci. VdT. Vůně třešně, ostružiny, kůže. Chuť zralé třešně, koření, višně. Doporučujeme k hovězí steaky, pečené červené maso.

  • Vinicola del Priorat Ónix Evolució Red 2016

    602 

    40% Carignan, 40% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon. Ručně sbírané hrozny z vinohradů na břidlicovém podloží. Vinifikace probíhá v menších nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Poté víno zraje 12 měsíců na nových francouzských barikovách sudech. Na nose neobyčejně silné tóny černého rybízu, které společně se sladkými taniny dominují i na patře. Překvapí velmi dlouhý závěr, který Vás bude svádět k dalšímu doušku. DOCa. Vůně intenzivní, drobné bobulovité ovoce, koření. Chuť tělnatá, mohutná, hluboká, dlouhá. Doporučujeme k tmavá masa, jehněčí, sýry s modrou plísní.

  • Vinicola del Priorat Ónix Fusió Red 2016

    483 

    35% Carignan, 35% Garnacha, 30% Syrah. Ručně sbírané hrozny vybírány z nejlepších poloh Prioratu. Víno je ""volné,"" tedy každý ročník je mírně odlišný blend a i projev, dle charakteristik daného ročníku. Kontrolovaná fermentace probíhá v menších nerezových tancích. Syrah a Carignan poté čtyři měsíce zrají na dřevě, konkrétně na novém francouzském bariku. Na nose sušené fíky, ostružiny, toast. Na patře plné, hladké, minerální a kakové. Dotek dřeva je velmi decentní. DOCa. Vůně bohatá, ovocitá, toustové tóny. Chuť plná, opojná, široká, hladké taniny, dlouhá. Doporučujeme k hamburger, srstnatá zvěřina, Manchego.

  • Volnay "Ez Blanches" Rouge 2016

    935 

    Famózní Pinot Noir z věhlasné obce Volnay je vyroben z hroznů vypěstovaných na vinici Les Ez Blanches, jež se nachází v blízkosti proslulé Clos des Chenes klasifikované jako Premier Cru. Díky svému původu a stáří vinice (více než 50 let) vzniká jedinečné víno s osobitou mineralitou.

    Při vinifikaci byly dodrženy veškeré tradiční postupy. Předfermentační macerace hroznů za studena trvala 7 až 10 dní. Víno zrálo ve francouzských sudech (25 % nové sudy), a to po dobu 16 až 18 měsíců. Díky tomu všemu vzniklo velmi vyrovnané a dlouhé víno.

    Tohoto vína bylo vyrobeno přibližně jen 2000 lahví.

    AOP. Vůně jemné červené ovoce. Chuť svěží, elegantní, minerální taniny, dlouhá. Doporučujeme k vařená krůta se zeleninou, telecí ragú.

  • Výběr z toskánských apelací Carpineto

    1 937 

    Set toho nejlepšího ze slavných toskánských apelací od uznávaného vinařství Carpineto. V originální dárkové dřevěné krabici najdete tři delikátní vína z apelace Chianti Classico DOCG, Montepulciano d´Abruzzo a Brunello di Montalcino z nichž každé je jedinečné. Tato vína se vyznačují nesmírnou komplexitou, elegancí, pevnou strukturou a dokonalou harmonií.
    Set obsahuje:
    Chianti Classico Riserva
    Vino Nobile Riserva
    Rosso di Montalcino DOCG.

  • Wilomenna Modrý Portugal Zemské 2019

    227 

    Lehké červené víno z vulkanických půd v Čechách. Vyznačuje se ovocností typickou pro Modrý Portugal a pěknou strukturou. Ve vůni i chuti dominují příjemné tóny lesního ovoce. Skvělé víno zejména v kombinaci s pečenou drůbeží. České zemské víno. Vůně atraktivní, ovocitá, lesní plody. Chuť lehčí, strukturovaná, ostružiny. Doporučujeme k pečenou drůbež.

  • Wilomenna Pinot Noir Zemské 2019

    287 

    Krásně kulaté červené víno s jemnou tříslovinou a lehkým barrique nádechem. Víno má podmanivou chuť lesního ovoce, ve které se mísí drobné lesní jahody a brusinky. párováníVíno skvěle doplní grilované a pečené maso, či pernatou zvěřinu. České zemské víno. Vůně ovocná, jemná. Chuť lesní ovoce. Doporučujeme k grilované a pečené maso, zvěřina.