Zobrazen 33. – 48. z 420 výsledků

  • Barolo Ravera 2008

    1 081 

    Na obrovském veletrhu ProWein 2018 se nám ztratil kolega, ale ty chvíle stresu, kdepak asi je, byly plně vynahrazeny pokladem, který objevil. Barolo Ravera od Azienda Agricola Cagliero je naprostý skvost. Barolo jako takové, tedy 100% Nebbiolo z Piemontu, je označováno za víno králů, krále vín. Barolo Ravera je v tom případě císařem mezi krály. Nyní dokonale vyzrálé k pití, byť má před sebou ještě dlouhé a krásné zrání na lahvi. DOCG. Vůně ušlechtilá, hluboká, ovocitá, zemité tóny, dř. Chuť nesmínrě komplexní, jemná, s pevnou strukturo. Doporučujeme k tmavá masa s lanýži, zvěřina, sýry s bílou pl.

  • Barolo Serralunga d'Alba 2015

    1 154 

    Barolo patří k nejvyhledávanějším vínům, a to nejen v případě těch italských. Vyrábí se z odrůdy Nebbiolo, jež svým názvem odkazuje jak k říjnovým mlhám, které zahalují vinice v Piemontu a mají blahodárný vliv na dozrávání hroznů, tak ke vznešenému charakteru vín Barolo. Světle rubínová barva přechází v cihlově oranžové okraje. Ve vůni i chuti je elegantní a velmi bohaté. Výrazné taniny v mládí předurčují toto víno k archivaci, a to až několik desítek let. DOCG. Vůně růže, fialky. Chuť kořenitost, zralé ovoce, jemný tanin. Doporučujeme k telecí maso, hovězí líčka, vnitřnosti.

  • Barrancas Toso 2018

    382 

    Sametově hebké a bohaté červené víno, jež je cuvée odrůd 60% Malbec a 40% Cabernet Sauvignon. Buket vína je hluboký a bobulovité ovoce v něm pozvolna přechází k tónům sladkého koření a hořké čokolády. Na patře je mohutné, s pevnou strukturou a neutuchajícím závěrem. Doporučujeme v kombinaci s jehněčím, červenými masy či sýry s bílou plísní. Vůně komplexní, ovocitá, toustové tóny. Chuť tělnatá, hladká, ovocně kořeněná. Doporučujeme k tmavá masa, jehněčí, těstoviny.

  • Beau Rivage Grande Reserve Premium 2016

    306 

    Typická červená kupáž pro vína v Bordeaux v poměru 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 5% Cabernet Franc. Víno zrálo 12 měsíců na malých dubových sudech. Ve vůni dominuje velmi zralé ovoce, v chuti nalezneme projevy marmelády a pevnou tříslovinu. AOP. Vůně výrazná, zralé ovoce, koření. Chuť tělnatá, dlouhá, výrazné taniny. Doporučujeme k kořenné uzeniny, zvěřina.

  • Beaune "Les Épenottes" Rouge 2017

    839 

    Burgundsko, tedy 100% Pinot Noir. Na nose velmi koncentrované ovoce, na patře lehce zemité, kořenité, ale lehké. Dobrá rovnováha taninů a kyselin, dlouhý závěr. AOP. Vůně elegantní, jemná, ovocitá, zemité tóny. Chuť komplexní, vrstevnatá, hladké taniny, dlouhé. Doporučujeme k saucisson brioché, králík na hořčici, Trou du.

  • Beaune "Les Épenottes" Rouge 2019

    839 

    Burgundsko, tedy 100% Pinot Noir. Na nose velmi koncentrované ovoce, na patře lehce zemité, kořenité, ale lehké. Dobrá rovnováha taninů a kyselin, dlouhý závěr. AOP. Vůně elegantní, jemná, ovocitá, zemité tóny. Chuť komplexní, vrstevnatá, hladké taniny. Doporučujeme k saucisson brioché, králík na hořčici.

  • Bellvale The Quercus Pinot Noir

    823 

    Australský stát Victoria, nacházející se v nejjižnějších částech kontinentu, představuje jednu z oblastí zvláště vhodných pro pěstování odrůdy Pinot noir. Rulandské modré společně se Shirazem a Chardonnay stojí za slávou australské vinné produkce. Vinařství Bellvale z oblasti Gippsland má celkem 10 hektarů vinic osazených touto odrůdou. Pinot z vinice Quercus je primárně ovocným vínem s delikátním kořeněným projevem. Víno je elegantní s dobře zakomponovanými taniny. GI. Vůně malin, třešní, jahod, kořenitý nádech. Chuť ovoce se prolíná s tříslovinou. Doporučujeme k ke zvěřině.

  • Zástupný symbol

    Ben's Reserve Pinot noir 2016

    506 

    Přírodní, živelné víno z odrůdy Rulandské modré vyrobené podle burgundského vzoru. Na nose i patře je víno intenzivní a komplexní. Můžete v něm hledat tóny peckového ovoce, lesních plodů, čokoláda či ušlechtilého dubového dřeva.Víno je elgantní, hladké, s pevnými tříslovinymi a dlouhodoznívajícím závěrem. Moravské zemské víno. Vůně elegantní, peckoviny, lesní plody, čokoláda,. Chuť plná, s pevnou strukturou a výbornou perziste. Doporučujeme k hovězí maso, zvěřina, houby.

  • Black Vigno Carignan 2015

    823 

    70% Carignan, 17% Syrah, 4% Chardonnay. Hrozny ze staré révy z různých poloh Maule Valley. Víno po vinifikaci zrálo 24 měsíců na kombinaci nových a starších francouzských barikových sudů. Víno je velmi intenzivní a plné. Na nose sladké i kyselé višně, jemné florální tóny, káva a čokoláda. Na patře opulentní a hluboké, dominují sladké taniny, doplněné zajímavou kyselinou. DO. Vůně bohatá, višně, florální, káva, čokoláda. Chuť opulentní, hluboké, jemné taniny, dlouhé. Doporučujeme k hovězí steak, hamburger, zvěřina.

  • Blauer Zweigelt Wagram 2017

    171 

    Klasické, nekoplikované Zweigeltrebe ke každodennímu pití. Lehčí červené, na patře višně a jednoduchá taninová struktura. QbA. Vůně středně intenzivní, ovocná, harmonická. Chuť lehčí, živelná, ovocná, třešně, višně. Doporučujeme k těstoviny, vepřové steaky.

  • Bourgogne Côte d'Or Pinot noir 2018

    595 

    Hrozny odrůdy Pinot noir pochází ze dvou velmi malých vinic, Champ l’Huillier a Montpoulains rozkládajících se v apelaci Bourgogne Côte d'Or vzniklé teprve v roce 2017. Zatímco hrozny z první z nich dodávají vínu výrazný ovocný projev, hrozny z druhé vinice mu propůjčují jeho hloubku. Vzniká tak velmi zajímavé víno, které Vám bude příjemným společníkem.

    Ručně sbírané hrozny byly nejprve macerovány v chladu po dobu 7 až 10 dnů a poté proběhla spontánní fermentace trvající 2 až 3 týdny. Víno následně zrálo v sudech s francouzského dubu, z nichž 10 % bylo tvořeno novými sudy. Po jednom roce až 15 měsících zrání, během nějž proběhla i spontánní malolaktická fermentace, bylo víno bez filtrace lahvováno.

    Díky tomuto v Burgundsku tradičnímu postupu vzniklo velmi vyvážené víno, které je srozumitelné a zároveň uspokojí i náročné milovníky vín.

    AOP. Vůně čerstvé červené ovoce. Chuť expresivní, strukturovaná, lahodná. Doporučujeme k měkké salámy, hovězí po burgundsku.

  • Bourgogne Pinot Noir Prestige 2018

    471 

    Vynikající Rulandské modré z proslulé burgundské oblasti. Velice plná, komplexní chuť s tóny jahod, třešní. Lehce zemité tóny a náznaky lesní marmelády. Perfektně doplní drůbež nebo sýry s modrou plísní. AOP. Vůně červené ovoce a koření. Chuť elegantní, jemná, v závěru vyvážená. Doporučujeme k drůbeží masa.

  • Brolio Chianti Classico 2018

    718 

    Svěží, strukturované a přímočaré cuvée Sangiovese, Merlotu a Cabernet Sauvignon ze slunného Toskánska. Díky královské odrůdě Sangiovese oplývá ovocným charakterem. DOCG. Vůně červené květy, třešně, koření. Chuť zralé třešně, koření, maliny. Doporučujeme k červená pečená masa.

  • Brunello di Montalcino 2013

    968 

    Brunello di Montalcino. Kdo z milovníků italských vín by neznal tento toskánský poklad. Místní pěstitelé si dříve mysleli, že jejich odrůda Bruno je naprosto unikátní, ovšem později vyšlo najevo, že nejde o nic jiného, než o Sangiovese. Máme tedy 100% Sangiovese, vinifikované s kontrolou teploty, které později zrálo tři roky na barikových sudech. DOCG. Vůně komplexní, lékořice, vanilka. Chuť intenzivní, jemná, plná. Doporučujeme k ke kořeněným sýrům.

  • Brunello di Montalcino 2014

    1 061 

    Brunello di Montalcino – kdo z milovníků italských vín by neznal tento toskánský poklad. Místní pěstitelé si dříve mysleli, že jejich odrůda Brunello je naprosto unikátní, ovšem později vyšlo najevo, že nejde o nic jiného, než o Sangiovese. Máme tedy 100% Sangiovese, vinifikované s kontrolou teploty, které později zrálo tři roky na barikových sudech. Naše varianta od Carpineta překvapí širokým buketem vanilky, třešní a tóny lékořice. Na patře je pak suché, hedvábné, nesmírně hladké a komplexní. DOCG. Vůně elegantní, bohatá, drobné lesní ovoce, dotek. Chuť mohutná, sametová, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k restovaná a grilovaná masa, zvěřina.

  • Zástupný symbol

    Cabernet Moravia 2018

    122 

    Červené víno tmavě granátové barvy plné aromatiky lesního ovoce s cabernetovými tóny, plné hebké dlouhotrvající chuti. Velmi příjemně se pije samotné, ale je i skvělým společníkem pro pokrmy z hovězího masa, plnějším úpravám vepřového, ale i ke zrajícím sýrům. Moravské zemské víno. Vůně jemná, ovocná, lesní plody. Chuť hebká, sametová, dlouhá. Doporučujeme k červená masa, zrající sýry.