Zobrazen 49. – 64. z 420 výsledků

  • Cabernet Moravia pozdní sběr 2018

    192 

    Lahodné červené víno z odrůdy Cabernet Moravia, jež byla vyšlechtěna v tuzemsku křížením Zwegeltrebe a Cabernet franc. Víno má tmavě granátovou barvu. Hluboký buket v sobě postupně rozvíjí tóny zralého tmavého ovoce, zejména černého rybízu a jemným kořenitým nádechem a dotekem čokolády. Chuť je plná, harmonická s dobrou strukturou a dlouhou dochutí. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně harmonická, tmavé ovoce, černý rybíz, kořenit. Chuť elegantní, ovocná, s dobře zakomponovanými ta. Doporučujeme k hovězí či vepřové maso, zrající sýry.

  • Cabernet Moravia pozdní sběr 2018

    198 

    Cabernet Moravia vyšlechtil Lubomír Glos zkřížením Cabernet Franc a Zweigeltrebe, z nichž si zachoval to nejlepší. Sametová vůně vyzrálého drobného černého ovoce, višní či sušených plodů je doplňována o kořeněné tóny skořice. Chuť je intenzivní, vyvážená s jemnými taniny. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně lesní ovoce, sušené višně, povidla. Chuť harmonická, strukturované taniny, elegantní. Doporučujeme k teriny, jehněčí, sýry s dvojí plísní.

  • Cabernet Sauvignon Estate 2018

    294 

    Intenzivní a dominantně ovocné červené víno z odrůdy Cabernet Sauvignon. V široké škále aromat najdete především vůni černého rybízu či ostružin. Na patře je víno plné, s výraznou, ale dobře zakomponovanou tříslovinou a pevným čokoládovým závěrem. Doporučujeme snoubit se zvěřinou, těstovinám s houbami či zrajícími sýry. Vůně čistá, ovocitá, dotek dubového dřeva. Chuť intenzivní, bobulovité ovoce, lékořice. Doporučujeme k tmavá masa, světlá masa se smetanovou omáčkou.

  • Cabernet Sauvignon Estate Reserve

    249 

    Intenzivní a hladký Cabernet Sauvignon z vyzrálých hroznů s výnosem jedna hlava = jedna láhev. Hustota výsadby na vinici je více jak 10 000 keřů na hektar, díky čemuž se daří vypěstovat hrozny s nesmírnou koncentrací. Víno je šťavnaté, s pevnou strukturou a příjemnou perzistencí. DO. Vůně ovocná, lesní ovoce, ostružiny. Chuť harmonická, zralé ovoce, čokoláda. Doporučujeme k dušená masa, zvěřina.

  • Cabernet Sauvignon Expat Rezerva 2017

    243 

    Suché červené víno vyrobené z ručně sbíraných hroznů Cabernet Sauvignon ze střední části Moldavska. Sytá rubínová barva, kulatá a pepřová chuť dotvářejí komplexní projev tohoto mužného a vyváženého vína. Hodí se dokonale k hutnějším pokrmům jako je marinovaný steak z ribeye a hovězí stroganoff. Vůně komplexní, mohutná, kořenitá. Chuť plná, zralé ovoce, černý rybíz. Doporučujeme k šťavnaté steaky, stroganoff.

  • Cabernet Sauvignon Gran Reserva

    456 

    Víno z moderního chilského vinařství Morandé pochází z ručně sbíraných hroznů z jedné konrétní vinice. Jedná se o velmi typickou interpretaci odrůdy Cabernet Sauvignon, která se vyznačuje aromatikou černé třešně a rybízu s určitou vegetativností, kterou připomíná nádech čerstvě posekané trávy. V chuti se dominantně projevují taniny, které pevně drží strukturu vína a živou šťavnatost ohraničenou použitým dubovým dřevem. DO. Vůně zralé lesní plody. Chuť plná, těžká, kořeněná, tóny vanilky. Doporučujeme k zvěřina, jehněčí, zralé sýry.

  • Cabernet Sauvignon Le Versant

    198 

    Suché červené víno z oblasti jižní Francie Languedoc-Roussillon. Ve vůni jsou cítit lesní plody a chuť je plná, lehce zemitá, projevují se chutě dubového dřeva a hořké čokolády. IGP. Vůně ovocná, tropické ovoce. Chuť intenzivní, bohatá, svěží. Doporučujeme k ryby, drůbež, saláty.

  • Cabernet Sauvignon ledové 2013

    401 

    Sladké červené víno vyrobené rychlým lisováním hroznů sbíraných ve vinici v mrazu. Voda v bobulích, ve formě krystalků ledu, má za úkol co nejméně zředit budoucí mošt, a proto se při lisování musí postupovat velice rychle. Víno má růžovou barvu, protože se hrozny lisují zmrzlé a nemohou tedy zakvášet na slupkách. Hrozny s vysokou cukernatostí se musí udržovat zdravé, nenapadené houbovými chorobami až do doby sklizně. Před zmrznutím jsou již částečně seschlé přirozeným odparem. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně intenzivní, bohatá, sušené ovoce. Chuť bohatá, sladce švestkovo-povidlová. Doporučujeme k čokoládové dezerty.

  • Cabernet Sauvignon Merlot Castel Manuc 2017

    376 

    Toto víno se získává z ručně sbíraných hroznů z vybraných vinic s omezenou plochou. Vyznačuje se rubínově červenou barvou, komplexním a intenzivním buketem bobulí, borůvek a švestek, ale i tóny vanilky, na konci znásobená jemnou vůní tabáku a pepře. Zrálo 9 měsíců ve francouzském sudu. Vůně komplexní, intenzivní, ovocná. Chuť zralé červené ovoce, vanilka, tabák. Doporučujeme k zvěřina, silné omáčky.

  • Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2014

    395 

    Krásně zralý Cabernet Sauvignon ve své ryzí podobě – v jeho projevu dominují zralé tmavé bobuloviny s převahou černého rybízu. Ovocné tóny doplňuje dotek cedrového dřeva a sladkého koření. Vynikající je už dnes, má před sebou však ještě mnoho let. Víno zrálo 24 měsíců ve francouzských dubových sudech. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně intenzivní, zralé lesní plody, třešně. Chuť plná, lehce kořeněná, bobuloviny. Doporučujeme k vepřová pečeně, lasagne.

  • Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2016

    352 

    Vynikající Cabernet Sauvignon zrající na barikových sudech z francouzského dubu s významnou účastí nových sudů. Projev tohoto vína je vrstevnatý s tóny sušených švestek, ostružin a černého rybízu, v chuti doplněných o bohatě strukturované taniny, v závěru výrazně hořká čokoláda. Perfektně doplní zvěřinové paštiky s tymiánem, jelení sous-vide medailonky na mandlích s bramborovým pyré nebo T-bone steak. Velmi dobře si rozumí také se sýry s dvojí plísní. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně sušené švestky, ostružiny, černý rybíz. Chuť bohatá, strukturované taniny, hořká čokoláda. Doporučujeme k zvěřinové paštiky, jelení sous-vide, steaky.

  • Cabernet Sauvignon pozdní sběr barrique 2015

    352 

    Mazlivý Cabernet Sauvignon s typickým černorybízovým projevem, který je podpořen tóny zralých ostružin. Líbezná a vrstevnatá chuť přechází od ovocného projevu až k hořké čokoládě s nádechem toastovosti. Výborná perzistence. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně marmeláda z tmavých lesních plodů. Chuť ostružinovo-čokoládová musli tyčinka. Doporučujeme k pečenému hřbetu s glazovanou mrkví a fr.bramb.

  • Cabernet Sauvignon Premium Reserve 2017

    395 

    Plné tělnaté víno krásně rubínové barvy je delikátně sametové s dlouhou taninovou dochutí, krásně ovocné s tóny koření z dubových sudů. Po sběru hroznů proběhla studená 36 hodinová macerace rmutu a následně řízená fermentace. Po vylisování zrálo mladé víno 8 měsíců v sudech z francouzského dubu. Vůně plná, ovocná, kořenitá. Chuť mohutná, zralé ovoce, použitý sud. Doporučujeme k jehněčí, zvěřina.

  • Cabernet Sauvignon Supremus 2019

    519 

    Intenzivní a hluboké červené víno z odrůdy Cabernet Sauvignon. Současné horké ročníky přejí plnému dozrávání hroznů zejména modrých odrůd. Díky tomu vzniká velmi komplexní a jemné víno, jak je známe z jižnějších krajin. Cabernet Sauvignon z řady Terroir od vinařství Václav je odrůdově typické, divoké, s dobře zakomponovaným projevem ušlechtilého dubového dřeva. Moravské zemské víno. Vůně divoká, intenzivní ovocnost, exotické koření. Chuť plnější, strukturované taniny, černý rybíz. Doporučujeme k hovězí steaky, sparkatá zvěřina.

  • Cabernet Sauvignon výběr z hroznů 2015

    575 

    Luxusní červené víno z odrůdy Cabernet Sauvignon od rodinného vinařství Špalkových. Bohatý buket vína je typicky odrůdový s dominancí černého rybízu a kořenitým nádechem. Na patře je víno plné, mohutné, s výraznými taniny a velmi dlouhým závěrem. Víno má vynikající archivační potenciál. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně intenzivní, komplexní, ovocitá, kořeněná. Chuť mohutná, výrazné třísloviny, dlouhý a pevná z. Doporučujeme k srstnatá zvěřina, hovězí líčka, yzrálé sýry.

  • Cabernet Sauvignon výběr z hroznů 2016

    292 

    100% Cabernet Sauvignon ve variantě výběr z hroznů, atraktivní sytě granátové barvy s lehce fialovými odlesky. Zaujme na první přivonění svým ryze ovocným aroma černého rybízu s dotekem eukalyptu a černého pepře. Chuť je velmi intenzivní, plná, s perfektně strukturovanými taniny a dlouhou perzistencí. Jakostní víno s přívlastkem. Vůně černý rybíz, dotek zeleného pepře a eukalyptu. Chuť plná, intenzivní, strukturované taniny. Doporučujeme k zvěřina, pečené tmavé maso.