Zobrazen 1313. – 1344. z 1461 výsledků
-
567 Kč
Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina, doplněná několika procenty typicky lokálních odrůd Rondinella a Molinara. Hrozny pochází pouze z několika vybraných vinic oblasti Valpolicella, po desetidenní kontrolované maceraci je vínu dopřán dotek Amarone, aby získalo na složitosti a rafinovanosti. Následně víno zraje až jeden rok na velkých sudech francouzského a amerického dubu. Můžeme v něm nalézt projevy červeného ovoce a v chuti mohutnost a sílu. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce, čokoláda. Chuť plná, bohatá, zralé peckoviny. Doporučujeme k pečené maso, polotvrdé sýry.
-
567 Kč
Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina, doplněná několika procenty typicky lokálních odrůd Rondinella a Molinara. Hrozny pochází pouze z několika vybraných vinic oblasti Valpolicella, po desetidenní kontrolované maceraci je vínu dopřán dotek Amarone, aby získalo na složitosti a rafinovanosti. Následně víno zraje až jeden rok na velkých sudech francouzského a amerického dubu. Můžeme v něm nalézt projevy červeného ovoce a v chuti mohutnost a sílu. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce, čokoláda. Chuť plná, bohatá, zralé peckoviny. Doporučujeme k pečené maso, polotvrdé sýry.
-
328 Kč
Zraje v dubových sudech po dobu min. 3 měsíců. Živá fialovočervená barva s fialovými odlesky. Intensivní vůně červeného ovoce s květinovým nádechem a kořenitými tóny. Vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. DOC. Vůně vůně červeného ovoce s květinovým nádechem. Chuť vyvážené a složité na patře s dlouhým závěrem. Doporučujeme k masové pokrmy, grilované a pečené brambory, s.
-
714 Kč
"Jeden z výsledků projektu Morandé Adventure. Víno Daniely Salinas v rámci Morandé Adventure. To je starověký perský název odrůdy Syrah. Hrozny pocházejí z divoce rostoucí révy v oblasti Casablanca, a i v rámci našich měřítek se jedná o 100% naturální víno. Cassis! Pokud bychom tento naturální Syrah mohli nějak definovat, byl by to tento likér z černého rybízu. Ve víně je silná prezence nového bariku, překvapí až masovo železitým závěrem.""" DO. Vůně intenzivní, bohatá, zralé bobulovité ovoce, k. Chuť mohutná, s pevnou strukturou, výrazná ovocno. Doporučujeme k grilované jehněčí, tmavá masa s barbecue, hou.
-
206 Kč
Víno z tradiční sicilské odrůdy Nero d'Avola s temně červenou barvou, expresivně kořeněným buketem a plným tělem. IGP. Vůně intenzivní zralé jahody a čokoláda. Chuť kulatá, jemná s vyváženými taniny. Doporučujeme k studené maso či sýry.
-
206 Kč
Nero d'Avola pochází z hroznů vypěstovaných na statcích Bosco Falconeria. Jeho barva je jasně rubínově červená. Vůně je ve skutečnosti bohatá s náznaky zralého červeného a černého ovoce harmonicky doprovázené balzamikovými tóny tymiánu a tmavého koření IGP. Vůně bohatá s náznaky zralého červeného a černého. Chuť elegantní s jemnou tříslovinou.. Doporučujeme k pečeně, dušené maso se zeleninou.
-
271 Kč
Vyzrálé víno z tradiční sicilské odrůdy Nero d'Avola s temně červenou barvou a intenzivním buketem. Na patře je znát plné tělo a kořeněná chuť. Perfektně doplní červená masa a steaky. IGP. Vůně pražené mandle, zralé švestky. Chuť kulatá, jemná, plná. Doporučujeme k červená masa, steaky.
-
271 Kč
Black Label, seskupení nejlepších hroznů Nero d'Avola z panství Giambascio a Bosco Falconeria, se v průběhu let stal vlajkovou lodí rodiny Tola Vyzrálé víno z tradiční sicilské odrůdy Nero d'Avola s temně červenou barvou a intenzivním buketem. Na patře je znát plné tělo a kořeněná chuť. Perfektně doplní červená masa a steaky. IGP. Vůně éterická, intenzivní. Chuť jemná, hladká a sametová. Doporučujeme k k těstovinám s vepřovou omáčkou a ochuceným s.
-
271 Kč
Sicilské červené víno ze Syrahu a autochtonní odrůdy Nero d'Avola. Hrozny byly sbírány ručně a každá odrůda byla zpracována odděleně. Během 15-20ti denní macerace získal rmut všechny důležité vlastnosti pro výrobu komplexního a robustního vína. K rozvoji jeho bohatého a hladkého projevu přispělo i 10ti měsíční zrání v barikových sudech a následně roční ležení na lahvi. IGP. Vůně červené ovoce s nádechem sladkého koření a ka. Chuť působí hutně, hřejivě. Doporučujeme k ideální k červeným masům, velmi kořeněným sýr.
-
271 Kč
Sicilské červené víno ze Syrahu a autochtonní odrůdy Nero d'Avola. Hrozny byly sbírány ručně a každá odrůda byla zpracována odděleně. Během 15-20ti denní macerace získal rmut všechny důležité vlastnosti pro výrobu komplexního a robustního vína. K rozvoji jeho bohatého a hladkého projevu přispělo i 10ti měsíční zrání v barikových sudech a následně roční ležení na lahvi. IGP. Vůně bohaté, červené ovoce, sladké koření, kakao. Chuť mohutná, hluboká, s výraznými taniny, mátový. Doporučujeme k zralé sýry, uzené salámy, červená masa.
-
206 Kč
Suché výrazné červené víno s expresivním buketem a intenzivní kořeněnou chutí. Je vyrobené čistě nerezovou technologií, díky čemuž je živé a šťavnaté. Vhodné k zrajícím sýrům či červenému masu. IGP. Vůně zralé bobulové ovoce. Chuť kořeněná, výrazně sametová. Doporučujeme k červená masa, hovězí steak.
-
198 Kč
Vůně třešní a červených bobulí doplněná náznaky pomerančové kůry. Typické, chutné suché červené víno s bohatými ovocnými příchutěmi. IGP. Vůně vůně třešní a červených bobulí. Chuť hutné suché červené víno s bohatými ovocným z. Doporučujeme k červená a tmavá masa, zralé sýry.
-
220 Kč
Velmi plné víno z portugalské oblasti kolem řeky Douro, které se krom své opulentnosti vyznačuje i středně výraznými taniny a ideálně vyváženou kyselinou. V jeho vůni se objevují tóny červeného ovoce a švestek, které v chuti přechází do projevů černých třesní a malin. Víno má výborné využití v párování s pokrmy, kdy se skvěle doplňuje s hovězím steakem, zvěřinou, složitějšími úpravami jehněčího, ale třeba i s bohatě upravenými těstovinami. DOP. Vůně výrazná, florální, ovocná, nasládlá. Chuť plnější, zakulacená, intenzivní, dominuje ovo. Doporučujeme k kančí kýty na šípkové omáčce, sýry s bílou pl.
-
168 Kč
Tento Cabernet intenzivní rubínové barvy pochází z kopců oblasti Vicenza, konkrétně z vinic Montecchio Maggiore. Jeho hrozny jsou sbírány výhradně ručně, po následné konktrolované maceraci víno zraje z části v dřevěných sudech a z části na nerezové technologii. Jeho vůně je intenzivně kořenitá, v chuti pak můžeme očekávat pevnou tříslovinu a jemný projev kakaa. Skvěle se hodí k pečenému masu, zvěřině a starým sýrům. DOP. Vůně ovocná, lesní jahody. Chuť svěží, kulatá, středně plná. Doporučujeme k pečená masa, zvěřina.
-
354 Kč
Cuvée ze tří modrých odrůd s převahou Pinot noir bylo vinifikováno ve Znojmě – Novém Šaldorfu. Společně kvasilo 30 dní na slupkách v otevřených kádích a dále 14 měsíců na vlastních kvasnicích v dubových sudech 225l a 500l. Víno doporučujeme ke zvěřině, zejména s omáčkovou úpravou. Víno není filtrováno. Složení cuvée: Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka Moravské zemské víno. Vůně intenzivní, ovocně-kořeněná. Chuť plná, bohatá, perzistentní. Doporučujeme k zvěřina, hovězí steaky.
-
325 Kč
Červené víno z modrých hroznů odrůd Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka zrálo v nových dubových francouzských sudech 500 l a 230 l, celkem čtrnáct měsíců na kvasnicích. Složení cuvée: Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka Moravské zemské víno. Vůně svěží, komplexní, ovocná, kořenitá. Chuť plná, intenzivní, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k pečené hovězí maso, zvěřina.
-
742 Kč
Brunello di Montalcino. Kdo z milovníků italských vín by neznal tento toskánský poklad. Místní pěstitelé si dříve mysleli, že jejich odrůda Bruno je naprosto unikátní, ovšem později vyšlo najevo, že nejde o nic jiného, než o Sangiovese. Máme tedy 100% Sangiovese, vinifikované s kontrolou teploty, které později zrálo tři roky na barikových sudech. DOCG. Vůně komplexní, lékořice, vanilka. Chuť intenzivní, jemná, plná. Doporučujeme k ke kořeněným sýrům.
-
742 Kč
Brunello di Montalcino. Kdo z milovníků italských vín by neznal tento toskánský poklad. Místní pěstitelé si dříve mysleli, že jejich odrůda Bruno je naprosto unikátní, ovšem později vyšlo najevo, že nejde o nic jiného, než o Sangiovese. Máme tedy 100% Sangiovese, vinifikované s kontrolou teploty, které později zrálo tři roky na barikových sudech. DOCG. Vůně komplexní, lékořice, vanilka. Chuť intenzivní, jemná, plná. Doporučujeme k ke kořeněným sýrům.
-
308 Kč
Suché červené víno vyrobené z hroznů Sangiovese v italské oblasti Toscana. Ve vůni se projevují třešně a náznaky kouře. Na patře lehce zemité tóny a plná, suchá chuť. DOCG. Vůně třešně s dominantou fiale. Chuť harmonická s jemnými taniny. Doporučujeme k k pečeným masům nebo jako jen aperitiv.
-
235 Kč
Výjmečné a elegatní červené víno z Toscánska . Vůně je velmi příjemná a perzistentní s tóny fialky, černé třešně, doprovázené lehce kořenitými nádechy. Na patře je harmonické a suché. Čistý závěr s dlouhou dochutí DOCG. Vůně fialky,černé třešně,koření. Chuť harmonické,plné,dlouhý závěr. Doporučujeme k dušená a grilovaná červená masa,těstoviny.
-
260 Kč
Výjmečné a elegatní červené víno z Toscánska . Vůně je velmi příjemná a perzistentní s tóny fialky, černé třešně, doprovázené lehce kořenitými nádechy. Na patře je harmonické a suché. Čistý závěr s dlouhou dochutí DOCG. Vůně fialky,černé třešně,koření. Chuť harmonické,plné,dlouhý závěr. Doporučujeme k dušená a grilovaná červená masa,těstoviny.
-
221 Kč
Cuvée dvou červených hroznů – 90% Sangiovese a 10% Canaiolo. Ve vůni se otvírají zralé švestky a koření. Střední tělo s tóny třešní a třísloviny na patře. DOCG. Vůně třešně, jemná vůně. Chuť jemný sametový závěr. Doporučujeme k tmavé maso.
-
526 Kč
Víno rubínové barvy a ovocným charakterem. Ve vůni se snoubí jahodovo-třešňové tóny a doteky vanilky. Na patře sametově plná chuť. DOCG. Vůně třešní,červ.ovoce vanilky z dub.sudů. Chuť hladká a sametová s dobře vyv.taniny. Doporučujeme k k předkrmům, k pečeným masům. DOCG. Vůně třešní,červ.ovoce vanilky z dub.sudů. Chuť hladká a sametová s dobře vyv.taniny. Doporučujeme k k předkrmům, k pečeným masům.
-
1 218 Kč
Víno odrůdy Sangiovese, která je pro Chianti typická, stejně jako jeho krásná živá červená barva při pohledu do sklenky. Aromatika tohoto vína nabízí širokou paletu vůní od třešní a dalšího červeného ovoce, přes tóny fialky až po projevy vanilky a nádech čokolády. V chuti zaujme příjemná tříslovina s dlouho persistencí. Toto Chianti se skvěle doplňuje s červeným masem, grilovanými pokrmy, ale i třeba s těstovinami s houbami. DOCG. Vůně noblesní, květinově ovocná, čokoláda. Chuť plná, harmonická, jemná tříslovina, dlouhá. Doporučujeme k těstoviny s parmezánem, pernatá zvěřina, vepř.
-
558 Kč
Víno rubínové barvy a ovocným charakterem. Ve vůni se snoubí jahodovo-třešňové tóny a doteky vanilky. Na patře sametově plná chuť. DOCG. Vůně třešní,červ.ovoce vanilky z dub.sudů. Chuť hladká a sametová s dobře vyv.taniny. Doporučujeme k k předkrmům, k pečeným masům.
-
558 Kč
Víno rubínové barvy a ovocným charakterem. Ve vůni se snoubí jahodovo-třešňové tóny a doteky vanilky. Na patře sametově plná chuť. DOCG. Vůně třešní,červ.ovoce vanilky z dub.sudů. Chuť hladká a sametová s dobře vyv.taniny. Doporučujeme k k předkrmům, k pečeným masům.
-
247 Kč
Krásné červené víno k běžnému pití Iintenzivní a ovocná vůně. Chuť je velmi živá, ovocná. IGT. Vůně ovocná,intezivní. Chuť přijemná,ovocná,vanilka. Doporučujeme k sýry, luštěninové polévky, zvěřina.
-
155 Kč
Mladé toskánské Novello – první víno ročníku 2022 z produkce vinařství Azienda Uggiano. Potěší především milovníky lehčích červených vín. Toto víno má dominantně ovocný projev doplněný o lehce květinové tóny. V chuti je středně plné a vyvážené. IGT. Vůně intenzivní, ovocno-květinová. Chuť harmonická, středně plná. Doporučujeme k hovězí a vepřové, těstoviny. IGT. Vůně intenzivní, ovocno-květinová. Chuť harmonická, středně plná. Doporučujeme k hovězí a vepřové, těstoviny.
-
179 Kč
Mladé toskánské Novello – první víno ročníku 2022 z produkce vinařství Azienda Uggiano. Potěší především milovníky lehčích červených vín. Toto víno má dominantně ovocný projev doplněný o lehce květinové tóny. V chuti je středně plné a vyvážené. IGT. Vůně intenzivní, ovocno-květinová. Chuť harmonická, středně plná. Doporučujeme k hovězí a vepřové, těstoviny. IGT. Vůně intenzivní, ovocno-květinová. Chuť harmonická, středně plná. Doporučujeme k hovězí a vepřové, těstoviny.
-
368 Kč
Vyhlášené toskánské Rosso di Montalcino – 100% Sangiovese, tradiční odrůda pro daný region. Fermentace probíhá v nerezových tancích za teploty 18-26 stupňů. Dvakrát denně je víno promícháváno a mačkáno, čímž je docíleno velmi intenzivního uvolňování barviva a jemných taninů ze slupek. Po 16-18 dnech je fermentace ukončená, víno zraje v dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců, následně dozrává v lahvi ve sklepě vinařství dalších 6 měsíců. Aroma je intenzivní s tóny zralého červeného ovoce a dotekem hřejivého koření. Chuť je hřejivá, plná, s jemnými taniny. Perfektně doprovodí například zrající sýry nebo pečenou drůbež. DOC. Vůně červené bobuloviny, kořeněná, tóny lékořice. Chuť hřejivá, plná, lehké taniny. Doporučujeme k pečená masa, zrající sýry.
-
175 Kč
Velmi povedené červené víno. Rubínově červená barva s fialovými odlesky. Příjemná vůně
a přetrvávající připomínající třešňové a květinové tóny, ve kterých převažuje fialka.
Na patře je suché, jemné a vyvážené. Harmonický závěr, který zanechává velmi jemnou chuť. IGT. Vůně ovocno-květinové tóny. Chuť harmonické, plné ovocné. Doporučujeme k grilované maso, polévky, pizza.
-
197 Kč
Velmi povedené červené víno. Rubínově červená barva s fialovými odlesky. Příjemná vůně
a přetrvávající připomínající třešňové a květinové tóny, ve kterých převažuje fialka.
Na patře je suché, jemné a vyvážené. Harmonický závěr, který zanechává velmi jemnou chuť. IGT. Vůně ovocno-květinové tóny. Chuť harmonické, plné ovocné. Doporučujeme k grilované maso, polévky, pizza.