Zobrazen 17. – 32. z 420 výsledků

  • Aterciopelado País Malbec

    519 

    Víno Jorgeho Martíneze, vrchního enologa vinařství Mancura, který má takovou slabost pro zlatá 60. léta, že se v nich inspiroval při tvorbě vína Aterciopelado. Bez moderních technologií vytvořil nástupce slavného chilského vína, které bylo v 60. letech zvané Terciopelo (hedvábí) díky své jemné, hladké textuře na patře. Hlavní složkou vína je stará a velmi rustikální chilská odrůda País, doplněná špetkou Malbecu. DO. Vůně elegantní, červené ovoce, švestky. Chuť červené ovoce, svěží kyselina, hladký tanin. Doporučujeme k dušená masa, tmavá drůbež.

  • Azabache Crianza Magnum (1,5l) 2018

    502 

    Cuvée tří odrůd: 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 10% Mazuelo v magnum balení. Víno kvasilo v nerezových tancích a poté zrálo 12 měsíců v nových sudech z amerického dubu. Intenzivní aroma zralého ovoce, oliv, mentolu a balsamica. Na patře je plné, strukturované s hladkými taniny a dobrou perzistencí. DOCa. Vůně lesní plody, kandované červené a černé ovoce. Chuť zemitá, plná, hebká. Doporučujeme k zvěřina, pečeně, steaky.

  • Azabache Rioja Crianza

    244 

    Víno tvoří cuvée ze tří typických španělských odrůd. Jedná se o Tempranillo, Garnacha a Mazuelo, a to v poměru 70:20:10. Na pohled jasná, granátová barva s rubínovými okraji. Voní po džemu z červeného a černého ovoce s dobře integrovanými tóny vanilky a vypáleného sudu. Chuť je velice líbivá s dobrou strukturou a dlouhou dochutí. Víno zrálo 12 měsíců na v malých dubových sudech a na 6 měsíců bylo uloženo ve sklepě u vinařei. DOCa. Vůně kandované bobuloviny, ovocný džem. Chuť dobrá struktura, vanilka, káva. Doporučujeme k zvěřina, zralé sýry, červené maso.

  • Azabache Rioja Crianza Mazuelo 2017

    244 

    Víno je vyrobeno z odrůdy Mazuelo (Carignan), jež pochází ze španělské Aragonie. Na nose se projevuje příjemným aroma bobulovitého ovoce s kořeněnými tóny. V chuti je středně plné až plné, ovocné s jemnými taniny. Výborně se hodí k pokrmům ze zvěřiny a ke zralým sýrům. DOCa. Vůně vůně oliv, ovoce, máty, anýzu. Chuť zralé ovoce, intenzivní taniny a dochuť. Doporučujeme k zvěřina, zralé sýry.

  • Azabache Rioja Crianza Organic

    244 

    Tempranillo, Garnacha a Graciano, 12 měsíců zrání na novém dubu, 6 měsíců na lahvi ve sklepě. Intenzivní aroma džemu z černého a červeného ovoce. Víno doslova naplní ústa, plné a jemné taniny se výborně doplňují s džemovitou chutí. DOCa. Vůně intenzivní ovocná vůně, toastové tóny. Chuť víno s plným tělem a zaoblenou chutí. Doporučujeme k červená masa, zvěřina, zralé sýry.

  • Azabache Rioja Garnacha 2018

    180 

    Nekomplikované a dobře pitelné víno z odrůdy Garnacha. V aromatickém profilu dominují tóny lesního ovoce, ale najít v něm můžete také aroma mandarinky či melounu. V chuti je víno středně plné s jemnými taniny. Dobře se hodí ke grilovanému masu či tvrdým sýrům. DOCa. Vůně lesní plody, mandarinka, meloun. Chuť jasná, silná, sladké taniny, sametová. Doporučujeme k grilovaná masa, všechny druhy sýrů.

  • Azabache Rioja Gran Reserva 2007

    495 

    Intenzivně třešňová barva a komplexní elegantní aroma je důsledek dlouhého zrání v dubových sudech. Ve vůni tóny kůže, vanilky a čokolády. Víno má dobře balancované třísloviny a svůdný charakter směsi hroznů Tempranilla a Garnachy, které byly použity pro vytvoření nejvyšší řady Gran Reserva. Na patře vnímáme velmi bohatou a zralou chuť. Mimo dvou let zrání na sudu ještě víno vyzrávalo minimálně tři roky ve sklepě. A zraje dodnes, a to do krásy. DOCa. Vůně aroma lesa, kůže, vanilky, kakaa. Chuť dlouhotrvající, zralá, hořká čokoláda. Doporučujeme k zvěřina, červená masa.

  • Azabache Rioja Reserva 0,375 l

    166 

    Červené víno sytě rubínové barvy z oblasti D.O.Ca Rioja je cuvée odrůd Tempranillo a Graciano. Vína z této apelace musí splňovat velmi přísné kvalitativní požadavky. Vůně je velmi uklidňující s tóny vanilky a čokolády. Označení “Reserva“ v tomto případě znamená dva roky v barikových sudech, poté 12 měsíců na lahvi. Víno časem vyzrálo k hedvábné chuti spojené s elegantní dřevěnou tříslovinou. DOCa. Vůně vanilka, čokoláda, kůže. Chuť vyzrálé lesní ovoce, dlouhá perzistence. Doporučujeme k zvěřina, pečeně, steaky.

  • Azabache Rioja Reserva 2016

    335 

    Červené víno sytě rubínové barvy z oblasti D.O.Ca Rioja je cuvée odrůd Tempranillo, Graciano a Garnacha. Vína z této apelace musí splňovat velmi přísné kvalitativní požadavky. Vůně je velmi uklidňující s tóny vanilky a čokolády. Označení Reserva v tomto případě znamená dva roky v barikových sudech, poté 12 měsíců na lahvi. Víno časem vyzrálo k hedvábné chuti spojené s elegantní dřevěnou tříslovinou. DOCa. Vůně vanilka, čokoláda, kůže, toast. Chuť plná, strukturovaná, jemné taniny. Doporučujeme k zvěřina, tmavé maso, zralé sýry.

  • Azabache Rioja Semicrianza

    168 

    Dobře pitelné víno z odrůdy Tempranillo doplněné 15% Garnachy. Víno je ve vůni intenzivní a bohaté. Dominuje aroma bobulového ovoce, které je doplněné o tóny sladkého dřeva. V chuti je spíše plnějšího charakteru, výborně vyrovnané se sametovým závěrem. DOCa. Vůně intenzivní, zralé ovoce, balsamico. Chuť kulatá, harmonická, plná. Doporučujeme k tmavá masa,těstoviny, omáčky.

  • Azabache Rioja Tempranillo Tunante

    149 

    Nekomplikované ovocné Tempranillo, které je velmi dobře pitelné. Má čistý a odrůdový charakter. Ve vůni dominuje jemné bobulové ovoce s nádechem koření. Ovocný projev převládá i ve středně plné chuti. DOCa. Vůně výrazná, bobulové ovoce, dotek koření. Chuť srozumitelná, intenzivní, dominantně ovocná. Doporučujeme k grilovaná masa, těstoviny, uzeniny.

  • Barbaresco Magno

    553 

    Jedinou povolenou odrůdou pro jeho výrobu je Nebbiolo, kterého si Piemonťané cení stejně jako Burgunďané Pinotu noir. Barbaresca jsou středně plná vína, kterým nechybí elegance, komplexita, excelentní struktura ani dlouhá dochuť. Magno je vyrobeno z hroznů vinic ležících ve čtyřech vesnicích spadajících do apelace Barbaresco DOCG. DOCG. Vůně pronikavá, zralá, dotek balzamica. Chuť plná, svěží, medové tény. Doporučujeme k pečená tmavá drůbež, zralé sýry.

  • Barbera d'Alba 2018

    297 

    Pěkné červené víno ze severoitalského regionu Piemonte. V buketu tohoto vína exploduje vůně lesních jahod. Na patře delikátní, plná chuť vhodná v kombinaci s grilovaným masem nebo zrajícími sýry. DOP. Vůně kořenitá, ovocná, švestky. Chuť svěží, šťavnatá, lesní ovoce. Doporučujeme k grilované maso a drůběž.

  • Barbera Passito

    255 

    100% polosuchá Barbera z Piemontských vrchů. Víno je ze sušených hroznů. Jedna polovina hroznů je ručně sesbíraná a 40 dní sušená v koších. Druhé polovině hroznů se přímo na vinohradu zlomí stopka, a nechají se uschnout přímo zde. Extrémně plné a bohaté víno na nose i patře. Dominuje přezrálé ovoce, třešňové želé, sametové taniny a velmi dlouhá perzistence. DOP. Vůně intenzivní, přezrálé ovoce, marmeláda. Chuť marmeládově plná, kulatá, hladké taniny. Doporučujeme k kančí na šípkové omáčce, hrubé paštiky.

  • Barking Owl Shiraz

    581 

    Toto červené víno pochází ze západoaustralského regionu, konkrétně z kopcovitých vinic v okolí Perthu. Jedná se o Shiraz výrazné plné barvy, velmi intenzivní projev nalezneme i v jeho aromatice. Díky své velmi dobře zvládnuté tříslovině je krásné pitelné nejen samostatně, ale je velmi dobře využité i v kombinaci s jídlem. Skvěle doplňuje pokrmy z hovězího masa a zvěřiny, ale velmi zajímavým společníkem se může stát i pro kvalitní tmavou čokoládu. GI. Vůně intenzivní, zralé drobné ovoce, koření. Chuť plná, mohutná, vrstevnatá, kořeněný závěr. Doporučujeme k hovězí maso, kořeněné úpravy zvěřiny, hořká č.

  • Barolo 2015

    747 

    Varianta krále vín a vína králů od našeho oblíbeného vinařství Costa di Bussia. Klasické Barolo, tedy 100% Nebbiolo, dlouhá fermentace na slupkách (až 3 týdny), pak 38 měsíců zrání, z toho 18 měsíců na dřevě. Elegantní a noblesní víno, které potěší každého milovníka italských červených. DOCG. Vůně komplexní, tmavé ovoce, dřevo. Chuť tělnatá, strukturovaná, dlouhá. Doporučujeme k tmavé maso, lanýže.