Zobrazen 385. – 400. z 420 výsledků

  • Trois Red Cuvée 2016

    340 

    Cuvée ze tří modrých odrůd s převahou Pinot noir bylo vinifikováno ve Znojmě – Novém Šaldorfu. Společně kvasilo 30 dní na slupkách v otevřených kádích a dále 14 měsíců na vlastních kvasnicích v dubových sudech 225l a 500l. Víno doporučujeme ke zvěřině, zejména s omáčkovou úpravou. Víno není filtrováno. Složení cuvée: Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka Moravské zemské víno. Vůně intenzivní, ovocně-kořeněná. Chuť plná, bohatá, perzistentní. Doporučujeme k zvěřina, hovězí steaky.

  • Trois Rouge

    325 

    Červené víno z modrých hroznů odrůd Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka zrálo v nových dubových francouzských sudech 500 l a 230 l, celkem čtrnáct měsíců na kvasnicích. Složení cuvée: Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka Moravské zemské víno. Vůně svěží, komplexní, ovocná, kořenitá. Chuť plná, intenzivní, vrstevnatá, dlouhá. Doporučujeme k pečené hovězí maso, zvěřina.

  • Valpolicella Ca`de Rocchi 2018

    327 

    Víno pocházející z italské oblasti Veneto se vyznačuje bohatou zářivě barvou s velmi elegantním projevem. Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina (80%), doplněná typicky lokálními odrůdami Rondinella (15%) a Molinara (5%). Aroma je intenzivní, převážně ovocné s tóny zralých třešní. Chuť je komplexní a harmonická, s hedvábnými taniny a dotekem třešní. Nabízí velmi rafinovaný degustační zážitek. DOP. Vůně intenzivní, tóny zralých třešní. Chuť svěží, harmonická, jemné taniny, zralé třešně. Doporučujeme k těstoviny s parmezánem, pizza.

  • Valpolicella Ripasso 2018

    567 

    Základem tohoto cuvée je odrůda Corvina, doplněná několika procenty typicky lokálních odrůd Rondinella a Molinara. Hrozny pochází pouze z několika vybraných vinic oblasti Valpolicella, po desetidenní kontrolované maceraci je vínu dopřán dotek Amarone, aby získalo na složitosti a rafinovanosti. Následně víno zraje až jeden rok na velkých sudech francouzského a amerického dubu. Můžeme v něm nalézt projevy červeného ovoce a v chuti mohutnost a sílu. DOP. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce, čokoláda. Chuť plná, bohatá, zralé peckoviny. Doporučujeme k pečené maso, polotvrdé sýry.

  • Varietal Cabernet Sauvignon 2020

    160 

    Suché červené víno z odrůdy Cabernet Sauvignon vypěstované v argentinské oblasti San Juan. Ve vůni bohatě ovocné a na patře plná chuť. Vůně ovocná. Chuť svěží taniny, výrazná chuť čer.rybízu a dubu. Doporučujeme k pečená masa a zralé sýry.

  • Varietal Malbec 2019

    160 

    Nekomplikovaný Malbec vinifikovaný na nerezu. Světlejší inkoustová barva. Obecně jemnější, než francouzský předobraz. “Plyšová” textura, vyzrálejší taniny. Svěží ovocné a fialkové tóny. Vůně Červené ovoce doplněné kouřovými tóny a. Chuť stylové s dobrou rovnováhou a kulatým závěrem. Doporučujeme k k červeným pečeným masům.

  • Varietal Malbec 2019 5+1 ZDARMA

    635 

    Nekomplikovaný Malbec vinifikovaný na nerezu. Světlejší inkoustová barva. Obecně jemnější, než francouzský předobraz. “Plyšová” textura, vyzrálejší taniny. Svěží ovocné a fialkové tóny. Užijte si karton tohoto skvělého Malbecu za cenu pouze pěti láhví! Vůně Červené ovoce doplněné kouřovými tóny a. Chuť vyvážená s kulatým závěrem. Doporučujeme k pečená červená masa.

  • Varietal Syrah 2020

    166 

    Červené, suché víno z argentinské oblasti San Juan. Příjemné ovocné aroma s jemnou kořenitostí a plnou chutí. Vůně orientální koření. Chuť silně elegantní s příjemnými taniny v závěru. Doporučujeme k tmavé maso, zrající sýry.

  • Velké dobré červené 2015

    450 

    Hrozny pochází z Moravského Žižkova z vinice v biorežimu. Víno kvasilo a zrálo 9 měsíců na 100% rmutu v qvevri Georgia. Poté leželo v dubových sudech na kvasnicích. Ovocnou vůni černých třešní, černého rybízu a lesních plodů doplňuje lehká vůně tabáku. Chuť je plná s vyrovnanou strukturou taninů, alkoholu a kyselin. Složení cuvée: Pinot noir 75%, Zweigeltrebe 15%, Frankovka 10% Moravské zemské víno. Vůně oocná, černé třešně a rybíz, náznaky tabáku. Chuť plná, vyvážená, strukturovaná. Doporučujeme k staročeská zvěřinová kuchyně.

  • Ventoux l'Empyrée Rouge 2017

    201 

    Syrah a Grenache z apelace Ventoux v jižní části Rhôny. Na nose červené bobule a maličko koření, na patře kulaté, plné, s velice jemnnými taniny. AOP. Vůně zralé červené plody a koření. Chuť elegantní, kulaté na patře, jemné taniny. Doporučujeme k grilovaná masa, zralé sýry.

  • Vicenza Merlot 2018

    168 

    Tento Merlot jasně rubínové barvy pochází z kopců oblasti Vicenza, konkrétně z vinic Montecchio Maggiore. Jeho hrozny jsou sbírány výhradně ručně, po následné konktrolované maceraci víno zraje z části v dřevěných sudech a z části na nerezové technologii. V nose se projevuje intenzivními hrozny a bobulovým ovocem, v chutě je plný, šťavnatý, ale současně velmi jemný, v závěru můžeme zaznamenat tóny zeleného pepře. Skvěle doprovodí nejen červená masa, ale třeba i složitější úpravy králíka. DOP. Vůně ovoce s bylinkovým nádechem. Chuť tělnaté,vyzrálé,s hezkým závěrem. Doporučujeme k předkrmy,saláty,pečená drůbež,gril.maso.

  • Villa Donoratico Bolgheri 2018

    779 

    Unikátní "supertoskánec" z prestižní apelace DOC Bolgheri, jež je domovem například pro tak legendární vína, jako jsou Sassicaia nebo Ornellaia. Toto neuvěřitelně propracované cuvée typu Bordeaux sestává z 50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 15% Cabernet Franc a 5% Petit Verdot. Hrozny jsou ručně sklízeny z vinic v nadmořské výšce 150-180 m.n.m. Každá odrůda je vinifikována odděleně, macerace probíhá v nerezových tancích po dobu 20-25 dnů s teplotou nepřesahující 28 stupňů. Následně víno zraje v sudech z francouzského dubu. Ve vůni převažuje perfektně zralé červené ovoce, v chuti nás potěší dokonale zakomponované tóny koření. Víno je nesmírně bohaté s dlouhým závěrem. DOC. Vůně intenzivní, zralé červené ovoce. Chuť bohatá, plná, lehce kořeněná. Doporučujeme k červená masa, zvěřina.

  • Viňa Cantarera Garnacha 2018

    198 

    Plné, hřejivé víno z odrůdy Garnacha. Převažují tóny pečeného ovoce s dominancí ostružin a švestek, podtržené lehkými animálními tóny. VdT. Vůně ostružiny, borůvky, kůže. Chuť ovocná, borůvky, višně, povidla, ostružiny. Doporučujeme k pečené jehněčí maso.

  • Viňa Cantarera Tempranillo 2018

    198 

    Divoké, svěží a kořenité, takové je víno z nejslavnější španělské odrůdy Tempranillo v podání vinařství Bodegas Jose Estevez. Dominují v něm tóny koření, třešně a višně, je v chuti krásně vybalancované a má velmi dlouhou perzistenci. VdT. Vůně třešně, ostružiny, kůže. Chuť zralé třešně, koření, višně. Doporučujeme k hovězí steaky, pečené červené maso.

  • Volnay "Ez Blanches" Rouge 2016

    1 091 

    Famózní Pinot Noir z věhlasné obce Volnay je vyroben z hroznů vypěstovaných na vinici Les Ez Blanches, jež se nachází v blízkosti proslulé Clos des Chenes klasifikované jako Premier Cru. Díky svému původu a stáří vinice (více než 50 let) vzniká jedinečné víno s osobitou mineralitou.

    Při vinifikaci byly dodrženy veškeré tradiční postupy. Předfermentační macerace hroznů za studena trvala 7 až 10 dní. Víno zrálo ve francouzských sudech (25 % nové sudy), a to po dobu 16 až 18 měsíců. Díky tomu všemu vzniklo velmi vyrovnané a dlouhé víno.

    Tohoto vína bylo vyrobeno přibližně jen 2000 lahví.

    AOP. Vůně jemné červené ovoce. Chuť svěží, elegantní, minerální taniny, dlouhá. Doporučujeme k vařená krůta se zeleninou, telecí ragú.

  • Wilotrio 2018

    180 

    Lehčí červené víno od vinařky Kateřiny Mikulíkové. V jeho vůni i chuti vís zaujmou intenzivní tóny jahod. Wilotrio je nekomplikované, snadno pitelné víno, které si můžete vychutnat při grilovačkách se svými přáteli. Skvěle doprovodí i těstoviny například s bolognonskou omáčkou. české zemské víno. Vůně intenzivní, ovocitá, jahody. Chuť lehčí, jahody, hebké třísloviny. Doporučujeme k těstoviny, grilovaná masa.